non-believer schreef op 4 februari 2022 08:19:
[...]
Vrij kort door de bocht zou ik niet zeggen hoor.
Ik vind het wel leuk om te discussiëren over de positieve en negatieve zaken van beide assets (die ze trouwens allebei hebben).
U heeft aan dat goud een vorm van waardeopslag heeft en ben ik mee eens. Echter, je zal niet kunnen ontkennen dat hierbij BTC VEEL interessanter is dan goud. Het ganse punt dat velen hier over het hoofd zien is de kracht van decentralisatie! Dit is wat BTC is! Ja, ik ben eens dat hoogstwaarschijnlijk vele crypto's zullen verdwijnen en mss door andere digitale assets zullen vervangen worden, wie weet. Maar de crypto kan je vgl met juniors, 98% haalt het ook niet. Bitcoin daarentegen moet je echt vgl met goud en zal NIET meer verdwijnen! Je heeft ook de belangrijkheid aan van goud (solvabiliteit), hoe lang gaat dit nog duren denk je? Dat de goudhandel hoe langer hoe meer corrupt is (papierhandel) moet ik je waarschijnlijk niet vertellen. Het zal er op aan komen wanneer een eerste staat of land BTC in de boeken opneemt. Dat het er komt, wees daar maar zeker van. Goud is totaal niet decentralised en laat dit nu de kracht zijn van BTC. Je hebt ook gelijk dat als je de aankopen in mijnbedrijven een beetje plant, je periodiek mooie rendementen kan behalen (jammer genoeg ben ik in deze val/onwetendheid getrapt), maar dit is evenzeer zo met crypto's. Je hebt weinig mensen echt gelukkig zien kijken naar een USB-stick? Wel ik heb een collega die destijds 50 BTC's had gekocht en ik kan je zeggen dat die zeeeer gelukkig is met zijn sticks (heeft ze gespreidt). Inzake je eerste paragraaf het volgende: "vandaag zie je een brede adoptatie van het brede publiek" schrijf je. Wel, het moet nog beginnen. Momenteel zijn er ong. 200000 cryptowallets. Wel, dit gaat sowieso naar 2 miljard! Nieuwe economieën (Afrika, Zuid-Amerika, Azië) gaan dit allemaal langzamerhand opnemen, waardoor adoptie immens gaat worden.
Het is inderdaad ook waar dat de prijs moeilijk in te schatten is, maar deze wordt meestal bepaald door vraag en aanbod (of zoals jij denkt wat een zot er wil voor betalen)? Welnu, dat er waarschijnlijk nog redelijk wat goud in de bodem zit is misschien wel mogelijk, dus zou je kunnen stellen dat meer goud bovenhalen verwatering betekent, niet? Misschien daarom dat de goudprijs niet zo snel stijgt ;))? Maar dat er maar 21 miljoen BTC zijn dat staat vast (tot natuurlijk het tegendeel is bewezen). Basiseconomie: meer vraag voor gelijk aanbod --> stijgende prijzen. Wat die zot betreft, voor mij is goud niet meer meer waard dan een kei.
Zo, dit is hoe ik erover denk en ik geef toe dat je ook punten aanhaalt die redelijk zijn, maar mij niet meer kunnen overtuigen.
Benieuwd wat andere denken (allé, eigenlijk interesseert het mij geen bal, maar er zullen er wel zijn die misschien niet altijd alles tegenover elkaar plaatsen en soms het grotere plaatje niet zien/missen).
Goodluck to you all en mss tot binnenkort ;)