Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

AFM onderzoekt te hoge leningen DSB.

38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 maart 2009 11:01
    za 21 mrt 2009, 09:37 AFM legt loep op DSB door Theo Besteman
    (Adviseurs en klanten klagen over te hoge hypotheekleningen, opgetast met telkens nieuwe koopsompolissen om de oorspronkelijke lening af te betalen, waardoor leners niet meer uit de schulden komen.)
    www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/35312...

    AMSTERDAM - Toezichthouder AFM doet onderzoek naar fouten bij leningen van DSB Bank. De waakhond zegt 'relatief veel signalen en klachten' over producten en adviezen van DSB en dochters te hebben ontvangen.
    Adviseurs en klanten klagen over te hoge hypotheekleningen, opgetast met telkens nieuwe koopsompolissen om de oorspronkelijke lening af te betalen, waardoor leners niet meer uit de schulden komen. DSB Bank ontkent de beschuldigingen. "Wij hebben totaal geen belang bij klanten die schulden niet meer kunnen aflossen."

    De Autoriteit Financiële Markten (AFM) bevestigde gisteren dat het al enige tijd onderzoek doet. Aanleiding vormt een serie klachten, van financieel adviseurs en klanten zelf. Oude en nieuwe, die nog dagelijks binnenkomen. "Elke week heb ik zeer schrijnende situaties bij DSB-klanten aan mijn bureau", zegt adviseur Jelle Hendrickx. "Komende week zie ik er acht." Hij heeft inmiddels honderd dossiers over DSB-klanten met grote schulden verzameld.

    DSB Bank ontkent die schuld te veroorzaken. Op tafel ligt een dossier van een gezin in financiële problemen. Niet DSB Bank, maar andere geldverstrekkers hebben die helpen veroorzaken, aldus DSB. DSB heeft 17% van de kredietmarkt voor particulieren in handen en 2,5% van de hypotheekmarkt. Tussen de talloze dossiers zitten mensen met torenhoge schulden.

    Dochters als Becam en Frisia zouden klanten, ondanks een laag inkomen, toch nieuwe leningen hebben verstrekt. Volgens wettelijke eisen is dat sinds 2006 in strijd met de zorgplicht: banken en adviseurs moeten erover waken dat een klant een lening kan opbrengen. De gedragscode voor hypotheken legt een limiet bij vier tot vijf keer het jaarinkomen als financieringsnorm.

    Loodzware leningen

    "Maar financiering tot 200% van de executiewaarde van een woning komt bij DSB voor", zegt Pieter Lijesen, directeur van tussenpersoon NHP. Hij verwijst naar een stapel dossiers. Volgens DSB Bank is het echter onjuist om de oorzaak bij DSB te leggen. De bank is bijzonder verbolgen over de bevestiging dat de AFM onderzoek doet naar haar leningen.

    "Het is uitermate vreemd dat ze suggereren dat we iets fout doen", aldus de zegsman. "Als we fouten maken, horen ze ons dat te melden. Kijk, doen we het niet goed, dan moeten we op de blaren zitten. Maar wij weten van niets." DSB-bestuurslid Hans van Goor wijst de kritiek af. "Van de tien aanvragen voor leningen wijzen we er juist negen af. Wij zeggen tegen cliënten vaak: genoeg is genoeg. We hebben

    budget coaches

    om mensen met schulden te begeleiden." Niet DSB en dochters, maar postorderbedrijven en creditcardmaatschappijen bieden mensen met een schuld extra krediet, stelt DSB. "En dan gaat het niet om ?800 voor een tv. Soms ?30.000 erbij." Slechts 0,1% van de DSB-portefeuille zou niet terugbetalen, tot 2% betaalt traag. "We kijken juist vooraf óf ze kunnen betalen." DSB mag de reputatie hebben, zegt hij, het zijn grote banken als ABN Amro, Fortis en Rabo die leningen van de Wognumse bank oversluiten.

    "Die bieden dus meer financiering. Dat betekent dat wij niet tot de top financieren, andere partijen wel", zegt Van Goor. De AFM heeft inmiddels mappen vol klachten over bodemloze schulden. Mogelijk leiden die klachten nu toch tot sancties, stelt de financiële waakhond desgevraagd.

    Behalve bij de rechter is de bank bij de klachtencommissie Dutch Securities Institute terechtgewezen. Van Goor: "Op zoveel verstrekte leningen kan dat soms gebeuren. Maar we proberen er altijd uit te komen. Incidenteel gaan we naar de rechter." Per jaar, zegt DSB, komt het tot niet meer dan tien rechtszaken.

  2. [verwijderd] 21 maart 2009 11:03
    De verbouwing van de badkamer en het leuke truitje wat extra hoog geleend is, kan door veel klanten van de DSB bank niet meer worden terugbetaald.

    De AFM gaat een onderzoek opstarten.

    Hans
  3. [verwijderd] 21 maart 2009 11:23
    quote:

    Hans19 schreef:

    De verbouwing van de badkamer en het leuke truitje wat extra hoog geleend is, kan door veel klanten van de DSB bank niet meer worden terugbetaald.

    De AFM gaat een onderzoek opstarten.

    Hans
    Geen wonder dat Dirk zich als crisis minister aanstelde. Hij weet immers perfect hoe je zoiets moet veroorzaken. Wanneer de werkloosheid verder op begint te lopen, is de DSB ten dode op geschreven. Watch my words.
  4. [verwijderd] 21 maart 2009 11:45
    quote:

    copyallright schreef:

    AZ kost ook geld.
    'Van Gaal fortuin kwijtgeraakt door fraude Madoff'
    Uitgegeven: 20 maart 2009 07:21
    Laatst gewijzigd: 20 maart 2009 10:18

    AMSTERDAM - AZ-trainer Louis van Gaal probeert miljoenen terug te halen uit een Amerikaans beleggingsfonds, waarin hij een fortuin bij de beleggingsfraudeur Bernard Madoff uit had staan. Dat meldt de Telegraaf vrijdag.

    Van Gaal zou samen met twee andere beleggers beslag willen leggen op ongeveer zes miljoen euro. De Telegraaf baseert zich op bronnen bij het Amerikaanse beleggingsfonds Fairfield Sentry.

    Volgens het fonds zou de eis van de coach en zijn collega-beleggers veel te hoog zijn, omdat zij slechts 1,5 miljoen euro hebben ingelegd.


    Madoff wordt in de VS strafrechtelijk vervolgd omdat hij geld aan verkeerde klanten heeft weggegeven.

    © NU.nl

  5. lange_ton 21 maart 2009 11:59
    quote:

    23years schreef:

    [quote=Hans19]
    De verbouwing van de badkamer en het leuke truitje wat extra hoog geleend is, kan door veel klanten van de DSB bank niet meer worden terugbetaald.

    De AFM gaat een onderzoek opstarten.

    Hans
    [/quote]

    Geen wonder dat Dirk zich als crisis minister aanstelde. Hij weet immers perfect hoe je zoiets moet veroorzaken. Wanneer de werkloosheid verder op begint te lopen, is de DSB ten dode op geschreven. Watch my words.
    Is al eerder gezegd dat DSB binnenkort valt. Dirk probeert te redden wat er te redden valt. Probeert via artikel in de Volkskrant en Pauw en Witteman gratis reclame te maken voor zijn bedrijf. Een kat in het nauw maakt rare sprongen.
  6. [verwijderd] 21 maart 2009 13:46
    Organiseert u naast uw normale bedrijfsactiviteiten in het kader van de slachtoffers aardbeving Azië een speciale actie De familie Jansen had vijf jaar geleden geld nodig. Ze hadden al een lening lopen en wilden nog wat extra voor een andere auto. In het totaal ging het om € 17.000,-. Toevallig zagen ze een advertentie van Frisia –. (...) Lees een verslag van de uitzending van Kassa, van zaterdag 23 april.

    Toevallig zagen ze een advertentie van Frisia – die bood een lening met een lage rente en bovendien kon je in vijf jaar tijd van al je schulden af zijn. Maar dat viel tegen. Nu die vijf jaar voorbij zijn, is de schuld opgelopen naar € 29.000,-. Ondanks het feit dat ze elke maand braaf € 233,- aan de bank hebben overgemaakt.

    Hoe kon dit gebeuren? De familie Jansen kreeg van de DSB-bank (waartoe Frisia behoort, net als Becam en Postkrediet en nog veel meer van dit soort geldinstellingen) het voorstel om bovenop die € 17.000,- die ze nodig hadden, € 11.000,- te lenen om daar nog meer aandelen mee te kopen.

    Hollands Welvaren heette die constructie. Die aandelen moesten in vijf jaar tijd zoveel waard worden dat de gehele lening zou kunnen worden afbetaald. En alsof het nog niet genoeg was, kreeg de familie ook nog eens een arbeidsongeschiktheidsverzekering aangepraat, waarvoor de premie uiteraard vooraf moest worden betaald. Daardoor werd het te lenen bedrag nog eens € 3000,- hoger.

    Maar toen meneer Jansen door een burn-out daadwerkelijk arbeidsongeschikt werd, bleek de verzekering dat niet te dekken. Weggegooid geld dus, die verzekering.
    Veel erger was natuurlijk het feit dat de beurzen kelderden. De aandelen werden alsmaar minder waard, op dit moment ongeveer € 4.000,- in plaats van € 11.000,-.

    Als de familie Jansen vijf jaar geleden alleen maar een doorlopend krediet had genomen van € 17.000,- en hetzelfde maandbedrag (€ 233,- ) had betaald, was hun schuld inmiddels teruggelopen naar € 8300 euro – ruim € 20.000,- minder dan de schuld die ze nu hebben staan.

    En dan noemt DSB zich een goedkope geldverstrekker? Goedkoop blijkt ook nu weer duurkoop. Maar mensen moeten ook hun eigen risico`s inzien natuurlijk. Maar de verleiding van DSB is wel extra groot door die achterlijke reclames.
  7. [verwijderd] 21 maart 2009 14:05
    zie ook kassa.vara.nl/portal?_scr=cons_questi...

    Dolphin,Ik heb hetzelfde gedaan ongeveer 4 jaar geleden. In 2005 zou mijn lening eindigen. Ik dacht afgelopen maand "even bellen met mijn tussenpersoon hoe het ermee zit". Als antwoord kreeg ik dat alle inlossingen die gedaan heb afgelopen jaren vanaf 2004 voor niks geweest zijn. Ik betaalde 2 inlossingen, éénmaal 78,50 en eenmaal 110,00. beiden waren rente aflossingen. Met dat bedrag van 78,50 los ik de rente in van mijn aandelenpakket van Hollands Welvaren. Het andere bedrag is rente van het gekoppelde krediet. Na 5 jaar zou het bedrag van Hollands welvaren voldoende zijn om het èn het aandelen pakket in te lossen èn het parallel gekoppelde krediet.

    Nu, na navraag blijkt dat als in 2005 het cotract eindigt, ik waarschijnlijk een extra schuld op mijn lopende krediet krijg. Dus het geld dat ik betaald heb is verdwenen in een bodemloze put. Dat heeft een medewerker van mijn tussenpersoon ook zo tegen mij gezegd. Op de vraag van mij waarom ik niet geinformeerd ben over het feit dat mijn inlossingen nutteloos waren was het antwoord het volgende: "Als u ons niet belt dat u een probleem heeft dan gaan wij er vanuit dat alles oke is."

    De aangeboden oplossing aan mij is het afsluiten van een nieuwe krediet regeling waarin een "extra" is opgenomen waarbij het Hollands Welvaren pakket "gecompenseerd wordt na eindiging van het contract van Hollands Welvaren. Dat wil dan uiteindelijk zeggen dat ik niet in 2005 van mijn dure krediet afben maar ongeveer 8 Jaar later.. Deze regeling is overigens nog niet van kracht. Ik krijg daar de papieren deze week voor binnen.

    Ik hoop dat jij een duidelijke oplossing hebt gekregen want ik probeerde me erin te verdiepen alleen ik begrijp het niet helemaal waar en hoe dat zo heeft kunnen gebeuren.
  8. Boemba ~ de stem van de rede 21 maart 2009 15:02
    mooi

    kunnen nu dan eindelijk die irritante reclames van de tv af?

    ze zijn misleidend voor de dommen en beledigend voor de denkenden

    ik stel nogmaals voor om de betrokken acteurs hoofdelijk verantwoordelijk te maken voor het leed dat zij veroorzaken

  9. [verwijderd] 21 maart 2009 17:24
    Er is er een in dit draadje die zijn Opel Kadett heel duur heeft gefinancierd en daar nu vreselijk veel spijt van heeft. Zijn naam begint met een H.
  10. forum rang 10 voda 21 maart 2009 17:58
    Volkomen terecht dat de AFM die toko even onder handen neemt.
    Ik heb ruime "ervaring" met het lenen van geld via diverse Scheringa instellingen zoals Frisia en DSB etc.
    De advertenties zijn meestal zeer misleidend, of vertellen de halve waarheid.
    Pas bij het tekenen komen de "kleine lettertjes naar boven".

    Jaren geleden sloot ik bij DSB een 3e krediet hypotheek over. Een adviseur over de vloer gehad, met veel bla bla verhalen. Vervolgens werd er wel op aangedrongen toch maar vooral een bijgekoppelde WAO verzekering erbij te nemen. Dit was niet alles, nee, er moest ook een levensverzekering aan "hangen".
    Op de vraag wat dit extra aan maandaflossing ging kosten werd eerst vaag gereageerd. Na veel vijven en zessen verviel de WAO verzekering, maar die
    levensverzekering moest erbij.
    Ik zat op dat moment in een lastig parket en had het geld dringend nodig. Ik besloot maar te tekenen.
    Had ik het maar niet gedaan! Bij het definitieve contract bleek dat die levensverzekering maar liefst ruim 7000 euro kostte! (op een lening van 48K)
    Dit bedrag ging dus van de vrije besteedbare ruimte af. Ik heb nog wel protest aangetekend, maar kreeg nul op request. (had ik al verwacht).
    De lening begon, zoals beloofd met een zeer lage rente (variabel). Ja, de eerste 6 maanden bleef hij laag, daarna werd hij steeds meer "marktconform", dus steeds duurder. Na amper 2 jaar was het "rentevoordeel" weg.
    Later werd de lening maar duurder en duurder.
    Zelfs toen de rente begon te dalen verhoogden ze de rente! Op mijn vragen (telefonisch) kreeg ik lachwekkende antwoorden.
    Later besloot ik de stekker er uit te trekken, en naar de ING te gaan.
    De laatste rente afrekening bij DSB was 8.2% (jan. 2009). Nu bij de ING 2.613% welke, wel netjes iedere maand aangepast wordt met het Euribor tarief + 1.0%.
    Doei meneer Scheringa!!!
  11. [verwijderd] 21 maart 2009 18:11
    quote:

    jkoets schreef:

    Beste Hans19,

    Ik stel voor om jouw situatie gratis te bekijken. Heb je interesse dan hoor ik het wel.

    Gr. Jos
    jjkoets@chello.nl
    010-4747647 (mag ook morgen bellen)
    Beste Jos,

    Het gaat niet over mij. Ik heb geen lening afgesloten en verkeer in de gelukkige positie dat ik financieel onafhankelijk ben.

    Het was een voorbeeld wat ik van internet had afgehaald (forum kassa, programma van de Vara)

    In ieder geval bedankt voor het aanbod.
    Hans
  12. Jos Koets 21 maart 2009 18:32
    Sorry Hans verkeerd begrijpen. Heel erg druk hier dus ik ben wat minder op de iex en lees ook daarom wat onduidelijker. Toch blijft het onderwerp interessant dus zal proberen hier volgende week eens via een andere kant mijn column over te belichten.
  13. stadsie 22 maart 2009 17:06
    Dit onderzoek komt voor de mensen met deze woekerleningen rijkelijk laat. Zij betalen de rekening voor het naderende kampioenschap.

    Er zitten lijken in de kast, maar die zullen 'onder de pet worden gehouden'. Want aan een beschadiging van de nieuwe ABN topman heeft niemand iets.

    Gokje:

    2011: Zalm neemt DSB over
  14. [verwijderd] 22 maart 2009 17:12
    DSB-Bank helpt mensen steeds dieper in de schuld

    Organiseert u naast uw normale bedrijfsactiviteiten in het kader van de slachtoffers aardbeving Azië een speciale actie De familie Jansen had vijf jaar geleden geld nodig. Ze hadden al een lening lopen en wilden nog wat extra voor een andere auto. In het totaal ging het om € 17.000,-. Toevallig zagen ze een advertentie van Frisia –. (...) Lees een verslag van de uitzending van Kassa, van zaterdag 23 april.

    Toevallig zagen ze een advertentie van Frisia – die bood een lening met een lage rente en bovendien kon je in vijf jaar tijd van al je schulden af zijn. Maar dat viel tegen. Nu die vijf jaar voorbij zijn, is de schuld opgelopen naar € 29.000,-. Ondanks het feit dat ze elke maand braaf € 233,- aan de bank hebben overgemaakt.

    Hoe kon dit gebeuren? De familie Jansen kreeg van de DSB-bank (waartoe Frisia behoort, net als Becam en Postkrediet en nog veel meer van dit soort geldinstellingen) het voorstel om bovenop die € 17.000,- die ze nodig hadden, € 11.000,- te lenen om daar nog meer aandelen mee te kopen.

    Hollands Welvaren heette die constructie. Die aandelen moesten in vijf jaar tijd zoveel waard worden dat de gehele lening zou kunnen worden afbetaald. En alsof het nog niet genoeg was, kreeg de familie ook nog eens een arbeidsongeschiktheidsverzekering aangepraat, waarvoor de premie uiteraard vooraf moest worden betaald. Daardoor werd het te lenen bedrag nog eens € 3000,- hoger.

    Maar toen meneer Jansen door een burn-out daadwerkelijk arbeidsongeschikt werd, bleek de verzekering dat niet te dekken. Weggegooid geld dus, die verzekering.
    Veel erger was natuurlijk het feit dat de beurzen kelderden. De aandelen werden alsmaar minder waard, op dit moment ongeveer € 4.000,- in plaats van € 11.000,-.

    Als de familie Jansen vijf jaar geleden alleen maar een doorlopend krediet had genomen van € 17.000,- en hetzelfde maandbedrag (€ 233,- ) had betaald, was hun schuld inmiddels teruggelopen naar € 8300 euro – ruim € 20.000,- minder dan de schuld die ze nu hebben staan.

    DSB vindt niet dat ze iets verkeerd hebben gedaan, zegt directeur Jaap van Dijk in Kassa. Het was een goed product dat mensen had kunnen helpen om in korte tijd van hun schuld af te komen. En DSB zou de klanten wel degelijk gewezen hebben op de risico’s.

    Volgens gedupeerden zouden de mogelijke risico’s juist zijn gebagatelliseerd. Dat is ook de indruk van advocaat Rob Silvertand die een flink aantal dossiers van DSB-klanten op zijn bureau heeft liggen. "Als mensen serieus was verteld wat voor risico’s dit soort producten met zich meebrengen, dan waren ze er nooit ingestapt".

    Ten opzichte van klagende klanten heeft DSB de indruk gewekt dat dit product is ontwikkeld in samenspraak met de toezichthouder AFM – die toen nog STE heette, Stichting Toezicht Effectenverkeer. AFM-directeur Th. Kockelkoren bestrijdt dat: "We praten nooit met partijen over hoe ze een product moeten construeren." Volgens DSB-directeur van Dijk is er wel overleg geweest met AFM, maar hij is het er mee eens dat AFM niet medeverantwoordelijk is voor het product zoals het is aangeboden.

    DSB wil klanten die nu door de koersval in de problemen zijn gekomen, helpen. Volgens DSB-klanten gaat die hulp niet verder dan de opgelopen schuld oversluiten tegen een lage rente.

    Volgens advocaat Michel Rompelberg is dat in sommige gevallen voldoende, maar in andere gevallen is duidelijk sprake van wanprestatie – dan zullen de contracten moeten worden ontbonden en zal alle schade vergoed moeten worden.

    Reactie van DSB-directeur van Dijk: "Als ook wij vaststellen dat essentiële informatie over dit product niet gegeven is, dan zullen we zo’n klant een verdergaand voorstel doen dan alleen een rente-verlaging."

    Via de vereniging Pay Back en het Platform Aandelenlease kunnen DSB-klanten met andere gedupeerden in contact komen en via die weg kan er ook juridisch advies worden ingewonnen.

    Renteschok
    Ongeveer 80.000 huishoudens komt in grote problemen als de hypotheekrente met 2 procent zou stijgen, zo stelt de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    Door deze renteschok van de hypotheek en overige leningen is het nog moeilijk op te brengen.

    U zit in de gevarenzone als uw hypotheeklasten een groot deel uitmaken van uw maandelijkse netto-inkomen én als u de rente niet voor lange tijd heeft vastgezet.

    Het rapport van de AFM acht een netto hypotheeklast van maximaal 30 procent van het netto inkomen verantwoord. De afgelopen jaren zijn de banken door de lage rente heel soepel geweest met het verstrekken van hoge leningen. Ook werd volledig rekening gehouden met een tweede inkomen.

    In de eerste helft van 2004 is 33 procent van de nieuwe hypotheken afgesloten met een rentevaste periode tot en met één jaar (inclusief volledig variabel). Bij een stijging van de rente zal bij velen de last oplopen tot boven de verantwoord geachte grens van 30 procent.

    Stel uw nettomaandinkomen bedraagt €2000. Over uw hypotheek van €220.000 betaalt u een variabele rente van 3,5 procent. De woz-waarde van uw huis bedraagt €175.000. Voor u resulteert dit in een nettomaandlast van €420. Daar bovenop betaalt u €180 premie per maand voor een aflossingsverzekering. Met de totale nettomaandlast van €600 zit u op 30 procent van uw nettomaandinkomen.

    Als de rente met 2 procent stijgt, dan gaan de nettomaandlasten omhoog naar ongeveer €820 en komen daarmee uit op 41 procent van uw nettomaandinkomen. Het vrij besteedbaar inkomen daalt van €1400 naar €1180.

    Daar komt nog bij dat een rentestijging kan leiden tot een daling van de huizenprijzen en een daling van aandelenkoersen. Als u een beleggingshypotheek heeft, dan ziet u ook nog eens de waarde van uw belegging dalen.

    De vraag is nu of u onmiddellijk de variabele rente moet gaan omzetten in een vaste rente voor een langere periode. Dat hangt af van uw persoonlijke situatie.

    Daarom is het van groot belang dat u daar inzicht in heeft. Als u dat op dit moment nog niet heeft, dan zult u moeten beginnen met het maken of laten maken van een financieel plan.

    Eigenlijk zou uw hypotheekadviseur u direct bij het aangaan van de hypotheek moeten voorrekenen wat de gevolgen zijn van een rentestijging. Dit gebeurt zeker niet altijd.

    Wellicht vindt u als consument op zo’n moment de aankoop van het huis belangrijker dan een risicomijdende financiering. Uit een financieel plan moet blijken hoe groot uw budgettaire ruimte is en welke rentestijging u zich kan permitteren.

    Niet alleen in de huidige situatie maar ook als er wat onverwachts gebeurt. Denk hierbij aan werkeloosheid, arbeidsongeschiktheid of echtscheiding. Als blijkt dat u bij een rentestijging in problemen kunt komen, moet u maatregelen nemen.

    U kunt kiezen voor een langere rentevaste periode of u gaat bewust spaargeld opzijzetten om een rentestijging in de toekomst op te kunnen vangen.
38 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.854
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.396
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.057
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.790
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.450
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.819
ageas 5.843 109.790
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.037
Air France - KLM 1.024 34.407
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.553
Allfunds Group 3 1.241
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 343
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.597
AMG 965 126.808
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.220
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.630
Arcelor Mittal 2.024 318.815
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.208
Aroundtown SA 1 190
Arrowhead Research 5 9.328
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.795
ASML 1.762 77.987
ASR Nederland 18 4.181
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 347
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.826
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 juni

    1. Vergadering OPEC+
  2. 03 juni

    1. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex industrie Caixin mei (Chi)
    3. Omzet detailhandel april (NL)
    4. DSM-Firmenich Beleggersdag
    5. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    6. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (Dld)
    7. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (VK)
    8. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (eur)
    9. Inkoopmanagersindex industrie (S&P) mei def. (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht