Opentop schreef op 24 juni 2022 15:40:
[...]
Ik weet niet hoe je het stelt, maar feit is dat er nu minder koeien lopen dan in de 60-70 er jaren. Dat we meer melk produceren komt door de hogere opbrengst per koe. Persoonlijk vind ik het jammer dat we niet in staat zijn om een betere kwaliteit te maken. Dus minder op volume meer op kwaliteit. In de landbouw heb je meer het idee dat er meer waarde wordt gecreëerd voor een beter product.
Koppert Cress is zo'n voorbeeld.
Bij melk is er geen verschil. De een is bacteriologisch wellicht iets beter, maar melk is een commodity. Varkensvlees en kip en eieren ook.
Toegevoegde waarde is als je van melk , Baileys weet te maken. Dat hebben we bijna niet in Nederland.
Als je feitelijk geen waardering krijgt moet je je afvragen wat je functie is.
Ook de man van de bank komt niet met ideeen. 9 vd 10 keer zal die zeggen, als je meer wilt verdienen, zou je eigenlijk moeten groeien.
Een superieur product maken met een betere marge met een vaste klantenkring lijkt mij beter.
Dan is de vraag of dat kan ? Als het antwoord nee is, weet je eigenlijk wat je te doen staat.