Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ABN AMRO BANK N.V. NL0011540547

Laatste koers (eur)

15,825
  • Verschill

    +0,095 +0,60%
  • Volume

    1.305.949 Gem. (3M) 3,8M
  • Bied

    15,820  
  • Laat

    15,830  
+ Toevoegen aan watchlist

ABN-Amro - 2022

8.889 Posts
Pagina: «« 1 ... 290 291 292 293 294 ... 445 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Hancock 20 september 2022 14:37
    quote:

    Drieklezoor schreef op 20 september 2022 14:35:

    KLM strong Sell en ABN Amro Buy , zeg het maar .Het omgekeerde gebeurt ?
    Komt Door O, die heeft net zijn ticket gekocht naar Dubai bij de KLM.. LOL!!
  2. Wolf of Wall Street 20 september 2022 14:37
    quote:

    New M by O schreef op 20 september 2022 14:27:

    Dubai rules de komende 48h.
    Ik ga nu al plannen wat te doen met de shortwinsten.
    Welke aandelen kopen via short op abn.
    Ik zie dat je weer extra geld van rijke vader kreeg :)
    Blij dat je terug bent. Maar, het zal niet langer duren dat je opnieuw verdwijnen.
    ABN gaat nachtmarrie voor jou worden :)
  3. forum rang 6 MIDAS 20 september 2022 14:45
    quote:

    Wolf of Wall Street schreef op 20 september 2022 14:37:

    [...]

    Ik zie dat je weer extra geld van rijke vader kreeg :)
    Blij dat je terug bent. Maar, het zal niet langer duren dat je opnieuw verdwijnen.
    ABN gaat nachtmarrie voor jou worden :)
    Je zit er niet ver naast maar deze keer kreeg ik de garantie mee dat er werkelijk zwaar zal geshort worden dus zekerheid van winst.
  4. Wolf of Wall Street 20 september 2022 14:53
    quote:

    New M by O schreef op 20 september 2022 14:45:

    [...]
    Je zit er niet ver naast maar deze keer kreeg ik de garantie mee dat er werkelijk zwaar zal geshort worden dus zekerheid van winst.
    Lange tijd geleden was ik ook dapper en zeker toen ik met geld van mijn vader investeerde.
    Nu, ben ik meer voorzichtig met mijn geld. Dus, ik heb veel begrijp nu voor jouw zekerheid. :)
    Veel success!!!
    Maar niet staan tegen de grote golf waneer de deuren van de dijken opengaan.
  5. Tomark 20 september 2022 15:15
    Ik denk wellicht dat MW in de koersontwikkeling een grotere rol speelt als het onzinverhaal van een zekere O.
  6. forum rang 4 Hancock 20 september 2022 15:15
    quote:

    New M by O schreef op 20 september 2022 14:45:

    [...]
    Je zit er niet ver naast maar deze keer kreeg ik de garantie mee dat er werkelijk zwaar zal geshort worden dus zekerheid van winst.
    manman O, wake up and smell the coffee, je pa neemt je in het Ootje, O. Big time..

    ABN gaat alles doen behalve zakken..
    OA: Met dank aan Vader Staat, Je merkt heel duidelijk een omslag van de Staat tov de banken..

    Waar de banken eerst smeer als een jachthond kregen, dikke vette witwas boetes en streng toezicht DNB en ECB vanwege corona, merk je nu heel duidelijk dat Overheid de banken anders bejegent nu.. Daar zijn verschillende redenen voor. Bescherming systeembanken in NL(redden is zo duur voor de belastingbetaler) Systeem banken die sterker zijn doordat dankzij de gestegen rente zij weer spaargeld kunnen aantrekken, maken het op deze wijze ook de cryptowereld moeilijker. beleggers zullen sneller voor 3% of 4% rente op de spaarrek gaan als een hoog risicovolle belegging in een digitale cryptomunt.. En dat vinden overheden geen slecht idee.. Maar als de rente 0 is natuurlijk wel..

    Dus waarom fast as the Hell je abn shorts terugkopen en deze in leveraged tech aandelen Dumpen aan de Nasdaq:

    1- stijgende rente, ABN en ING gaan een Ton of money eerst via de ECB op halen voor overnight stallen.. Mjum1
    het verdienmodel is hiermee nieuw leven ingeblazen.
    2- Steunpakketten overheid, De overheid gaat een energie plafond instellen voor de maandelijkse energielasten en ze zijn ook voor bedrijven bezig met op maat aangepaste steunpakketten= voor de banken minder defaults van bedrijven en particulieren, stroppenpotten gaan naar de aandeelhouders marcheren.. Mjummie2
    3-Putain zit in de put want hij is de oorlog aan het verliezen, binnenlandse onlusten steken de kop op. Zijn positie is zienderogen aan het verzwakken. Een paleis revolutie is eminent. Of een anderzijds afzetting van Putana.. Mjum3
    4-Kostenbesparingen DNB is haar toezicht en het afdwingen van het gebruik van 4000FTE witwascontroles aan het afbouwen, is nu dus niet meer verplicht, weldra gaan de tijdelijken hun verblijf bij ABN beëindigen op permante wijze.. Honderden miljoenen kostenbesparingen.. Mjum4
    5-Overnamespeculatie BNP P Mjum5

    Goldilocks is opening an account by ABN AMRO Thé Bank!

    Ga jij maar lekker short big Ootje, binnenkort sta je in je shorts..(bij het leger Des heils..)

    www.dnb.nl/algemeen-nieuws/2022/aanpa...
    (hierin staat te lezen dat in feite DNB zegt dat ABN niet meer met 4000FTE alle transacties in bulk moet checken, maar dat ze dit gerichter moet gaan oen middels geautomatiseerde digitale algoritmes.. Doe je huiswerk O!
    www.youtube.com/watch?v=BNJlxAebk0o
  7. Fido 20 september 2022 15:40
    traditie getrouw meldt O zich altijd precies als de koers daalt, echter ik zie ABN voorlopig nog niet stijgen:
    Want:
    1 - stijgende rente heeft pas invloed als ook de marge op de rente stijgt, een stijgende rente brengt ook extra kosten met zicht mee.
    2 - als er steunpakketten nodig zijn dan is er een hoop mis in de maatschappij en staan winsten zo ongeveer overal onder druk
    3 - Putin is weliswaas een prutser eersteklas, maar deze oorlog duurt als sinds (ongeveer) 2014 en er is nog lang geen eind in zicht. Beide kampen hebben zware verliezen en indien de Oekraine wint zal de corruptie de wederopbouw vertragen. Oekraine was al zwaar corrupt en een einde van een oorlog betekent dat er veel wapens en getraumatiseerde mensen op de arbeidsmarkt terechtkomen.
    4 - de kostenbesparing kan ook een spel van onze betrouwbare overheid zijn, straks volgen de boetes weer omdat er te weinig is gedaan aan fraudebestrijding
    5 - BNP heeft helemaal geen interesse in de Nederlandse markt, bovendien Franse en Nederlandse bedrijven gaan niet altijd goed samen (KLM en Air-France vechten elkaar na 20 jaar nog steeds de tent uit)
    6 - Prinsesdag 2022 is vooral goed voor uitkeringsgerechtigden, gepensioneerden en het minimumloon. Ondernemers gaan het een stuk zwaarder hebben met deze maatregelen, hierdoor zal ook de werkgelegenheid onder druk komen te staan. Er worden geen maatregelen genomen die dit land economisch vooruit helpen

    Kortom ik sta voorlopig aan de kant van O, alleen ik speculeer op een hogere koers en een mooi dividend rendement op langere termijn
  8. jan van delft 20 september 2022 17:19
    Toch is een koersverlies van 2,5 % zonder enig nieuws niet best, gaat overigens europa breed omlaag de bankenindex en flink ook. Er zitten gewoon een paar flinke risicos in de markt en dat willen de optimisten onder ons maar niet begrijpen, kan nog een zeer pijnlijke winter worden hoor. Ik ben daarom voor dit keer aan de zijlijn gaan zitten, en goed ook. Mag van mij gerust naar 15 Euro stijgen of naar 8 euro dalen, maakt me niet uit....
  9. forum rang 10 voda 20 september 2022 17:26
    ABN AMRO beoordeelt ruimte voor aandeleninkoop in vierde kwartaal
    Bank wil een patroon creëren.

    (ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO zal in het vierde kwartaal opnieuw beoordelen of er ruimte is voor de inkoop van eigen aandelen. Dat zei CEO Robert Swaak van ABN AMRO dinsdag tijdens een beleggersconferentie georganiseerd door Bank of America.

    Swaak zei dat hij nog steeds vastberaden is om kapitaal terug te laten vloeien, maar dat het niet zo is dat de bank al het kapitaal zal teruggeven dat boven de drempel van de kapitaalbuffer van 15 procent uitkomt. "We hebben gezegd dat we boven dat niveau aandeleninkopen zullen overwegen."

    De topman antwoordde op vragen over het aandeleninkoopbeleid. "Wat we met aandeleninkopen doen, is een patroon creëren, niet anecdotisch of incidenteel zijn", aldus Swaak over het inkoopbeleid van de bank. "De drempel van 15 procent is op dit moment niet de beperkende factor. We zullen in het vierde kwartaal de beoordeling opnieuw doen, en dan beslissen wat we gaan doen."

    ABN AMRO rondde in mei een aandeleninkoopprogramma af ter waard van 500 miljoen euro. In het recente verleden kocht de bank, die nog voor een groot deel in staatshanden is, geen aandelen in.

    Swaak zei verder dat het clearingbedrijf goede resultaten boekt in de huidige volatiele markten. Ook herhaalde hij dat de inkomsten uit boeterentes voor hypotheken die worden overgesloten, afnemen nu de hypotheekrentes weer wat hoger zijn.

    De topman zei dat een recessie in Nederland waarschijnlijk is tegen het einde van het jaar. Swaak noemde de Nederlandse landbouw als een van de sectoren die "logischerwijs" wordt geraakt door de hoge energieprijzen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  10. forum rang 4 Hancock 20 september 2022 17:26
    quote:

    Fido schreef op 20 september 2022 15:40:

    traditie getrouw meldt O zich altijd precies als de koers daalt, echter ik zie ABN voorlopig nog niet stijgen:
    Want:
    1 - stijgende rente heeft pas invloed als ook de marge op de rente stijgt, een stijgende rente brengt ook extra kosten met zicht mee.(per saldo is een stijgende rente positief, lees het VEB artikel er maar eens op na. 100 basispunten = 20% hogere winstmarge)
    2 - als er steunpakketten nodig zijn dan is er een hoop mis in de maatschappij en staan winsten zo ongeveer overal onder druk(de steunpakketten zijn bedoelt om iedereen en alle bedrijven in de lucht te houden totdat er weer beter tijden aanbreken, vooralsnog draait de BV NL dus gewoon nog goed door..)
    3 - Putin is weliswaas een prutser eersteklas, maar deze oorlog duurt als sinds (ongeveer) 2014 en er is nog lang geen eind in zicht. Beide kampen hebben zware verliezen en indien de Oekraïne wint zal de corruptie de wederopbouw vertragen. Oekraine was al zwaar corrupt en een einde van een oorlog betekent dat er veel wapens en getraumatiseerde mensen op de arbeidsmarkt terechtkomen.( niemand weet exact natuurlijk hoe de oorlog gaat verlopen en afgelopen is op e dag nauwkeurig, feit is wel dat Poetin alras terrein verliest in de Oekraïne en dat zijn leger qua moreel en materieel in een deplorabele staat verkeert, om te zeggen dat het niet echt een hoopgevende propositie om je in te bevinden als sterke wereldleider, vooral voor je eigen volk, is volgens mij een redelijke understatement..)
    4 - de kostenbesparing kan ook een spel van onze betrouwbare overheid zijn, straks volgen de boetes weer omdat er te weinig is gedaan aan fraudebestrijding(onzin, de banken staan onder continu streng toezicht van DNB)
    5 - BNP heeft helemaal geen interesse in de Nederlandse markt, bovendien Franse en Nederlandse bedrijven gaan niet altijd goed samen (KLM en Air-France vechten elkaar na 20 jaar nog steeds de tent uit)(slecht argument, wat voor luchtvaartmaatschappijen geldt, hoeft natuurlijk niet voor banken te gelden, toch een heel andere tak van sport en natuurlijk gaat BNP P glashard ontkennen dat ze écht interesse hebben in ABN.. Totdat De Grote Dag daar is.. Heet geen slapende (andere overname)honden wakker maken..)
    6 - Prinsesdag 2022 is vooral goed voor uitkeringsgerechtigden, gepensioneerden en het minimumloon. Ondernemers gaan het een stuk zwaarder hebben met deze maatregelen, hierdoor zal ook de werkgelegenheid onder druk komen te staan. Er worden geen maatregelen genomen die dit land economisch vooruit helpen(Jawel, hebben ze ook met Corona gedaan, men is druk doende om alles zo eerlijk mogelijk te verdelen.. Het heeft geen zin om een golf van dure faillissementen te creëren, als je ze veel goedkoper met tijdelijke hulp kunt redden.. Houdt moed, ook dit wordt echt wel links of rechtsom afgetikt door ons kabinetje..)

    Kortom ik sta voorlopig aan de kant van O, alleen ik speculeer op een hogere koers en een mooi dividend rendement op langere termijn
    En Ohja, short gaan op een bedrijf dat aan eigen aandelen inkoop doet(met dank Voda) is dat niet hetzelfde als vechten tegen de Bierkaai..? Mits je short gaat natuurlijk..
  11. forum rang 9 Ron-tron system 20 september 2022 17:35
    Ik heb 3 Porties gekocht vandaag in de daling.
    Swaak strooit wat onzekerheid in mijn opinie hij moet niet zeggen overwegen maar gewoon doen,
    Onzekerheid is niet bepaald positief op korte termijn.
    Maar dat is weer goed om goedkoper bij te kopen.
  12. forum rang 4 Hancock 20 september 2022 17:44
    (ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft het advies voor het aandeel ING verhoogd van Gelijkgewogen naar Overwogen met een koersdoel van 14,00 euro.

    Analist Giulia Aurora Miotto spreekt van een aantrekkelijk aandeel.

    Sowieso werd Morgan Stanley positiever over bankaandelen, nu de Europese centrale banken de rente verhogen. Na de inval van Rusland in Oekraïne verlaagde Morgan Stanley het advies voor de bankensector naar Neutraal, ondanks dat de sector "fundamenteel in goede conditie" was.

    Op dit moment zijn de winstvooruitzichten voor banken één van de beste in de markt, volgens Morgan Stanley.

    En als de geopolitieke spanningen in de komende maanden ook nog eens zouden afnemen, is dat extra gunstig voor de sector, betogen de analisten.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999 De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
  13. forum rang 6 MIDAS 20 september 2022 17:49
    Sommige hebben wel degelijk een nieuwe bril nodig waar de groene glazen vervangen worden door rode.
    Wat er in Dubai aan winst geschoven is vandaag alleen al maakt dit overduidelijk en morgen komt de koers in vrije val.
    Banken geven advies voor banken ja sprookjes bestaan ook hahaha
  14. Wolf of Wall Street 20 september 2022 18:02
    quote:

    New M by O schreef op 20 september 2022 17:49:

    Sommige hebben wel degelijk een nieuwe bril nodig waar de groene glazen vervangen worden door rode.
    Wat er in Dubai aan winst geschoven is vandaag alleen al maakt dit overduidelijk en morgen komt de koers in vrije val.
    Banken geven advies voor banken ja sprookjes bestaan ook hahaha
    Waar verwacht je dat de advies komt vandaan ? Misschien geeft slagerhuis advies voor bankaandelen :)

    Alle banken heeft Asset Management afdeling. Ze behersen meer geld dat je kan even niet voorspelen.
    Het is heel duidelijk dat je onderwijs vroeger stop gezet :)

  15. Wolf of Wall Street 20 september 2022 18:15
    quote:

    Lepre Chaun schreef op 20 september 2022 18:07:

    Wat een schande zeg wij bijna 3 % dalen op wat ?????
    Denk ik het is vanwege gesprek van Robert Swaak vandaag op BoFA conference.
    Hij is een goede accountant maar tegelijkeetijd niet een goede aandelhouder vriendelijk CEO.
    Aandelhouders kijken er uit dividend, sharebuyback, en zo
    Hij creert meer onzekerheid dan zekerheid bij aandelhouders.

  16. Klinker 20 september 2022 18:19
    quote:

    New M by O schreef op 20 september 2022 14:27:

    Dubai rules de komende 48h.
    Ik ga nu al plannen wat te doen met de shortwinsten.
    Welke aandelen kopen via short op abn.
    dOm kOnijn
  17. Justme 20 september 2022 18:22
    Het teleurstellende koersverloop van ABN is ws deels toe te schrijven aan de opmerkingen van Swaak over aandeleninkoop. ABN gaat in het 4e kwartaal beoordelen wat ze daarin gaat doen. Kennelijk interpreteren sommigen dat het dus nog maar afwachten is of ABn uberhaupt aandelen gaat inkopen.

    Maar Swaak zei vastbesloten te zijn om kapitaal terug te laten vloeien en daarin een patroon te willen ontwikkelen. Tevens zei hij dat niet alles boven de 15% drempel wordt terug gegeven.

    Ja, hoe moet je dat nu lezen he. Kapitaal teruggave gaat via aandeleninkoop én dividend. Een patroon daarin suggereert een zekere voorspelbaarheid. ABN heeft begin dit jaar voor 500 mio aan aandelen ingekocht. Ik verwacht dat ze dat minimaal opnieuw gaat doen.

    Maar er is ws ruimte voor méér. Daarvoor zal ABN ook kijken naar de toekomstige winstontwikkeling. En die is nu lastig te becijferen doordat de rente in rap tempo omhoog gaat. Daarom is mijn verwachting dat ABN pas een beslissing zal nemen nog ná de volgende Fed vergadering. Tegen die tijd is bekend wat de ECB in oktober doet en je kunt ook redelijk inschatten wat de ECB in december gaat doen.

    Ik moet zeggen dat ik dit een heel verstandige lijn vind van ABN. Ze zal ongetwijfeld ook het dividend willen verhogen. Bedenk ook dat er ongeveer 940 mio aandelen ABN zijn. Als je daar jaarlijks 50 mio van terug koopt dan minidert dan aantal snel. Ik denk eerlijk gezegd dat we een aandeleninkoop van 750 mio moeten verwachten en dat ABN dat een paar jaar wil gaan volhouden tezamen met een oplopend dividend.
8.889 Posts
Pagina: «« 1 ... 290 291 292 293 294 ... 445 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 mei

    1. Japan economische groei Q1
    2. China detailhandelsverkopen april
    3. China industriële productie april
    4. Sif Q1-cijfers
    5. Engie Q1-cijfers
    6. Corbion ex €0,61 dividend
    7. EU inflatie april (def)
    8. VS voorlopende indicatoren april
  2. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht