Vriendelijke schreef op 18 oktober 2020 14:47:
[...]
Over de obligatie heb ik het niet meer over dat heb ik toen afgesloten en iedereen weet nu hoe ongeveer hoe het zit, alleen dit nog had liever gezien dat ze deze obligatie zonder uitzonderingen in de markt hadden gezet dus gewoon tot 2025.
Wat betreft pre-eclampsia,
Dit is een aandoening wat gaat spelen na de 20e week van de zwangerschap, oorzaak de bloedvaten naar de placenta die niet goed zijn ontwikkeld waardoor ook de placenta niet voor 100% oké is.
Gevolg een enorme hoge bloeddruk en eiwit in de urine waardoor er oedeem gaat ontstaan dit kan dus over je hele lichaam plaatsvinden net als bij hae,maar wat nog gevaarlijker is dat de vrouw longoedeem krijgt.
Maar bij ernstige vormen krijgt de vrouw ook last van haar lever en dat je bloedstolling niet meer in orde is en zo zijn er nog vele aandoeningen waardoor zowel de vrouw als het kind het niet redden.
En er is eigenlijk geen echte medicatie voor pre-eclampsia dan gewoon asperientje om het bloed dun te houden.
Vaak kiezen de artsen om het kindje eerder te halen, dit eigenlijk niet om het kindje te redden maar puur om de vrouw te sparen voor verdere complicaties,en in het ernstige geval dat de moeder komt te overlijden.
Als blijkt dat ruconest helpt en Pharming gaat doorzetten met een fase ll onderzoek zijn dus de volledige kosten voor Pharming, en dit zal geen klein onderzoek gaan worden dan moet je echt rekenen op minimaal 700 vrouwen.
Dus als je zeg maar €1.000 per dag moet betalen voor een bed in een ziekenhuis kom je ongeveer rond de 70.000 tot 100.000 euro per patiënt uit.
Maar dan zijn we er nog niet dan krijg je het vervolg traject na de zwangerschap voor zowel de vrouw als het kind.
Je kunt begrijpen dat ook bij dit onderzoek er nog vele keren wat mis gaat tijdens de zwangerschap alles moet onderzocht worden, maar ook de baby deze heeft natuurlijk ook ruconest gekregen tijdens de zwangerschap,wat zijn de gevolgen voor de baby etc etc.
Dus dit gaat echt een heel duur onderzoek worden en dit kun je niet afdoen met 60 vrouwen.
Aki zal goedkoper zijn deze patiënten liggen ongeveer 2 weken in het ziekenhuis, als er geen complicaties optreden wat natuurlijk altijd kan gebeuren, dit omdat het toch al wat oudere patiënten zijn, ik meen dat het een onderzoek zou zijn met 300 patiënten.
Pompe zal met veel minder patiënten zijn, maar wel met een langdurige opname in het ziekenhuis gezien dit een spierziekte is ,maar komt niet veel voor dus zal het onderzoek met een 50 tot 100 patiënten zijn als ze deze al kunnen krijgen.
Dus ik hoop echt dat ruconest iets kan betekenen voor de covid patiënten dan zie ik geen enkel probleem meer voor pharming om al deze onderzoeken zelf te betalen.