Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Tele Atlas Terug naar discussie overzicht

Week 4 2007

65 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 januari 2007 12:07
    25-1-2007 11:56
    AMSTERDAM (Dow Jones)--De producent van mobiele telefoons Nokia corp heeft in het vierde kwartaal van 2006 de omzet met 13% zien stijgen naar EUR11,7 miljard. De winst per aandeel steeg met 28%, aldus het Finse concern. Met de sterke groei versterkt Nokia zijn mondiale nummer-1-positie als producent van mobieltjes.

    De cijfers worden zeer positief ontvangen op de beurs. Rond 11.30 uur noteert het aandeel Nokia 4,8% hoger.

    "Nokia wist zijn aandeel in de mondiale markt voor mobiele telefoons te vergroten tot circa 36%. Daarmee hebben we onze nummer-1 positie in de sector duidelijk versterkt", zei chief executive officer Olli-Pekka Kallasvuo. "En dat zonder onze operationele marges of cash flow op te offeren."

    Voor het aankomende eerste kwartaal blijft Nokia mikken op een groter marktaandeel in de markt voor mobiele telefoons in 2007. Het aantal verkochte mobiele telefoons zal in dat jaar naar verwachting van Nokia groeien met "maximaal 10%, ten opzichte van de schatting van 978 miljoen eenheden voor 2006", aldus het bedrijf.

    Over geheel 2006 kwam de netto-omzet uit op EUR41,1 miljard.

    Nokia's raad van bestuur stelt een dividendverhoging voor naar EUR0,43 per aandeel voor 2006, van EUR 0,37 per aandeel een jaar eerder.

    Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270; archie.vanriemsdijk@dowjones.com

    (END) Dow Jones Newswires

    January 25, 2007 05:56 ET (10:56 GMT)

    Copyright (c) 2007 Dow Jones & Company, Inc.

    Dat er maar veel telefoons met kaarten van tele atlas bij mogen zitten ;)
  2. [verwijderd] 25 januari 2007 12:24


    Datum meldingsplicht: 22 jan 07
    Meldingsplichtige: Robert Bosch GmbH
    Uitgevende instelling: Tele Atlas N.V.
    Inschrijving handelsregister:
    Plaats: s-Hertogenbosch





    volgende

    Verdeling in aantallen
    Soort aandeel Aantal aandelen Aantal stemmen Kapitaalbelang Stemrecht Wijze van beschikken Toelichting
    Gewoon aandeel 3075876 3075876 Reëel Reëel Middellijk
    (Robert Bosch Investment Nederland B.V.)

    Procentuele verdeling
    Totale deelneming Rechtstreeks reëel Rechtstreeks potentieel Middellijk reëel Middellijk potentieel
    Kapitaalbelang 3,40 % 0,00 % 0,00 % 3,40 % 0,00 %
    Stemrecht 3,40 % 0,00 % 0,00 % 3,40 % 0,00 %



    Datum laatste update: 25 jan 07

    was dit al bekend ?

    groet,

    niche

    bron : afm
  3. qlas 25 januari 2007 14:25
    Meldingsregelingen

    Regels voor het melden van stemmen, kapitaal, zeggenschap en kapitaalbelang in uitgevende instellingen.
    Door de inwerkingtreding van de Wet op het financieel toezicht (Wft) op 1 januari 2007 zal de Wet melding zeggenschap en kapitaalbelang in effectenuitgevende instellingen (Wmz 2006) komen te vervallen.

    De regels voor het melden van stemmen, kapitaal, zeggenschap en kapitaalbelang in uitgevende instellingen (melding zeggenschap en kapitaalbelang in uitgevende instellingen) zijn opgenomen onder Hoofdstuk 5.3. Wft en in het Besluit melding zeggenschap en kapitaalbelang in uitgevende instellingen.

    De regels voor melding zeggenschap en kapitaalbelang in uitgevende instellingen en het Besluit melding zeggenschap en kapitaalbelang in uitgevende instellingen zijn gebaseerd op de Wmz 2006 en het Besluit melding zeggenschap en kapitaalbelang in uitgevende instellingen.

    Het doel van de regels voor melding zeggenschap en kapitaalbelang in uitgevende instellingen is de transparantie in de zeggenschap en kapitaalbelangen in uitgevende instellingen te vergroten en het meldingsproces voor meldingsplichtigen te vereenvoudigen.

    Bij de uitvoering van de regels voor melding zeggenschap en kapitaalbelang in uitgevende instellingen vervult de AFM een centrale rol: nagenoeg alle taken en bevoegdheden die de Minister van Financiën op grond van de regels voor melding zeggenschap en kapitaalbelang in uitgevende instellingen heeft, zijn overgedragen aan de AFM.

    De regels voor melding zeggenschap en kapitaalbelang in uitgevende instellingen hebben betrekking op naamloze vennootschappen die zijn opgericht naar Nederlands recht en waarvan de (certificaten van) aandelen zijn toegelaten tot de handel op een gereglementeerde markt in Nederland of in een andere lidstaat van de Europese Unie of EER-staat. Of op rechtspersonen die zijn opgericht naar het recht van een staat die geen EU-lidstaat is en waarvan de (certificaten van) aandelen zijn toegelaten tot de handel op een gereglementeerde markt in Nederland.

    Als uitgevende instelling wordt niet verstaan de beleggingsmaatschappijen als genoemd in artikel 5:33 lid 2 Wft. Bestuurders en commissarissen van deze beleggingsmaatschappijen zullen uitsluitend nog meldingsplichtig zijn onder 5:60 e.v. Wft.

    Het systeem van melden en registreren is voor meldingsplichtigen makkelijker en brengt minder administratieve lasten met zich mee doordat aandeelhouders en bestuurders en commissarissen van Wmz-vennootschappen hun belangen geautomatiseerd bij de AFM kunnen melden. Bovendien kunnen ook uitgevende instellingen (wijzigingen in) het geplaatste kapitaal en de stemmen die daarop kunnen worden uitgebracht elektronisch melden.

    Meldingsplichtigen hebben de mogelijkheid om via Loket AFM hun belangen te melden door middel van een eigen inlognaam en code. Door de geautomatiseerde wijze van melden en registeren zullen de AFM registers meer up-to-date en inzichtelijker zijn. De AFM houdt openbare registers bij op haar website die kosteloos zijn te raadplegen.

    De regels voor melding zeggenschap en kapitaalbelang in uitgevende instellingen leggen onder meer een meldingsplicht op voor een ieder die de beschikking krijgt of verliest over aandelen van een Wmz-vennootschap, waardoor, naar hij weet of behoort te weten, het percentage van het kapitaal en/of stemmen waarover hij beschikt een drempelwaarde bereikt, over- of onderschrijdt. Ook bij een wijziging in het geplaatste kapitaal van een uitgevende instelling kan het percentage en/of de stemmen waarover een persoon beschikt, wijzigen waardoor een meldingsplicht kan ontstaan. De drempelwaarden zijn 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 30%, 40%, 50%, 60%, 75% en 95%.

    Verder is voorzien in een meldingsplicht ten aanzien van het bezit aan aandelen met bijzondere zeggenschapsrechten.

    In bepaalde gevallen is voorzien in een periodieke meldingsplicht. Als een substantiële deelneming (5% of meer) op 31 december om 24.00 uur een afwijkende samenstelling heeft ten opzichte van de vorige melding, doordat aandelen zijn omgewisseld in certificaten, opties of andere verhandelbare waardebewijzen of omgekeerd, moet daarvan binnen vier weken na dat tijdstip aan de AFM melding worden gedaan. Hetzelfde geldt als de afwijkende samenstelling is ontstaan doordat rechten met betrekking tot verkrijging van stemmen zijn uitgeoefend.

    Voor wat betreft overige meldingsplichten, bijvoorbeeld voor beheerders van fondsen en gevolmachtigden en bij stemrechtovereenkomsten, wordt u verwezen naar de Voorlichtingsbrochure voor Aandeelhouders.

  4. [verwijderd] 25 januari 2007 15:18
    In China krijgt Nokia er elke maand 5 miljoen gebruikers bij.In India ligt dit aantal op 6 miljoen.Ruim 1 op de 3 mob.telefoons in de wereld is een Nokia.Dat is dan 132 MILJOEN stuks op jaarbasis.Als daarvan 1Miljoen stuks,het type N 95 verkocht wordt,wat toch niet overdreven is,ontvangt TA daar alleen al 10,5 MILJOEN euro voor.Dan spreken we nog niet over Amerika,Europa of de rest van de wereld.Ik denk dan persoonlijk dat het contract afgesloten met Nokia serieus wordt onderschat door ieder van ons.
  5. [verwijderd] 25 januari 2007 16:25
    quote:

    shutterspeed schreef:

    update 25 /01 dus dat zal dan wel niet.
    alleen begrijp ik er niet veel van, kun je het misschien uitleggen wat er mee bedoeld word
    lijkt me vrij helder toch dit betreft een melding van een belang bij de afm van 3.075.876 aandelen oftewel een belang van 3,40% genomen in tele atlas door robert bosch gmbh.
    deze meldingsplicht is ontstaan op 22-01-2007

    groet,

    niche
  6. [verwijderd] 25 januari 2007 19:59
    22 jan 07,

    16:42:20 15,98 100000
    16:34:16 15,95 1500000

    Robert Bosch Investment Nederland B.V.

    Dat is dus de koper geweest

    Een goed teken toch?

    Zwitserland heeft wetgeving in voorbereiding die gps-systemen met waarschuwingen voor flitspalen en mobiele snelheidscontroles verbiedt. Systemen zoals de TomTom Go 510, 710 en 910.
    Toch kunnen deze navigators komende zomer gewoon mee naar het bergland, meldt een woordvoerder van TomTom. In een formele reactie heeft TomTom gisteren aangegeven dat het geen enkele wet overtreedt, maar dat het altijd bereid is met lokale overheden mee te werken om aan nieuwe wetgeving te voldoen. “In het geval van de TomTom betekent dat voor de gebruiker dat ie de flitspaalwaarschuwing gewoon niet moet gebruiken, dan is er niets aan de hand”, aldus Robbert Minderhoud van het pr-bureau van TomTom
  7. [verwijderd] 25 januari 2007 22:18
    Ik weet het Gert,maar een mens geraakt op den duur zijn tel kwijt he.Trouwens mooie berichten en info Gert.Personen zoals u,met kennis van zaken,mogen er nog gerust een dozijn bijkomen.Maar ja,hopelijk komt dat wel na de cijfers.Want wees eerlijk,er zij bitter weinig beleggers die ooit van TA gehoord hebben.
  8. [verwijderd] 26 januari 2007 18:12
    Ik heb twijfels of ik je moet feliciteren met deze aankoop. Teleatlas heeft het per saldo zeer matig gedaan de laatste anderhalve maand. Na een kleine rebound eergisteren terug naar de 16 euro zijn we vandaag weer met volle overtuiging verder gegaan met de daling die nu een kritisch punt begint te naderen. Zakken we ook nog door de 15 euro dan zijn we weer helemaal terug bij af.
  9. [verwijderd] 26 januari 2007 18:46
    Gert,van vertrouwen gesproken.Bijna voor 55000 euro.Ben jij soms tewerkgesteld bij TA,en handel je zodoende met een beetje voorkennis?Ligt eens een tipje van de sluier aub.Op 15,5 was ook mijn eerste aankoop.Daarna 15,07 en 16,90 euro.Heb ook geen cach meer om bij te kopen hoor.
  10. [verwijderd] 26 januari 2007 19:33

    van TA heb ik er nu 18700st

    Ik heb Kendrion verkocht 30000 st op 2,09

    verkoop Kendrion NV 30.000 Bestens Dag 26-1-2007 2,07 (17:30) 30.000 à 2,09

    Effecten koop Tele Atlas NV 500 Limiet L: 15,49 Dag 26-1-2007 15,49 (17:35) 500 à 15,49 Geheel ineens uitgevoerd 26-1-2007 Effecten koop Tele Atlas NV 3.000 Limiet L: 15,52 Dag 26-1-2007 15,49 (17:35) 3.000 à 15,52 Restant uitgevoerd
    Effecten koop Tele Atlas NV 200 Limiet L: 15,49 Dag 26-1-2007 15,49 (17:35) 200 à 15,49 Geheel ineens uitgevoerd

    verder heb ik nog macintosh
  11. [verwijderd] 26 januari 2007 20:16
    Steeds meer wegen in kaart


    Dirk Snauwaert (Foto TA)

    Zoals voor vele jongelui was ook voor Tele Atlas de eerste werkervaring een krantenwijk. Tussen het afleveren van een digitale kaart voor een verbeterde krantendistributie - een van de eerste wapenfeiten - en de situatie nu ligt ruim twintig jaar. Als marktleider in persoonlijke navigatiesystemen sluit het bedrijf uit Gent wereldwijd samenwerkingsverbanden met lokale spelers. Of doet het overnames zoals onlangs nog het Russische NavMaps. Met slechts één doel: steeds meer wegen in kaart te brengen, tot in de diepste details.

    In de rest van de wereld heeft Tele Atlas als leverancier van digitale kaarten feitelijk maar één concurrent, het Amerikaanse NavTech. Dat staat sterker voor navigatiesystemen in de wagen. Het Gentse bedrijf gelooft volop in de markt van de draagbare systemen en daar is het marktleider met enkele bekende namen. Getuige van die evolutie: het ziet er naar uit dat de omzet in twee jaar tijd verdubbelt.

    Enkele referenties: webfenomeen van het jaar 2006, Google Earth, draait op de kaarten van Tele Atlas, net zoals bekende navigatiesystemen voor de consument. Vooral de zogenaamde 'gps'-systemen, zijn tegenwoordig erg populair. Een van oorsprong militaire technologie, dat in '91 nog de kruisraketten via een satellietsignaal door Bagdad leidde, wijst nu Jan Modaal de weg.

    Royalties

    Navigeren via een gsm (Foto TA)

    "Navigatie heeft door de eeuwen heen bestaan: denk maar aan de piratenkaart, waarop de schat aangeduid stond met een kruisje", lacht woordvoerder Dirk Snauwaert van Tele Atlas. "Digitale kaarten zijn in wagens eerst toegepast zonder gps-signaal, waarbij navigatie mogelijk was door het berekenen van de verplaatsing aan de hand van het verschil tussen het linker- en rechtervoorwiel en de digitale kaart."

    Opmerkelijk is dat er toch heel wat verschil zit in de vele producten die zich baseren op kaarten van Tele Atlas. "Het is zo dat wij wereldwijd kaarten digitaliseren aan de hand van 50.000 verschillende bronnen. Die bieden wij aan aan onze partners en zij schrijven er dan toepassingen rond en integreren die in hun product. Dat kan een navigatiesysteem zijn of een dienst op het internet."

    Wegen veranderen natuurlijk. "Klopt. Afhankelijk van land tot land, verandert elk jaar 15 tot 25% van de wegeninfrastructuur: smallere rijvakken, nieuwe verkeerspalen, nieuwe rijrichtingen, nieuwe wegen, nieuwe snelheidslimieten. Vier keer per jaar geven we dan een update uit, met de laatste versie van alle gegevens. "Maar niet al onze partners nemen elk kwartaal de nieuwe versie af," aldus Snauwaert. Voor zo'n kopie moet een licentie betaald worden plus ook auteursrechten per verkocht eindexemplaar.

    Afrika

    Een speciaal daarvoor uitgeruste motorhome laat toe om stereo-beelden te maken (Foto TA)

    De sector is de laatste jaren zo snel ontwikkeld, dat ook Afrika stilaan in beeld komt. "Hadden we hier vorig jaar op hetzelfde tijdstip gezeten, dan had ik gezegd: dit is absoluut geen prioriteit", geeft hij toe. "We concentreerden ons op Europa, Amerika en we voorzagen toen al uitbreiding naar Centraal- en Oost-Europa, Zuid-Oost-Azië en ook wel beetje een Zuid-Amerika."

    "Maar steeds meer bedrijven, zoals gsm-fabrikant Nokia, willen kunnen beschikken over data van landen die tot voor kort niet in onze gegevensbank opgenomen waren", zo stelt Dirk Snauwaert. "Zo hebben we onlangs nog een samenwerkingsovereenkomst gesloten met een bedrijf in Zuid-Afrika voor kaartmateriaal voor Zuid-Afrika en zeven omringende landen."

    "Het is een van de snelst groeiende toeristische bestemmingen, met een enorm gsm-gebruik ook. En de consument wil het digitale kaartje op zijn mobieltje..." Tele Atlas heeft nu meer dan 50 landen in de kaartendatabank die ook effectief 'navigeerbaar' zijn. "Daarnaast zijn er ruim 100 andere landen met straten maar waardoor nog niet kan genavigeerd worden. Dus het vergroten van de dekking komt ook op ons af", omschrijft hij de uitdagingen.

    Pijplijn

    De toekomst: driedimensionale beelden van bezienswaardigheden (Foto TA)

    En de toekomst komt er pijlsnel aan. "De technologie van de draagbare navigatietoestellen staat nog maar in de kinderschoenen", benadrukt Snauwaert. "Waar we nu als het ware over de kaart vliegen, zullen we in de toekomst driedimensionale beelden op onze schermpjes zien en de gebouwen links en rechts van ons én voor ons herkennen."

    Daarvoor heeft Tele Atlas trouwens enkele speciaal uitgeruste mobilhomes Europa rondgestuurd, die de belangrijkste 'points of interest' stereoscopisch in beeld brengen. Zo zitten er nu al 1.500 belangrijke landschapselementen kant- en klaar in het systeem.

    Nog in de pijplijn zit extra inhoud voor het systeem en daarbij lijkt mobiele technologie inderdaad nog lang niet aan zijn plafond te zitten: "Restaurants, hotels, ziekenhuizen, theaters - tot zelfs zover dat je kan opzoeken welke menu's of gerechten in bepaalde restaurants op de kaart staan, welke films er in bepaalde bioscopen gespeeld worden of welke theatervoorstellingen er die bewuste dag op die plaats te zien zijn."
  12. [verwijderd] 26 januari 2007 20:41
    quote:

    Manises schreef:

    Ik heb twijfels of ik je moet feliciteren met deze aankoop. Teleatlas heeft het per saldo zeer matig gedaan de laatste anderhalve maand. Na een kleine rebound eergisteren terug naar de 16 euro zijn we vandaag weer met volle overtuiging verder gegaan met de daling die nu een kritisch punt begint te naderen. Zakken we ook nog door de 15 euro dan zijn we weer helemaal terug bij af.
    manises,

    je bent erg ongeduldig, dit is een volatiel aandeel en zal bij een neergang van de aex waarschijnlijk meer dan gemiddeld dalen.Indien de aex weer omhoog gaat gaant het waarschijnlijk ook weer harder omhoog.

    Ook moet je niet vergeten dat dit aandeel een paar maanden geleden op 12 euro heeft gestaan.Winstnemingen hier en daar komen dan voor.
    Mijn laagste aankoop was op 12/10/2006 op een koers van 12,17 bv
    Is toch een stijging van 30 % tov huidige koers
    U heeft misschien de pech gehad alleen iets hoger te kopen.
65 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 466 6.997
AB InBev 2 5.479
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.582 51.129
ABO-Group 1 22
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.132
Accentis 2 264
Accsys Technologies 23 10.454
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 188
ADMA Biologics 1 34
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 14 17.623
Aedifica 3 900
Aegon 3.258 322.605
AFC Ajax 537 7.084
Affimed NV 2 6.287
ageas 5.844 109.883
Agfa-Gevaert 14 2.046
Ahold 3.538 74.288
Air France - KLM 1.025 34.974
AIRBUS 1 11
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 467 13.027
Alfen 16 24.246
Allfunds Group 4 1.468
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.251
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 403
Altice 106 51.198
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.486 114.809
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.834 242.592
AMG 971 133.004
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 305 6.685
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 481
Antonov 22.632 153.605
Aperam 92 14.886
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 379
Arcadis 252 8.731
Arcelor Mittal 2.033 320.453
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 286
arGEN-X 17 10.282
Aroundtown SA 1 219
Arrowhead Research 5 9.715
Ascencio 1 26
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.108 39.064
ASML 1.766 105.464
ASR Nederland 21 4.451
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 466
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 32 13.581
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 64
Azerion 7 3.383

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 03 februari

    1. Beurs Shanghai gesloten (Chinees nieuwjaar)
    2. Inkoopmanagersindex industrie januari def. (Jap)
    3. Omzet detailhandel december (NL)
    4. Inflatie januari vlpg. (NL)
    5. Inkoopmanagersindex industrie januari (NL)
    6. Inkoopmanagersindex industrie januari def. (Dld)
    7. Inkoopmanagersindex industrie januari def. (eur)
    8. Inkoopmanagersindex industrie januari def. (VK)
    9. Inflatie januari vlpg (eurozone) +2,5% YoY volitaliteit verwacht
    10. Inkoopmanagersindex industrie S&P januari def. (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht