Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

32,900
  • Verschill

    -0,220 -0,66%
  • Volume

    7.907.524 Gem. (3M) 7,1M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.797 Posts
Pagina: «« 1 ... 1135 1136 1137 1138 1139 1140 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Fluppie 4 mei 2024 10:37
    quote:

    Mr.Haas schreef op 4 mei 2024 08:22:

    [...]hij zegt in dat stukje dividend met 4% omhoog maar dat is toch ongewijzigd gebleven ?
    Ik begrijp de verwarring. Alleen je moet het huidige kwartaal dividend ad $ 0,344 vergelijken met het kwartaal dividend over dezelfde periode vorig jaar. Toen bedroeg het kwartaal dividend $ 0,331. Kortom het dividend voor dit kwartaal is met 4% gestegen.
    Op jaarbasis stijgt het dividend met 4%. Vorig jaar 4 x $ 0,331; dit jaar 4 x $ 0,344.
  2. forum rang 6 Candelll 4 mei 2024 12:54
    raar in de hoofding staat forum er niet meer bij, heb langs een andere weg gezocht om iets te posten
  3. Realistische Optimist 4 mei 2024 18:25
    quote:

    Ron-tron system schreef op 4 mei 2024 09:37:

    Het dividend maakte zelfs 2 keer een sprong van 15% I.p.v 4%.
    Mooi in opgaande lijn naar de oude 0,94usd per kwartaal die waarschijnlijk eind 2025 wel weer komt en dan ondertussen ook nog eens 30% minder uitstaande aandelen.
    Betere strategie kan toch bijna niet via de tijdelijke overwinsten.
    Is de overwinst tijdelijk? Voor gas waarschijnlijk, nu op top in de markt er langjarige contracten. Zijn afgesloten uit paniek. Qua olie is het de vraag. Het kan omslaan naar een krimpende markt in volumes door EV auto's. Er wordt daarom minder geïnvesteerd, waardoor er krapte wordt gecreëerd in de markt. Is dit al zichtbaar in de markt?
  4. GreenOil 5 mei 2024 17:57
    quote:

    GreenOil schreef op 2 mei 2024 15:51:

    Zou het dividend niet jaarlijks met 4 procent worden verhoogd ? Is dat altijd per q1 of ?
    Inderdaad is het dividend vorig jaar extra verhoogd maar er is nooit gezegd dat dit voor de komende 4 jaar is. Er is een tijdje geleden gezegd dat elk jaar het dividend met 4 procent verhoogd zou worden .

    Maar wellicht heb ik het helemaal verkeerd begrepen
  5. forum rang 9 nine_inch_nerd 5 mei 2024 20:46
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 5 mei 2024 19:05:

    [...]

    Ter info.
    Shell verkocht spookrechten CO2 in Canada?
    fd.nl/bedrijfsleven/1515710/shell-ver...
    Eerste alinea:
    "Het Britse oliebedrijf Shell heeft jarenlang miljoenen CO2-emissierechten verkocht die het had verdiend met CO2-opslag die niet had plaatsgevonden, zo meldt de Financial Times zondag. Shell kon dat doen door gebruik te maken van een regeling die in de Canadese provincie Alberta bestond.
    Het afvangen en ondergronds opslaan van CO2, waar ook in Nederland grote projecten voor in aanbouw zijn, kan op kritiek rekenen van milieugroepen. Vanwege de veiligheid, maar ook vanwege de onduidelijkheid rond de papieren CO2-handel die eruit voortvloeit. Het FT-verhaal rond Shell in Canada levert critici nieuwe munitie voor dat laatste punt."
  6. forum rang 9 Ron-tron system 6 mei 2024 08:42
    quote:

    Realistische Optimist schreef op 4 mei 2024 18:25:

    [...]

    Is de overwinst tijdelijk? Voor gas waarschijnlijk, nu op top in de markt er langjarige contracten. Zijn afgesloten uit paniek. Qua olie is het de vraag. Het kan omslaan naar een krimpende markt in volumes door EV auto's. Er wordt daarom minder geïnvesteerd, waardoor er krapte wordt gecreëerd in de markt. Is dit al zichtbaar in de markt?
    Overwinsten zijn altijd tijdelijk maar met olie en geopolitieke spanningen kan het nog lange tijd aanhouden.
    Enkel een recessie kan voor een sterke daling zorgen.

    Vandaag bestens in.
    Olieprijs shorts ook op pauze gezet vanmorgen.
  7. forum rang 9 nine_inch_nerd 6 mei 2024 17:41
    Ter info.

    Daling olieprijs lijkt gestuit, Saoedi-Arabië verhoogt de prijzen
    fd.nl/economie/1515871/daling-oliepri...
    Na een opmerkelijk snelle daling van de olieprijs vorige week, lijkt de prijs van ‘s werelds belangrijkste grondstof weer te stabiliseren. Maandagmiddag kostte een vat Brent-olie bijna $84, een procent meer dan vrijdag. Het zijn vooral de verwachtingen over de productiebeperkingen van de grote olieproducerende landen die een bodem leggen onder de prijs.
  8. forum rang 9 nine_inch_nerd 7 mei 2024 11:14
    Ter info. Bron: Bolero

    Shell PLC in gesprek om tankstationactiviteiten in Maleisië af te stoten
    De energiegigant is in gesprek met het Saoedi-Arabische staatsbedrijf Saudi Aramco om zijn tankstationactiviteiten in Maleisië, het op een na grootste netwerk in het land, te verkopen, De deal zou tot $ 1 miljard waard kunnen zijn. De verkoop maakt deel uit van de inspanningen van CEO Wael Sawan om de activiteiten van het bedrijf te concentreren op de meest winstgevende bedrijven. Shell heeft gezegd dat het dit jaar en volgend jaar 500 tankstations wil afstoten.
  9. SMTM!!! 7 mei 2024 12:04
    Toch apart dat de Olie nu daalt terwijl Israel met tanks voor Raffa staat en de grensposten heeft overgenomen.

    Zou je toch de andere kant op verwachten.
  10. forum rang 6 Candelll 7 mei 2024 13:30
    over lagere olie- en gasprijzen
    Door Tsvetana Paraskova - 7 mei 2024, 06:00 CDT

    Lagere olie- en gasprijzen en een langdurige uitval van raffinaderijen in de Verenigde Staten zorgden ervoor dat de winsten van BP voor het eerste kwartaal beneden de verwachtingen van analisten kwamen.

    Het Britse supermajor BP (NYSE: BP) rapporteerde dinsdag een onderliggende vervangingswinst – de maatstaf die het dichtst in de buurt komt van de nettowinst – van $2,7 miljard voor het eerste kwartaal van 2024, een daling ten opzichte van $3,0 miljard voor het voorgaande kwartaal.
    “Vergeleken met het vierde kwartaal van 2023 weerspiegelt het resultaat lagere olie- en gasrealisaties, de impact van de uitval van de Whiting-raffinaderij en een aanzienlijk zwakkere brandstofmarge, gedeeltelijk gecompenseerd door een aanzienlijk lager niveau van turnaround-activiteit, een sterk oliehandelsresultaat en een hogere gerealiseerde raffinage marges”, aldus BP in een verklaring.

    De raffinaderij van BP in Whiting, Indiana, was het grootste deel van februari en half maart gesloten nadat een stroomstoring aanleiding had gegeven tot een tijdelijke sluiting van de fabriek. De raffinaderij met een capaciteit van 435.000 vaten per dag, het grootste raffinaderijcomplex in het Midwesten, was ongeveer zes weken offline, waardoor de Amerikaanse brandstoftoevoer en het gebruik van de raffinaderij in het eerste kwartaal van 2024 daalden.

    De upstream olie- en gasproductie van BP steeg in het eerste kwartaal met 2,1% op jaarbasis tot 2,378 miljoen vaten olie-equivalent per dag (boepd). De hogere productie van koolwaterstoffen kon de lagere olie- en gasprijzen, de zwakkere raffinageresultaten en de uitval van de Amerikaanse raffinaderij echter niet compenseren.

    Ondanks de zwakkere winsten voor het eerste kwartaal van 2024 kondigde BP een aandeleninkoop van $1,75 miljard aan voor het eerste kwartaal, als onderdeel van zijn toezegging van $3,5 miljard voor de eerste helft van 2024.
    BP en zijn Europese collega Shell hebben geprobeerd de kloof in de aandelenwaardering ten opzichte van hun Amerikaanse concurrenten te verkleinen.

    Shell kondigde vorige week ook een aandeleninkoop van $3,5 miljard aan dit kwartaal. Maar in tegenstelling tot BP rapporteerde Shell sterke winsten over het eerste kwartaal, waarmee de verwachtingen van analisten werden overtroffen dankzij hogere marges uit de handel en optimalisatie van ruwe olie en olieproducten, en hogere raffinagemarges.
  11. forum rang 6 MIDAS 7 mei 2024 13:58
    quote:

    SMTM!!! schreef op 7 mei 2024 12:04:

    Toch apart dat de Olie nu daalt terwijl Israel met tanks voor Raffa staat en de grensposten heeft overgenomen.

    Zou je toch de andere kant op verwachten.
    Wacht maar!!!
  12. forum rang 6 Candelll 7 mei 2024 14:26
    - Internationale organisaties peilen steeds meer naar de slinkende voorraden ruwe olie, waarbij het IEA aangeeft dat de vraag in het tweede kwartaal van 2024 het aanbod met maar liefst 900.000 vaten per dag zal overtreffen, de eerste twee opeenvolgende negatieve kwartalen sinds eind 2021.

    - Nu de OPEC+ het aanbod aan banden legt door middel van de vrijwillige productieverlagingen van Saoedi-Arabië en Rusland, zou het einde van het onderhoud van de raffinaderijen in Europa en Azië en het herstel van de productieactiviteit in zowel de VS als China kunnen duiden op een toename van het brandstofverbruik.

    - Volgens Kpler bereikten de Chinese voorraden ruwe olie begin april het laagste niveau in twee jaar en hoewel ze sindsdien zijn toegenomen, zijn ze met 944 miljoen vaten zo'n 50 miljoen vaten lager dan een jaar geleden.

    - Nu de raffinage in de VS weer dicht bij de volledige capaciteit draait van 15,8 miljoen vaten per dag, zouden de Amerikaanse voorraden ruwe olie binnenkort aan hun seizoensdaling moeten beginnen, momenteel rond de 460 miljoen vaten, wat schot voor schot het niveau van vorig jaar zal repliceren.

    - De Colombiaanse nationale oliemaatschappij Ecopetrol (NYSE:EC) bereidt zich voor om deel te nemen aan de allereerste offshore windveiling van het Andesland, op zoek naar een biedpartner die over de technische ervaring beschikt.

    - Energiegigant Shell (LON:SHEL) onderhandelt over de verkoop van zijn tankstationactiviteiten in Maleisië, de op een na grootste van het land, aan Saudi Aramco (TADAWUL:2222) in een deal ter waarde van ongeveer $1 miljard.

    - De Chinese oliegigant Sinopec (SHA:600028) is naar verluidt in gesprek met Pembina Pipeline Corp. om een belang te kopen in het Canadese Cedar LNG-project en een afnameovereenkomst van 1,5 miljoen ton per jaar van de faciliteit te garanderen, d.w.z. de helft van de productiecapaciteit.

    Dinsdag 05 mei 2024

    Net toen het erop leek dat de geopolitieke risicopremie vrijwel was verdampt uit de olieprijzen, verwierp Israël het door Egypte bemiddelde voorstel voor een staakt-het-vuren en startte zijn leger de langbesproken Rafah-operatie. De terugkeer van de spanningen in het Midden-Oosten en de agressieve Saoedi-Arabische prijzen voor vracht uit juni, die gezien worden als een voorbode van een verlenging van de OPEC+ productieverlaging op 1 juni, zouden enige weerstand moeten bieden tegen de bearish druk die zich op de oliemarkten heeft opgebouwd.

    De Russische olie-inkomsten verdubbelen jaar-op-jaar. De Russische olie-inkomsten zijn jaar-op-jaar meer dan verdubbeld tot 11,5 miljard dollar in april, waarbij de grotere verschillen in ruwe olie verder werden versterkt door een verzwakkende nationale munt, nu mondiale verzekeringsmaatschappijen het olieprijsplafondbeleid van de G7 ‘steeds onuitvoerbaarder’ noemen.

    Chevron Eyes Productieverhoging Golf van Mexico. De meest prominente toevoeging van dit jaar aan de ruwe productie in de Amerikaanse Golf van Mexico, Chevron’s (NYSE:CVX) 75.000 b/d drijvende Anchor-productie-eenheid gelegen in het offshore-gebied van Green Canyon, zal naar verwachting halverwege het jaar de eerste olie bereiken.

    De raffinageopbouw in India vertraagt. Terwijl de Indiase regering-Modi tegen 2030 een raffinagecapaciteit van 9 miljoen b/d per dag nastreeft, lopen raffinaderijen tegen tijdoverschrijdingen aan, waarbij Chennai Petroleum de lancering van zijn Nagapattinam-raffinaderij met een capaciteit van 180.000 b/d tegen eind 2027 uitstelt.

    Amerikaanse prijzen voor aardgas herstellen zich van de inzinking. De Amerikaanse Henry Hub-futures voor aardgas stegen maandag met 3% tot 2,2 dollar per mmBtu, te midden van een grotere binnenlandse vraag naar voedingsgas naar LNG-exportfabrieken, toen Treinen 1 en 2 van Freeport LNG in Texas terugkeerden van inspectie en reparaties.

    China stelt de EV-sector open voor buitenlandse investeerders. De Chinese regering heeft nieuwe ondersteunende maatregelen ingevoerd om de investeringen in voertuigen die niet op fossiele brandstoffen rijden te stimuleren, waarbij alle beperkingen op buitenlandse investeringen worden opgeheven, te midden van geruchten dat Peking de verkeersbeperkingen op Tesla’s elektrische voertuigen zou opheffen.

    Aandelen Braskem storten in na einde ADNOC-gesprekken. Volgens Reuters heeft de nationale oliemaatschappij van Abu Dhabi, ADNOC, de gesprekken beëindigd om een controlerend belang te kopen in de grootste petrochemische producent van Brazilië, Braskem (NYSE:BAK), waardoor de aandelen van laatstgenoemde in slechts één dag met zo'n 15% zijn gedaald.

    India wil Venezolaanse olie kopen ondanks sancties. De grootste olieraffinaderij van India, Reliance Industries, heeft opnieuw een verzoek ingediend bij het Amerikaanse ministerie van Financiën voor toestemming om ruwe olie uit Venezuela te importeren, vlak nadat het Witte Huis het upstreambedrijf Maurel&Prom een ontheffing van twee jaar had verleend.

    Europese majors trekken massaal naar de wateren van Namibië. Azule Energy, een joint venture van oliegiganten BP (NYSE:BP) en ENI (BIT:ENI), gekweekt in het offshore Orange Basin van Namibië, tekende voor een belang van 42,5% in Blok 2914A in de onmiddellijke nabijheid van de recente miljardenstroom. -vat Mopane vinden.

    Nigeria hint op gemakkelijker exit voor majors. Nigeria’s ontevreden olieproducenten zoals ExxonMobil (NYSE:XOM) of Shell (LON:SHEL) zouden de onshore-velden van het Afrikaanse land sneller kunnen verlaten als ze de verantwoordelijkheid voor olielekken op zich nemen en betalen, zei de toezichthouder van het land, NUPRC.

    Rusland verscheept brandstof naar Noord-Korea. Volgens het Witte Huis heeft Rusland stilletjes geraffineerde aardolieproducten naar Noord-Korea verscheept tegen een niveau dat hoger ligt dan het door de VS opgelegde prijsplafond, ook al beperken de VN-sancties de import ervan tot 500.000 vaten geraffineerde producenten per jaar.
  13. forum rang 9 nine_inch_nerd 8 mei 2024 08:40
    Ter info.

    Shell to sell interest in Singapore Energy and Chemicals Park to CAPGC

    8 May 2024
    Singapore - Shell Singapore Pte Ltd, a subsidiary of Shell plc, has reached an agreement to sell its Energy and Chemicals Park in Singapore to CAPGC Pte. Ltd., a joint venture company between Chandra Asri Capital Pte. Ltd. and Glencore Asian Holdings Pte. Ltd. The transaction will transfer all of Shell’s interest in Shell Energy and Chemicals Park Singapore to CAPGC.
    www.shell.com/news-and-insights/newsr...
22.797 Posts
Pagina: «« 1 ... 1135 1136 1137 1138 1139 1140 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in
Premium Premium

Hoe houdbaar is het hoge dividend van Shell als de olieprijs gaat dalen?

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
    3. Brunel ex €0,55 dividend
    4. HAL ex €2,85 dividend
    5. UMG ex €0,27 dividend
    6. Alfen Q1-cijfers
    7. Zoom Video Communications Q1-cijfers
  2. 21 mei

    1. Envipco Q1-cijfers
    2. Fagron ex €0,30 dividend
    3. Euronext ex €2,48 dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht