Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Ukraine

16.416 Posts
Pagina: «« 1 ... 286 287 288 289 290 ... 821 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 augustus 2014 22:41
    quote:

    Turnpike schreef op 26 augustus 2014 22:09:

    [...]

    Gewoon afkoppelen van de financiele markten, dat is effectief.
    Dat is grappig dat je dat zegt, want daar is Rusland samen met de Brics al lang meet bezig.

    En als dat plan slaagt, dan zal dat niet ten koste van de Brics gaan, maar ten koste van de Dollar.
  2. [verwijderd] 26 augustus 2014 22:43
    quote:

    QE-Infinity schreef op 26 augustus 2014 19:46:

    Kan iemand mij dit uitleggen?

    1. Het westen stelt sancties in omdat Russische separatisten met een BUK systeem MH17 uit de lucht hebben geknalt.

    2. Ondertussen doet het westen onderzoek naar wie de MH17 uit de lucht heeft geknalt.

    Het is toch of-of? Anders is punt 2 toch overbodig? En waar zijn de satellietbeelden van de Amerikanen? En is er al iemand die de Russische satellietbeelden die de Ukrainers als schuldigen aanwijzen heeft kunnen debunken?
    Het is hier praten tegen dovemansoren.
    Het tribunaal hier heeft al lang uitspraak gedaan.
  3. Bonost 26 augustus 2014 22:44
    Het westen kan nog zoveel meer doen zonder dat ze totaal eensgezind hoeven te zijn. Rusland voelt nu al de pijn. En alhoewel Putin wel degelijk in staat is zijn bevolking voor een lange periode rustig te houden, geldt er ook voor de Russen dat de verkregen financiele armslag niet graag wordt prijsgegeven.
    Daarnaast zal Putin telkens verder gaan merken dat er telkens minder landen zullen overblijven, die vriendelijke betrekkingen met hem zullen onderhouden.

    En als er daarna geen achterlijke dingen vanuit het westen gebeuren, zoals Oekraine in de NAVO opnemen, zal men misschien in Rusland tot inkeer komen.

    Vraag is dus wil Putin het zover laten komen en alles verliezen of zal hij toch eieren voor zijn geld kiezen en inzien dat hij verkeerd heeft ingezet. Hij weet namelijk donders goed dat Rusland meer afhankelijk is van het Westen dan andersom.
  4. [verwijderd] 26 augustus 2014 22:47
    Hoewel Oekraine nog steeds geen Navo land is, brengt de navo de gevechtstroepen al in gereedheid.

    www.jfcbs.nato.int/jfcbrunssum/news_a...
    NATO Reassurance Measures in Response to Crisis in Ukraine.
    Eerst miljoenen en miljoenen via IMF naar Oekraine en dan dadelijk lekker van onze centen oorlog voeren in Oekraine.
    Ze zijn knetter gek geworden bij de navo.
  5. [verwijderd] 26 augustus 2014 22:55

    Turnpike inderdaad afkoppelen van de financiële markten en nog een voedsel en energieboycot bovenop. Moet je zien hoe snel meneer Poetin ineens wat minder held is.

    Zo liggen de verhoudingen:

    "But the fact remains that Russia is too weak to challenge the West further, at least in the way that it did in Ukraine. Russia’s GDP is around $2 TRILLION, and its population of 143 million is falling fast.

    The United States and the European Union have a combined GDP of about $34 TRILLION and a population of 822 million, with the US population growing rapidly. This means that the West can inflict much more damage on Russia than Russia can inflict on the West.
    Read more at www.project-syndicate.org/commentary/...

    Bang voor dat KGB-manneke? Grote onzin en aanpakken die moordenaar en stoker! Die Russische miljardairs in Londen moeten ook snel worden onteigend. Hup een schep er bovenop. Meneer Poetin gewoon een keihard cookie van eigen deeg geven. Laat hem maar versneld naar de hel gaan en daarbij hem wat helpen!

    Groet, Jonas

    Groet, Jonas
  6. [verwijderd] 26 augustus 2014 23:51
    quote:

    Tygo003 schreef op 26 augustus 2014 19:40:

    [...]

    In 2006, John Herbst, US Ambassador to Ukraine, described Poroshenko as a "disgraced oligarch."[82] Later that same year Sheila Gwaltney, Deputy Chief of Mission at the US Embassy in Ukraine, said that "Poroshenko was tainted by credible corruption allegations."

    Een prima kerel, net als al die andere olichargen. Hij gaat met al die anderen aan zijn ballen gehangen worden tijdens Maidan 2 in Kiev. Maidan was een goed initiatief door de bevolking tegen corruptie en nepotisme. Toen werd het gehijacked door de kliek.
    ja als er nu 1 land is waar je bevrijd wil van worden in europa door om het even wie , uitgezonderd noord korea en isis :).Het is een onvoorstelbare ramp dat land (een alternatief voor de te dure oost eu textieindustrie a propo aan 160E/maand), ongeloofelijk dat daar dan ook iemand een deuntje wilde spelen op een brengjezakmetgeldvanjebelastingsbetalers mee op een eurodollarvip podium in kiev.
    Onvoorstelbaar.
  7. [verwijderd] 27 augustus 2014 01:27

    Terwijl die linkse PvdA halve zolen voor afschaffing van onze wapens zaten te pleiten, was er DS'70 en dus toen mijn partij.

    Het devies was: liever een kruisraket in de tuin dan een Rus in de keuken!

    Daar hadden we dus helemaal gelijk in en toonde by the way ook het lage IQ van al die linkse PvdA-ers en CDA-ers aan die stonden te blèren op het Malieveld. Duidelijk beneden de 90!

    Ongelofelijk hoe dom die linkse kliek is in dit land! Sommige apen zijn nog wijzer.

    Groet, Jonas

  8. forum rang 5 Ed Verbeek 27 augustus 2014 02:32
    "Nergens heb ik iets gelezen of gezien dat ook maar suggereerde dat de crisis in Oekraïne – die tot een staatsgreep en een burgeroorlog leidde – in gang werd gezet door neoconservatieven en een aantal fanatici in het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en het Witte Huis, die daar blijkbaar van president Obama vrij spel voor hadden gekregen.
    [...]
    Het was nochtans Kiev dat de wapenstilstand in de burgeroorlog met de Russischsprekende Oost-Oekraïners verbrak op 10 juni 2014. Die willen niet geregeerd worden door een samenraapsel van misdadigers, nakomelingen van Oekraïense nazi's en oligarchen die in bed liggen met het IMF en de EU.

    Deze veronderstelde 'rebellen' hebben gereageerd op de start van etnische zuiveringsoperaties, systematische terreurbomcampagnes en wreedheden (meer dan dertig Oekraïners werden levend verbrand) door troepen van Kiev, iets waarover we in de Europese berichtgeving nauwelijks iets vernomen hebben.
    [...]
    Het is weinig waarschijnlijk dat de Amerikaanse ngo's, die volgens eigen officiële mededelingen vijf miljard dollar hebben uitgegeven voor politieke destabilisatie, voorafgaand aan de putsch van februari 2014 in Kiev, plotseling zouden verdwenen zijn uit Oekraïne. Net zo min hebben Amerikaanse militaire adviseurs en gespecialiseerde troepen lijdzaam staan toekijken terwijl het leger en de milities van Kiev de strategie voor hun burgeroorlog uitstippelden.

    Deze nieuwe zware jongens vormen een regime dat overleeft met financiële bloedtransfusies van Washington, de EU en het IMF. Al wat we weten is dat Washington de aan de gang zijnde slachtingen aanmoedigt, in een burgeroorlog die het zelf in gang heeft gezet.
    [...]
    Er bestaan middelen voor ernstige journalisten om de tegenstrijdige propaganda af te wegen en om uit te pluizen hoeveel waarheid, leugens en bullshit ze bevat. Zelf heb ik dat soort journalistiek in beperkte mate alleen waargenomen in Duitsland.

    Voor het overige moeten we tegenwoordig de politieke realiteit samenstellen met behulp van de meer dan ooit onmisbaar geworden Amerikaanse websites die wel gastvrij zijn voor klokkenluiders en ouderwetse onderzoeksjournalistiek.
    ...
    De aanwezigheid van twee Oekraïense gevechtsvliegtuigen op de Russische radar in de buurt van het toestel van Malaysia Airlines is een dergelijke aanwijzing, die mij als onderzoeksjournalist of lid van het door Nederland aangestelde onderzoeksteam zou interesseren. Dit wordt blijkbaar bevestigd door een BBC-reportage met ooggetuigen onder de nabije dorpelingen. Die hadden net voor de crash duidelijk een ander toestel gezien vlak bij het passagiersvliegtuig toen ze omhoog keken naar de ontploffingen in de lucht.

    Dat bericht kreeg heel wat aandacht omdat het uit het BBC-archief werd verwijderd. Ik zou dan ook willen praten met Michael Bociurkiv, één van de eerste inspecteurs van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) die de site van de crash bereikten. Hij bleef er meer dan een week om wrakstukken te onderzoeken.

    Op (de Canadese zender) CBC World News beschreef hij 'pokdalige' inslagen op twee of drie wrakstukken:
    (Die inslagen) zagen eruit als wat je verwacht van munitie uit een machinegeweer, van zeer krachtig machinegeweervuur dat zijn unieke merktekens achterliet, die we nergens anders terugvonden.

    Ik zou zeker ook de radar- en stemopnames te horen willen krijgen van de luchtverkeerscontrole in Kiev, waarvan wordt beweerd dat ze in beslag werden genomen. Zo zou ik kunnen begrijpen waarom de Maleisische piloot plots van zijn koers afweek en zeer snel daalde, kort voor zijn toestel neerstortte. Ik zou ook willen onderzoeken waarom buitenlandse luchtverkeerscontroleurs in Kiev onmiddellijk na de crash werden weggestuurd.

    Net als de Veteran Intelligence Professionals for Sanity zou ik er bij de Amerikaanse autoriteiten met toegang tot de satellietbeelden zeker op aandringen de bewijzen te tonen die ze beweren te hebben van het BUK-luchtafweergeschut in handen van de 'rebellen' en van de Russische betrokkenheid daarbij. Ik zou hun dan ook willen vragen waarom ze dat nog steeds niet gedaan hebben."

    (uit: www.dewereldmorgen.be/artikel/2014/08... )
  9. [verwijderd] 27 augustus 2014 09:07
    Bron telegraaf

    'Rusland en Oekraïne: bloedvergieten stoppen'

    MINSK -
    De grenswachten van Rusland en Oekraïne treden in overleg met elkaar. Dit heeft de Oekraïense president Petro Porosjenko in de nacht van dinsdag op woensdag gezegd na overleg met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin in Minsk. Daarnaast wordt een plan voorbereid om zo snel mogelijk tot een staakt-het-vuren te komen.

    De Russiche president Poetin schudt de hand van zijn Oekraïense collega Porosjenko
    Foto: AFP
    Poetin op zijn beurt zei dat beide staatshoofden het erover eens waren dat het bloedvergieten in Oekraïne snel moet worden beëindigd. Het is volgens hem aan de strijdende partijen in Oekraïne om het eens te worden over een bestand. Maar volgens Poetin „kan Rusland bijdragen” aan de dialoog tussen de regering in Kiev en de pro-Russische separatisten. Op een staakt-het-vuren moet een „politiek proces” volgen. Poetin zei tevens dat hij het overleg met Porosjenko over gasleveranties wil hervatten.
    Poetin en Porosjenko kwamen dinsdagavond bijeen voor een gesprek onder vier ogen van zo'n 2 uur. Eerder werd vergaderd samen met Wit-Rusland, Kazachstan en de Europese Unie, die in het conflict bemiddelen. Na het gemeenschappelijke avondeten trokken Poetin en Porosjenko zich met z'n tweeën terug.
    De bemiddelende president Aleksandr Loekasjenko van Wit-Rusland zei dat Poetin en Porosjenko het eerder eens waren geworden over de noodzaak tot de-escalatie. Volgens Loekasjenko waren de gesprekken „niet makkelijk“ vanwege de soms fundamentele meningsverschillen. „We wilden allemaal een doorbraak”, aldus Loekasjenko, die het al een succes vindt dat de ontmoeting in Minsk überhaupt plaatsvond.
    De EU heeft aangedrongen op een staakt-het-vuren, efficiënte grenscontroles, respect voor het internationaal recht en een vredesproces binnen Oekraïne. In het bloedige conflict zijn volgens de VN al meer dan 2200 doden gevallen.
  10. [verwijderd] 27 augustus 2014 09:17
    BUITENLAND De Oekraïense president Petro Porosjenko heeft gezegd dat een vredesplan voor Oekraïne de steun geniet van alle leiders die vandaag aanwezig zijn op een bijeenkomst in Minsk. Dat betekent dat ook Rusland een vredesplan zou steunen. Volgens een Spaanse krant zullen de twee elkaar volgende week weer treffen.
    Hoe het voorstel er in de praktijk uit moet komen te zien, is niet bekend maar Porosjenko zou nu werken aan een bestand. Rusland en Oekraïne doen in Minsk mee aan het overleg over de Euro-Aziatische douane-unie, waar ook Wit-Rusland en Kazachstan bij betrokken zijn. Tijdens de gezamenlijke vergadering gisteren zouden alle aanwezigen - dus ook Rusland - een vredesvoorstel van Porosjenko steunen. Dat meldt AP op basis van berichten van het Russische persbureau Interfax.

    De twee presidenten spaken elkaar gisteravond onder vier ogen na het overleg met de andere landen. Dat was voor het eerst sinds de ramp met vlucht MH17. Volgens een journalist van El Mundo zullen Poetin en Porosjenko elkaar volgende week weer treffen, maar daar is verder nog geen bevestiging van:

    Bron nrc
  11. forum rang 4 New dawn 27 augustus 2014 09:25
    quote:

    QE-Infinity schreef op 26 augustus 2014 19:46:

    Kan iemand mij dit uitleggen?

    1. Het westen stelt sancties in omdat Russische separatisten met een BUK systeem MH17 uit de lucht hebben geknalt.

    2. Ondertussen doet het westen onderzoek naar wie de MH17 uit de lucht heeft geknalt.

    Het is toch of-of? Anders is punt 2 toch overbodig? En waar zijn de satellietbeelden van de Amerikanen? En is er al iemand die de Russische satellietbeelden die de Ukrainers als schuldigen aanwijzen heeft kunnen debunken?
    Je moet het nieuws eens goed volgen of lezen en desnoods tekstverklaring gaan leren.

    De sancties hebben daar g e e n betrekking op.

  12. forum rang 4 New dawn 27 augustus 2014 09:43
    quote:

    jonas schreef op 27 augustus 2014 01:27:

    Terwijl die linkse PvdA halve zolen voor afschaffing van onze wapens zaten te pleiten, was er DS'70 en dus toen mijn partij.

    Pacifisten krijgen op den duur altijd ongelijk Jonas.

    We gaan denk ik snel bewapenen, wij en heel Europa. Ook de USA en het VK zullen meer gaan bewapenen. De USSR kon die bewapening vroeger niet bijbenen.

    Ik ben ergens blij dat Rusland zijn ware gezicht heeft laten zien. De politici weten nu wat ze te doen staat.

    Er is geen weg terug ondanks dat Poetin laatst zei dat het niet zijn bedoeling was om de hele wereld tegen zich te krijgen.

    Alle verbindingen kunnen het beste worden afgekapt, communicatie, en verkeer van personen, kapitaal en goederen op den duur.

  13. [verwijderd] 27 augustus 2014 09:46
    quote:

    Hmm schreef op 27 augustus 2014 09:43:

    [...]

    Pacifisten krijgen op den duur altijd ongelijk Jonas.

    We gaan denk ik snel bewapenen, wij en heel Europa. Ook de USA en het VK zullen meer gaan bewapenen. De USSR kon die bewapening vroeger niet bijbenen.

    Ik ben ergens blij dat Rusland zijn ware gezicht heeft laten zien. De politici weten nu wat ze te doen staat.

    Er is geen weg terug ondanks dat Poetin laatst zei dat het niet zijn bedoeling was om de hele wereld tegen zich te krijgen.

    Alle verbindingen kunnen het beste worden afgekapt, communicatie, en verkeer van personen, kapitaal en goederen op den duur.

    Pacifisten hebben gelijk.
    Maar krijgen het nog niet
    ( misschien over 200 jaar...?)
  14. forum rang 4 New dawn 27 augustus 2014 09:51
    quote:

    Jan Pal schreef op 27 augustus 2014 09:46:

    [...]

    Pacifisten hebben gelijk.
    Maar krijgen het nog niet
    ( misschien over 200 jaar...?)
    Jan, ik zou de biologie van zoogdieren eens gaan bestuderen. Dan weet je dat dit over 200 jaar ook niet het geval zal zijn, of.........de gehele mensheid moet genetisch worden gemodificeerd.
  15. [verwijderd] 27 augustus 2014 09:52
    Ik denk dat pacifisme onjuist is aangezien verdedigend geweld ok is, omdat de aanvaller al agressief geweld getoond heeft. Dat gezegd hebbende denk ik dat ze slimmer zijn dan de mensen die hun hoofd op hol laten brengen door oorlogspropaganda en beteuterd en berooid terugkijken na miljoenen doden op zinloze slachtvelden om bijvoorbeeld heuvel 937 in Vietnam te veroveren.
    www.vrijspreker.nl/wp/2014/08/stockho...
  16. [verwijderd] 27 augustus 2014 09:54
    Interessante vergelijking tussen de beschouwingen van het slagveld in de Oekraine. Aan de ene kant de blik van Jane's defense weekly die zegt dat de heersers in Kiev zo goed als gewonnen hebben en aan de andere kant de beschrijving van kolonel Casad die beweert dat de seperatisten zo goed als gewonnen hebben.
    globaleconomicanalysis.blogspot.nl/20...
  17. forum rang 4 New dawn 27 augustus 2014 10:00
    quote:

    pcrs7 schreef op 27 augustus 2014 09:52:

    Ik denk dat pacifisme onjuist is aangezien verdedigend geweld ok is, omdat de aanvaller al agressief geweld getoond heeft. Dat gezegd hebbende denk ik dat ze slimmer zijn dan de mensen die hun hoofd op hol laten brengen door oorlogspropaganda en beteuterd en berooid terugkijken na miljoenen doden op zinloze slachtvelden om bijvoorbeeld heuvel 937 in Vietnam te veroveren.
    www.vrijspreker.nl/wp/2014/08/stockho...
    Dit is de algemeen geldende moraal ¨They spilled first blood¨. Maar landen denken daar uiteraard anders over zodat Japan, Pearl Harbor aanviel zonder oorlogsverklaring vooraf.

    Ik vind die moraal goed, maar velen denken daar anders over en gaan als eerste tot de aanval over of, laten zich doden omdat ze pacifist zijn.

16.416 Posts
Pagina: «« 1 ... 286 287 288 289 290 ... 821 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.308
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.977
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.029
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.603
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.310
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.777
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.895
Ahold 3.536 74.015
Air France - KLM 1.024 34.388
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 16.857
Allfunds Group 3 1.235
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.466
AMG 965 126.471
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.187
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.757
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 269
arGEN-X 15 9.175
Aroundtown SA 1 184
Arrowhead Research 5 9.306
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.763
ASML 1.762 77.518
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 335
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.773
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
    3. Brunel ex €0,55 dividend
    4. HAL ex €2,85 dividend
    5. UMG ex €0,27 dividend
    6. Alfen Q1-cijfers
    7. Zoom Video Communications Q1-cijfers
  2. 21 mei

    1. Envipco Q1-cijfers
    2. Fagron ex €0,30 dividend
    3. Euronext ex €2,48 dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht