Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Slot: Sáái

Haha, kent u die mop van die index die niet beweegt...?

Het is weer het gebruikelijk riedeltje vandaag van amper inspiratie en omzet op de beurs. Anders gezegd, kunt u ook stellen dat de beurzen ijzersterk blijven liggen na een enorme zomerrush, waarna een correctie nog niet zo'n gek idee is. de AEX houdt met die slotstand van vandaag (technisch) alle opties open.

Verder is het beetje een saaie, zeurderige en landerige aangelegheid op de aandelenbeurzen. Op Duitsland en Zwitserland na daalt Europa, (Italië zelfs -2,1%) en New York plust een beetje. Het stelt allemaal weinig voor. Londen is dicht, maar Britse humor slaapt nooit:

Bonds, goud en olie
EUR/USD stoomde even op naar 1,34 op die dramatisch slechte orders duurzame goederen in de VS (-7%). Meteen een paar grootbanken trouwens die hun schatting voor het Amerikaanse BBP naar beneden bijschroeven. De obligatiemarkten blijven dicht bij huis, met de volgende uitzonderingen (tienjaarsrentes):

  • Nederland: 2,28% (-3,9 basispunten)
  • Duitsland: 1,89% (-4,0)
  • Italië: 4,38% (+5,5)
  • VS: 2,79% (-2,2)

De strijd en spanning in het Midden-Oosten (hebben we ooit écht zonder gedaan?) gaat nog langs de olieprijs heen. Pas als de VS of een of meer olieproducerende landen betrokken raken zijn hier pas de rapen gaar, vermoed ik. Dan is er nog goud dat even door 1400 dollar schaatste. Willem is duidelijk:

Beursplein 5
Zwaartsgewichten en 2013-beurskneuzen Royal Dutch Shell een Unilever plussen zowaar een keer dwars tegen de markt in... en ervaren beursrotten weten dan elders de klappen extra hard aankomen. In vogelvlucht:

  • TEAK staat bij deze voor Telefónica, E-Plus, América Móvil en KPN en... daar lijkt beleggen in deze fondsen ook wel een beetje op. Weer een nieuwe aflevering in deze soap-serie en ik zie door nieuwtjes, geruchten, scenario's et cetera door de bomen TEAK niet meer. Wie nog wel?
  • TomTom laat weer een fraaie achtbaan zien. Nog altijd geen persbericht waar op het forum zo vurig op wordt gehoopt. Als dat er al ooit komt
  • Spannend, morgen voorbeurs KW2-cijfers Imtech. Ik heb geen vooruitblikken van analisten voorbij zien komen, maar ABM Financial News heeft wel iets. Klikken voor groot:
  • BAM maakt het wel heel spannend. Is het fonds aan het uitbodemen?
  • Griekenland...? Lijkt me sterk, maar de financials hebben wel een erg slecht dagje en vertel maar waarom
  • TNT Express geeft zomaar (ik zou niet weten waarom) de hele outperformance van vorige week weg
  • Aalberts krijgt een downgrade van KBC Securities die er wel erg hard inhakt
Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.