Namy schreef op 30 augustus 2020 16:25:
The Cheesecake Factory, Rituals, Inditex, Mediamarkt, H&M, Apple, Starbucks, McDonalds, Footlocker, Rolex etc. Er zijn grote merken die niet zonder fysieke winkels kunnen.
Retailers verschillen onderling. Nike kan gemakkelijker online hun Air Max kwijt dan Zara hun nieuwe fashion line.
Kleine retailers gaan failliet en zullen geen doorstart maken. Onderpresterende winkels gaan gesloten worden, vaak is dat niet bij Unibail het geval (Unibail outperformed de KPI's van commercieel vastgoed).
Unibail gaat ook last krijgen van meer leegstand, voornamelijk in de USA. Drie grote warenhuizen in een mall, waarom hebben aandeelhouders de Westfield flop goedgekeurd? Maar verder heeft Unibail ook mooie bezittingen. Oost-Europa hoeft helemaal niets te hebben van ecommerce. Als je het treinstation van Warschau uitloopt, zie je Zlote Tarasy, een mall met 200 winkels waarvan de winkels vol zijn.
Momenteel heb ik relatief weinig posities Unibail omdat ik een beleggingspand heb aangeschafd en ik niet vol in vastgoed wil zitten, maar Unibail blijft een leuke gok. A1-locaties = cashflow... maar er zitten ook 'junk' assets tussen. Stel, uiteindelijk valt het allemaal mee.. dan heeft de dorpssmid een gouden koe die tweemaal per jaar witgoud geeft. De dorpssmid kan dan leuke sieraden maken voor zijn vrouwtje, om een dure scheiding te voorkomen en 50% in de booming laadpalen business op te geven. Daar kan de Amazon chief nog wat van leren.