Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

KPN Koninklijke NL0000009082

Laatste koers (eur)

3,444
  • Verschill

    0,000 0,00%
  • Volume

    98.909.868 Gem. (3M) 11,5M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Inkoop eigen aandelen!!

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 augustus 2008 21:52
    Wie weet, wanneer KPN de inkoop van eerst 31 december 2008 nu sinds kort neem ik aan, heeft gewijzigd in 30 september 2008!

    Krijgt de inkoop dan toch een vervolg van 250/500 miljoen voor de rest van het jaar??

    Wie het weet mag het zeggen!!
  2. Fluppie 19 augustus 2008 14:42
    Dit heeft men bekend gemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers.
    Zie onderstaand press release.

    Quote

    80% of EUR 1bn share repurchase program completed
    On 5 February 2008, KPN announced its EUR 1bn 2008 share repurchase program (launched on
    22 February) that will run until the end of the year through an intermediary. Under the current share repurchase program, the intermediary has the flexibility to benefit from lower share price levels to buy back more shares. This is in the interest of KPN’s shareholders and underpins the company’s attractive shareholder remuneration policy.
    Between 22 February and 30 June 2008, KPN repurchased 55.6 million shares at an average price of EUR 11.44, for a total amount of EUR 637m (EUR 573m was settled in the first half of 2008). In July 2008 to date, KPN has repurchased 15.1 million shares for a total amount of EUR 163.6m. As of 22 July 2008, 80% of the EUR 1bn share repurchase program has been completed.
    KPN has accelerated the current share repurchase program as from the end of June and will continue to do so, in order to benefit from the current low share price. The program is expected to be finalized before the end of Q3. Through these continued share repurchases, KPN underpins its commitment to provideattractive shareholder returns within the boundaries of its self-imposed financial framework.
    In Q3 2008, KPN will conclude the cancellation of 57,836,433 ordinary shares which have been repurchased as part of the EUR 1bn share repurchase program in 2008. Following this cancellation, KPN will have 1,745,066,080 shares outstanding as of 30 September 2008.

    Unquote

    Over een eventueel vervolg inkoop heeft KPN nog geen uitspraak gedaan. Wellicht doet men dit bij de presentatie van de 3e kwartaalcijfers.
  3. [verwijderd] 25 augustus 2008 23:34
    AMSTERDAM, Aug 25 (Reuters) - Dutch telecoms group KPN (KPN.AS: Quote, Profile, Research, Stock Buzz) said on Monday it had completed 91 percent of a 1 billion euro ($1.5 billion) share buyback programme it started in February.

    The programme is scheduled to run until Sept. 30. (Reporting by Niclas Mika)
  4. [verwijderd] 26 augustus 2008 12:57
    Door Harm Luttikhedde

    Van DOW JONES NIEUWSDIENST

    AMSTERDAM (Dow Jones)--KPN zal waarschijnlijk een nieuw aandeleninkoopprogramma lanceren nu het lopende programma ter waarde van EUR1 miljard bijna ten einde loopt. Dit zou een herhaling van vorig jaar betekenen.

    KPN heeft genoeg financiele armslag om door te gaan met de inkoop van eigen aandelen, zo stelt het analistengilde eensgezind. Een nieuw programma geeft een belangrijk signaal af, en zal een positief effect hebben op het aandeel.

    Niet elke analist is echter overtuigd dat KPN, net als in 2007, meteen een nieuw programma zal aankondigen. Het bedrijf zou daar ook nog enkele maanden mee kunnen wachten. Het dividend verhogen is een andere mogelijkheid, net als de schuld afbouwen.

    Een woordvoerder van het telecombedrijf zegt desgevraagd dat het beleid is dat "niks op de plank" blijft, en dat er "gekeken wordt naar de situatie die gaat ontstaan".

    Het sinds 22 februari lopende programma is inmiddels bijna voltooid, zo gaf het telecombedrijf maandag aan in een update over de inkoop van eigen aandelen. Zo'n 91% van het programma is afgewikkeld.

    KPN versnelde onlangs de inkoop van eigen aandelen om te profiteren van de lage koers. Daarom zal naar verwachting al in september het lopende programma kunnen worden afgesloten. "De kans dat KPN een aandeleninkoopprogramma aankondigt voor het vierde kwartaal is zeer aanwezig", zo stelt analist Victor Bareno van SNS Securities. "Ik reken daarbij op een bedrag van EUR0,5 miljard."

    Bareno wijst onder meer op de verkoop van het Getronics-onderdeel Business Application Services (BAS) voor EUR255 miljoen aan Capgemini, en een nettoschuldratio die in zijn berekeningen eind dit jaar uitkomt aan de onderkant van de bandbreedte die het bedrijf zichzelf heeft opgelegd. "Vanuit dit oogpunt is de financiele ruimte er absoluut."

    KPN staat toe dat het netto vreemd vermogen zich begeeft tussen 2 en 2,5 keer het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen (EBITDA). Door deze nettoschuldratio iets op te laten lopen, maakt het bedrijf extra middelen vrij die zouden kunnen worden aangewend voor inkoop van eigen aandelen.

    Ook Wing-Yen Choi van Theodoor Gilissen ziet dit jaar de nettoschuldratio rond de 2 uitkomen. Hij denkt alleen niet dat KPN gebruik zal maken van deze financiele bewegingsruimte, omdat aandeelhouders bij Europese concurrenten in toenemende mate streven naar een schuldverhouding tussen 2 en 2,5 als blijk van solvabiliteit en stabiliteit.

    Choi rekent dan ook op een extra EUR200 miljoen tot EUR250 miljoen die KPN dit jaar zal besteden aan de reductie van het uitstaande aandelenkapitaal, wat neerkomt op het teruggeven van de opbrengst van BAS. Het lijkt hem sterk dat KPN daarvoor een kortlopend programma in het leven roept. Hij ziet eerder een nieuw langlopend aandeleninkoopprogramma.

    Voorwaarde om dit jaar nog een extra partij aandelen uit de markt te halen is dat KPN geen grote overname in het vizier heeft. De geraadpleegde analisten voorzien dit op de korte termijn ook niet.

    Choi: "Ik zie weinig consolidatie in de Nederlandse markt voor breedbandinternet en weinig mogelijkheden in de Nederlandse mobiele telefoniemarkt. Voor vast telefonie is het aanbod beperkt. Ik denk niet dat KPN na de overname van Getronics zijn IT-activiteiten, voornamelijk werkplekbeheer, verder zal uitbreiden."

    Het aandeel KPN noteert dinsdag om circa 12.40 uur vlak op EUR11,28 bij een AEX die 0,8% zakt.

    Door Harm Luttikhedde; Dow Jones Nieuwsdienst +31-20-571-52-01; harm.luttikhedde@dowjones.com



    (END) Dow Jones Newswires

    August 26, 2008 06:39 ET (10:39 GMT)

    Copyright (c) 2008 Dow Jones & Company, Inc.
  5. [verwijderd] 26 augustus 2008 23:35
    Ik denk wel dat dit gaat gebeuren, Daar zal een eventule drukker bij een eventule overname niet blij mee zijn. heb toch al lange tijd het iedee dat er gedrukt word alleen wordt het hem op deze manier niet makkelijk gemaakt.
  6. [verwijderd] 27 augustus 2008 01:04
    Ik zou de voorkeur geven aan het aflossen van schulden voor het inkopen van eigen aandelen of uitbetalen van dividend. Leningen mag je alleen laten bestaan als je er van overuigd bent dat het rendement hoger zal zijn dan de rente die je betaald.
    Of zie ik nu iets verkeerd?
  7. [verwijderd] 22 oktober 2008 10:12
    1 miljard nieuw aandelen inkoopprogramma dus. Heerlijk vind ik het, het dividend en de koers schieten omhoog. In mijn ogen prima allemaal
  8. [verwijderd] 22 oktober 2008 10:53
    Kennelijk beoordeelt men de eigen aandelen als spotgoedkoop en wil daar van profiteren, ondanks dat het geld op de kapitaalmarkt duur aan het worden is.
  9. [verwijderd] 22 oktober 2008 11:45
    quote:

    Geheim agent 007 schreef:

    Kennelijk beoordeelt men de eigen aandelen als spotgoedkoop en wil daar van profiteren, ondanks dat het geld op de kapitaalmarkt duur aan het worden is.
    Vrijwel alle AEX aandelen zijn spotgoedkoop, dus elk AEX fonds dat geld op de plank heeft liggen zou er verstandig aan doen een deel via inkoopprogramma's terug te geven aan de aandeelhouders.

    Koninklijke Olie zal ongetwijfeld de volgende zijn die een nieuw programma gaat aankondigen :-)
  10. [verwijderd] 22 oktober 2008 12:35
    quote:

    ooglenz schreef:

    1 miljard nieuw aandelen inkoopprogramma dus. Heerlijk vind ik het, het dividend en de koers schieten omhoog. In mijn ogen prima allemaal
    Hopen dat de rating agencies ook posi blijven. Er was gewaarschuwd dat ze wel eens investment grade af kunnen raken als ze maar blijven aandelen inkopen.
  11. [verwijderd] 22 oktober 2008 13:35
    goed punt, echter denk ik dat ze hier zelf ook goed naar kijken. Zo was er vorig jaar nog een extra inkoop programma gestart twv 500 miljoen en dit jaar niet.
  12. gerrit 69 23 oktober 2008 02:23
    quote:

    elmono schreef:

    [quote=Geheim agent 007]
    Kennelijk beoordeelt men de eigen aandelen als spotgoedkoop en wil daar van profiteren, ondanks dat het geld op de kapitaalmarkt duur aan het worden is.
    [/quote]

    Vrijwel alle AEX aandelen zijn spotgoedkoop, dus elk AEX fonds dat geld op de plank heeft liggen zou er verstandig aan doen een deel via inkoopprogramma's terug te geven aan de aandeelhouders.

    Koninklijke Olie zal ongetwijfeld de volgende zijn die een nieuw programma gaat aankondigen :-)
    Ik vind eigen aandelen-inkoop een slecht idee.
    Ieder bedrijf, die zich hier aan schuldig maakt, weet zich geen raad met het overtollige kasgeld.
    In plaats van het geld achter de hand te houden, om in de toekomst een goede investering te doen, gaat men maar eigen aandelen inkopen.
    Dit vind ik een zwakte-bod en het heeft zich al bewezen, dat dit niets bijdraagt tot een hogere beurskoers.
    Ik ben altijd tegen het beleid geweest van eigen aandelen-inkoop.
    Doen bedrijven dit toch, geef dan de inkoop van eigen aandelen terug aan de aandeelhouders, door deze naar ratio te verdelen.

    Groet van Gerrit
  13. [verwijderd] 23 oktober 2008 21:30
    nou ze weten dus wel wat ze met het geld moeten doen ,vandaag een overname gedaan ,misschien komt er wel meer ,dit ook door de omstandigheden
  14. [verwijderd] 24 oktober 2008 11:43
    quote:

    hermes1 schreef:

    nou ze weten dus wel wat ze met het geld moeten doen ,vandaag een overname gedaan ,misschien komt er wel meer ,dit ook door de omstandigheden
    Ik denk dat KPN er verstandiger aan doet zich eerst eens af te vragen of ze een vroeg- of laat-cyclisch bedrijf zijn alvorens geld uit te geven aan wat dan ook !

    Scheepbouwer stelde van de week nog niets te merken van de economische downtrend,

    ..... maar in hetzelfde intervieuw/toelichting op Q3 cijfers gaf hij aan dat de verkoop van onroerend-goed stroever liep dan gedacht, en dat KPN voor de verkoop van Getronics onderdelen geen serieuze gegadigden kon vinden, tja als dat geen tegenstrijdige uitspraken zijn

    KPN is een laat-cyclisch bedrijf, omdat het voorziet in de menselijke basisbehoefte naar onderlinge communicatie .... maar OOK daar gaat binnen niet al te lange tijd de 'hand op de knip' realiteit doordringen, mark my words

  15. Fluppie 24 oktober 2008 18:55
    quote:

    bas123456 schreef:

    Scheepbouwer stelde van de week nog niets te merken van de economische downtrend,

    ..... maar in hetzelfde intervieuw/toelichting op Q3 cijfers gaf hij aan dat de verkoop van onroerend-goed stroever liep dan gedacht, en dat KPN voor de verkoop van Getronics onderdelen geen serieuze gegadigden kon vinden, tja als dat geen tegenstrijdige uitspraken zijn

    Dus is dus appels met peren vergelijken.
  16. [verwijderd] 24 oktober 2008 19:18
    quote:

    Fluppie schreef:

    [quote=bas123456]

    Scheepbouwer stelde van de week nog niets te merken van de economische downtrend,

    ..... maar in hetzelfde intervieuw/toelichting op Q3 cijfers gaf hij aan dat de verkoop van onroerend-goed stroever liep dan gedacht, en dat KPN voor de verkoop van Getronics onderdelen geen serieuze gegadigden kon vinden, tja als dat geen tegenstrijdige uitspraken zijn

    [/quote]

    Dus is dus appels met peren vergelijken.
    Tja als je de laatste alinea uit mijn posting weglaat, heb hem er nog maar even bijgezet ....

    KPN is een laat-cyclisch bedrijf, omdat het voorziet in de menselijke basisbehoefte naar onderlinge communicatie .... maar OOK daar gaat binnen niet al te lange tijd de 'hand op de knip' realiteit doordringen, mark my words

    KPN gaat OOK last krijgen van de huidige financiele omstandigheden, Scheepbouwer doet handige (manipulatieve) uitspraken, hij heeft het namelijk steeds over 2010 ....

  17. [verwijderd] 25 oktober 2008 09:45
    Over manipulatief gesproken BAS heeft putjes en is de starter geweest van het draadje IS KPN DE VOLGENDE
    Hij had geruchten opgevangen dat KPN in financieele problemen zou zitten, toch BAS

    Patrick
  18. Fluppie 25 oktober 2008 12:14
    quote:

    bas123456 schreef:

    KPN is een laat-cyclisch bedrijf, omdat het voorziet in de menselijke basisbehoefte naar onderlinge communicatie .... maar OOK daar gaat binnen niet al te lange tijd de 'hand op de knip' realiteit doordringen, mark my words

    Ik heb uit betrouwbare bron vernomen, dat KPN binnenkort brandhout gaat verkopen, want we gaat weer met rooksignalen communiseren.
  19. [verwijderd] 25 oktober 2008 17:19
    quote:

    Fluppie schreef:

    [quote=bas123456]

    KPN is een laat-cyclisch bedrijf, omdat het voorziet in de menselijke basisbehoefte naar onderlinge communicatie .... maar OOK daar gaat binnen niet al te lange tijd de 'hand op de knip' realiteit doordringen, mark my words

    [/quote]

    Ik heb uit betrouwbare bron vernomen, dat KPN binnenkort brandhout gaat verkopen, want we gaat weer met rooksignalen communiseren.
    Ach, KPN heeft inderdaad veel `brandhout` in haar productline. Neem nou Digitenne, bij ons werkte het echt als brandhout. IPB, nog zo´n product dat maar niet echt wil vlotten en nog schreeuwend duur is ook. De Telfort bellers zijn gewoon op het KPN mobiele netwerk gekwakt en zie, de kwaliteit is achteruit gesprongen. En, ga zo maar door.

    En dan nog die geweldige inkopers bij KPN. Aandeleninkoop als de koers op het hoogste punt staat. Een pensieonfonds waar nu al 60 Mio bijgestort moet gaan worden wegens verkeerde beleggingen (maak er maar vast 250 Mio van). En ga zo maar weer door. Echt brandhout!
35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 juni

    1. Vergadering OPEC+
  2. 03 juni

    1. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex industrie Caixin mei (Chi)
    3. Omzet detailhandel april (NL)
    4. DSM-Firmenich Beleggersdag
    5. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    6. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (Dld)
    7. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (VK)
    8. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (eur)
    9. Inkoopmanagersindex industrie (S&P) mei def. (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht