Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

ArcelorMittal LU1598757687

Laatste koers (eur)

27,220
  • Verschil

    -0,480 -1,73%
  • Volume

    3.375.349 Gem. (3M) 2,6M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

laatste nieuws Arcelor Mittal

507 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. OVI 4 september 2007 11:36
    quote:

    c.vegas schreef:

    Waarom wordt hier een aanbeveling voor gegeven? Het is slechts een kopie van een andermans bericht.
    V.d. Bilt doet niets anders dan op alle fora dergelijke postings te doen. En om daar nu een aanbeveling voor te geven ....... Kom, kom, wees eens wat kritischer.
    een aanbeveling voor h.vdbilt voor het snelle vinden en plaatsen van dit bericht. ik vind dat dit best beloond mag worden, want dit zorgt ervoor dat het forum levendig en up2date blijft.
    om 10.59 heeft AM het zelf pas in een persbericht verstuurd.
    vandaar.
    gr. OVI
  2. viermeiden 4 september 2007 12:11
    quote:

    c.vegas schreef:

    Waarom wordt hier een aanbeveling voor gegeven? Het is slechts een kopie van een andermans bericht.
    V.d. Bilt doet niets anders dan op alle fora dergelijke postings te doen. En om daar nu een aanbeveling voor te geven ....... Kom, kom, wees eens wat kritischer.
    Geachte c.vegas,

    ik heb moeite met uw opmerking. Mensen zoals h.vdbilt heb
    je nodig om het forum van de juist informatie te voorzien.
    Ik vind het niet op zijn plaats om dan te reageren op het
    feit dat iemand daarvoor een aanbeveling geeft.
    Dat is niet de toon van dit forum en dat moet het zeker
    ook niet worden.
    Door samen op te trekken kunnen we de juiste keuzes ma-
    ken en dat te doen waar het om gaat: geld verdienen.

    met vriendelijke groet,

    viermeiden
  3. LF 4 september 2007 12:21
    Ik heb daar soms wel wat twijfel over. Immers iemand die in 2 jaar tijd ca 17000 (geen type fout) postings doet kan dat toch eigenlijk niet serieus doen. Dat zijn ca 50 postings per dag!!!! Dat kan nauwelijks nog nieuwe of aanvullende informatie zijn. Dat kunnen dan bijna niet anders dan herhalingen of on-zin-nige postings zijn.

    Ik ben het wel met de laatste alinea van "viermeiden" eens. Samen optrekken (met zinvolle en aanvullende informatie!) en juiste keuzes maken!!!
  4. [verwijderd] 4 september 2007 14:09
    quote:

    LF schreef:

    Ik heb daar soms wel wat twijfel over. Immers iemand die in 2 jaar tijd ca 17000 (geen type fout) postings doet kan dat toch eigenlijk niet serieus doen. Dat zijn ca 50 postings per dag!!!! Dat kan nauwelijks nog nieuwe of aanvullende informatie zijn. Dat kunnen dan bijna niet anders dan herhalingen of on-zin-nige postings zijn.

    Ik ben het wel met de laatste alinea van "viermeiden" eens. Samen optrekken (met zinvolle en aanvullende informatie!) en juiste keuzes maken!!!
    Ik vind het jammer dat er enkele posters zijn die hun "bedenkingen" hebben. LF, doe je rekensom even opnieuw want die klopt niet. (ik post maar 5 dagen in de week, maar daar draait het niet om)
    Ik vind het kwalijker dat je roept dat het geen nieuwe info is of zelfs het woord onzin posts!
    Kijk voordat je zoiets schrijft bv naar mijn laatste 10 posts of zo. Dan kom je toch tot een heel andere conclusie.
    Verder wil ik nog wel kwijt dat 99,9% van de overige lezers/posters zeer tevreden zijn met de informatie voorziening. Die aanbevelingen heb ik niet voor niets gekregen. Of het nu voor een eigen stukje tekst is of een gekopieerd bericht maakt niets uit.

    Ik kom hier niet verder meer op terug. Het moet wel een "nieuws" draadje blijven. En Viermeiden, ook nog bedankt voor je bijval.

    Het valt trouwens wel op dat de posters met amper een paar posts op hun teller het hardste "koeren".

    Hans
  5. forum rang 10 voda 4 september 2007 21:45
    Aardig berichtje lijkt mij:

    Indiase toppers komen eraan

    04-09-2007 | Gepubliceerd 07:30

    India heeft 1,1 miljard inwoners, de economie groeit met ruim acht procent per jaar, het inkomen per hoofd van de bevolking bedraagt 3.800 dollar (plaats 154 in de wereld), de beroepsbevolking bestaat uit vierhonderd miljoen mensen, de it-sector telt 1,3 miljoen werknemers, 35 procent bevolking leeft van minder dan één dollar per dag. Open grote diaserie

    Image 1/6 Vorige Volgende

    Lees meerIndiër doet bod op Spyker-team (1/9)
    Email Print Een Indiase ondernemer koopt het Formule 1-team van sportwagenfabrikant Spyker. En Mittal en Tata van Corus zijn ook actief in Nederland. Ze illustreren de mondiale ambities van de Indiase zakenelite. Het land zelf heeft nog een lange weg te gaan.

    Vijay Mallya's interesse voor het Formule-1 team van de Nederlandse sportwagenfabrikant Spyker is vooral een publiciteitsstunt. De Indiase industrieel spendeert het gros van zijn tijd aan het bestuur van de UB Group, een conglomeraat dat onder meer het biermerk Kingfisher exploiteert en een vliegmaatschappij heeft die onder dezelfde naam opereert.

    Mallya hoort bij de selecte groep van Indiase topondernemers die de wereldmarkt bestormen. De ongekroonde koning van deze club is de in Londen woonachtige staalmagnaat Lakshmi Mittal, nummer vijf op de Forbes-lijst van rijkste mensen in de wereld. Mittal haalde afgelopen jaar een huzarenstukje uit door het Luxemburgs-Franse staalconcern Arcelor in te lijven, ondanks hevig verzet van Franse zijde. In een klap creërde hij de grootste staalproducent ter wereld.

    Mittal's banden met Nederland zijn vooral financieel-technisch van aard. Zijn bedrijf is om fiscale redenen deels in Rotterdam gevestigd, heeft een notering aan de Amsterdamse beurs en is opgenomen in de AEX-index.

    Afgelopen jaar deed ook een andere Indiase magnaat van zich spreken: Ratan Tata slokte staalbedrijf Corus op, in 1999 ontstaan uit de fusie van British Steel en Hoogovens.

    Meer nog dan Mittal is Tata een typische exponent van de Indiase zakenelite, die sterk gedomineerd wordt door familiedynastieën. Mittal werkt sinds de jaren negentig consequent aan één ding: de opbouw van een mondiaal staalimperium, dat hij vanuit Londen aanstuurt.

    Tata Group daarentegen heeft India als thuisbasis en is een conglomeraat in optima forma. Niet alleen is Tata actief in de staalsector, het concern is ook de fabrikant van Tetley, een bekend theemerk in Groot-Brittannië. En dan is er nog de informatica-tak Tata Consultancy Services, een bedrijf waar tal van westerse multinationals automatiseringsdiensten aan uitbesteden. Tata Group is zoiets als Hoogovens, Unilever en Getronics ineen.

    Bij de Tata's is er, net als in andere Indiase zakendynastieën, weinig te merken van een fixatie op kernactiviteiten, zo kenmerkend voor veel westerse bedrijven. Wel is er onder het bewind van Ratan Tata meer aandacht voor efficiëntie en winstgevendheid. Ratan stootte in de jaren negentig minder renderende bedrijfsonderdelen af, en zette zwaar in op de ontwikkeling van de it-divisie. Met succes.

    De modernisering van bedrijven zoals Tata Group heeft zeker bijgedragen aan de sterke opleving die de Indiase economie sinds enkele jaren vertoont. Tegelijk kan de internationale profileringsdrang van een handvol tycoons niet verhullen dat India zelf een lange weg te gaan heeft.

    Het land telt 1,1 miljard inwoners. Ongeveer eenderde daarvan leeft van minder dan één dollar per dag. De in het westen zo veel besproken Indiase it-industrie heeft zo'n 1,3 miljoen werknemers, op een werkzame bevolking van ruim 400 miljoen mensen. India komt op plaats 154 in de wereld, gemeten naar het inkomen per hoofd van de bevolking.

    Sinds het midden jaren van de negentig experimenteert India voorzichtig met economische liberalisering, maar land kent nog altijd met een verstikkende bureaucratie.

    Niet onbelangrijk: in tegenstelling tot China kampt India met een zeer gebrekkige infrastructuur. Een adequaat wegennet moet nog worden aangelegd. De trofee van een eigen Formule-1 team verandert daar weinig aan.

    Jeroen de Boer

    jeroen.deboer@z24.nl

  6. [verwijderd] 5 september 2007 08:10
    ArcelorMittal neemt Wabush Mines over
    ArcelorMittal had reeds 28,6% Wabush Mines via Dofasco
    ArcelorMittal ziet afronding overname in december 2007

    (MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

  7. [verwijderd] 5 september 2007 08:19
    RTRS-Arcelor Mittal koopt Wabush-mijn
    LUXENBURG (ANP) - Staalconcern Arcelor Mittal heeft de
    Canadese ijzermijn Wabush gekocht. Dochterbedrijf Dofasco had al
    een belang in de mijn van 29 procent en breidt dit uit door
    belangen van de twee andere aandeelhouders Stelco (44 procent)
    en Cleveland Cliffs (27 procent) over te nemen.

    Arcelor Mittal kan de belangen overnemen voor een bedrag dat
    rond 67 miljoen dollar ligt. Omgerekend is dit ruim 49 miljoen
    euro. Ook neemt Arcelor Mittal bepaalde verplichtingen van de
    mijn over, zo maakte het concern woensdag bekend.

    Arcelor Mittal hoopt dat de overname in december 2007
    definitief is.

    ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
    504 5999))
  8. [verwijderd] 5 september 2007 08:29
    Publicatiedatum: 5-9-2007 08:26

    Arcelor Mittal neemt resterend belang in Wabush Mines over
    Luxemburg (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - ArcelorMittal heeft Wabush Mines, een Canadese producent van ijzererts, volledig overgenomen. Het staalconcern had via zijn onderdeel Dofasco al 28,6% van het mijnbedrijf in handen. De andere leden van de joint venture, Stelco en Cleveland Cliffs, zijn nu uitgekocht. Dat heeft ArcelorMittal woensdag bekendgemaakt.

    Onder de voorwaarden van de transactie vallen een contante betaling van zo'n $ 67 mln en bepaalde aansprakelijkheden. De transactie wordt naar verwachting afgerond in december van dit jaar.

    Annette van Soest
    annette@bfn.com

    (c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1755; fax: +31 20 710 1875)

  9. [verwijderd] 5 september 2007 08:30
    Persbericht ArcelorMittal - overname Wabush Mines
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Hier volgt de tekst van het persbericht van ArcelorMittal.

    ArcelorMittal today announces that it will acquire Wabush Mines,
    an iron ore and pellet producer in northeastern Canada.

    The company will exercise the option ("right of first refusal")
    that its Dofasco subsidiary had on the Wabush Mines Joint Venture.
    Dofasco, which already held 28.6% of the mining venture, will acquire
    the interests of Stelco (44.6%) and Cleveland Cliffs (26.8%) on the
    same terms as those offered by Consolidated Thompson on June 6th,
    2007. These terms include a cash element of around $ 67 million and
    certain liabilities. As a result, ArcelorMittal will own 100% of the
    mining company. The transaction, which is subject to regulatory
    approval, is expected to be finalised by December 2007.

    Wabush produces concentrates at its Scully mine in Wabush
    (Newfoundland & Labrador). The concentrate is transported by rail to
    its Pointe Noire pelletizing and port facility located on the north
    shore of the St. Lawrence River. Yearly production of pellets is
    approximately 4.8 million tonnes. Wabush's mine and port operations
    are close to those of QCM (Quebec Cartier Mines), a mining subsidiary
    of Dofasco.

    Malay Mukherjee, member of ArcelorMittal's Group Management Board
    in charge of Mining, said: "The acquisition of Wabush Mines and
    facilities will enable us to exploit the synergies with the Group's
    existing QCM operations to increase overall pellet production in the
    medium term by about 3.5 million tonnes per year. This will bring
    ArcelorMittal closer to its stated objective of 75% iron ore
    self-sufficiency".

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  10. [verwijderd] 5 september 2007 09:12
    Arcelor Mittal neemt Wabush Mines volledig over--2
    Toevoeging: meer informatie vanaf alinea drie.

    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - ArcelorMittal heeft Wabush Mines, een Canadese producent van ijzererts, volledig overgenomen. Het staalconcern had via zijn onderdeel Dofasco al 28,6% van het mijnbedrijf in handen. De andere leden van de joint venture, Stelco en Cleveland Cliffs, zijn nu uitgekocht. Dat heeft ArcelorMittal woensdag bekendgemaakt.

    Onder de voorwaarden van de transactie vallen een contante betaling van zo'n $ 67 mln en bepaalde aansprakelijkheden. De transactie wordt naar verwachting afgerond in december van dit jaar.

    Wabush produceert jaarlijks ongeveer 4,8 mln ton zogenoemde pellets, balletjes van ijzeroxide. De mijn- en havenactiviteiten van het bedrijf bevinden zich dicht bij die van Quebec Cartier Mines, een dochter van Dofasco.

    Volgens Malay Mukherjee, binnen ArcelorMittal verantwoordelijk voor de mijnactiviteiten, zijn er met de overname dan ook synergievoordelen te behalen. Het staalconcern, in 2006 ontstaan uit de fusie tussen Arcelor en Mittal Steel, wil zijn gehele pelletproductie op de middellange termijn verhogen met zo'n 3,5 mln ton per jaar.

    'Dit zal ArcelorMittal dichter bij zijn eerder afgegeven doelstelling brengen dat het voor 75% zelfvoorzienend is in ijzererts', aldus Mukherjee.

    Annette van Soest
    annette@bfn.com

    (c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1755; fax: +31 20 710 1875)

  11. [verwijderd] 5 september 2007 09:20
    AMS blijft mij verbazen met haar zeer snelle acquisitie beleid. Wat een dynamiek! Alhoewel de cashflow natuurlijk gigantisch is vraag ik mij toch af en toe af waar ze het geld steeds weer vandaan halen. Natuurlijk worden veel grote investeringen over jaren uitgesmeerd en worden er ook af en toe eigendommen verkocht. Ik ken maar weinig bedrijven die zo agressief hun groei strategie in praktijk brengen.

    De DJ US Steel index stond gisteren op 371 na een dieptepunt van 320 medio augustus en een high van 430 medio juli. AMS heeft zich al praktisch totaal hersteld maar dit geldt echter nog lang niet voor o.a. Nucor en US Steel die ook in de index zitten. Dit geeft wel de relatieve kracht van AMS aan.

    Als de beurzen verder herstellen dan voorspel ik voor AMS wederom een krachtige up move die de koers ruim boven de € 50 zal brengen.

    Groet
    Coert
  12. [verwijderd] 5 september 2007 10:50
    Ha Rob en anderen,
    Subprime gekloot ten spijt, de wereld economie blijft gewoon op hoog niveau doorgroeien en dat is voor een global player als AMS belangrijk. Ik denk ook dat dat de reden is waarom de meer lokale US staalproducenten als Nucor, US Steel etc., die veel meer van de Amerikaanse activiteiten afhankelijk zijn, in koers achterblijven bij AMS. Overigens wordt de hele staalsector nog steeds koopwaardig geacht en niet voor niets. Op langere termijn zal AMS volgens mij echter de beste keuze blijken omdat:
    - ze veel meer in groeigebieden zit en daar ook fors investeert
    - enorme schaalvoordelen heeft
    - een geweldige strateeg en aandeelhouder aan de top, instaat om politici te 'overtuigen'
    - veel eigen grondstoffen beheert
    - financieel bijzonder krachtig is
    - het aandeel nog steeds bijzonder goedkoop is en de toekomstige groei nog volledig niet gewaardeerd is.
    - etc. etc.

    Tranen weer in mijn ogen nu ik dit schrijf :-)

    Groet
    Coert

    ,
  13. [verwijderd] 6 september 2007 08:05
    ArcelorMittal krijgt toestemming verkoop Sparrows Point
    ArcelorMittal krijgt fiat Ministerie van Financien VS

    (MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires
  14. [verwijderd] 6 september 2007 08:28
    Publicatiedatum: 6-9-2007 08:27

    ArcelorMittal mag Sparrows Point verkopen
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - ArcelorMittal heeft van het Amerikaanse ministerie van Justitie goedkeuring gekregen om Sparrows Point te verkopen aan een joint venture van Esmark en Wheeling Pittsburgh. Het grootste staalbedrijf ter wereld ontvangt voor de verkoop $ 1,35 mrd. Dit heeft MittalSteel donderdag bekendgemaakt.

    De overname zal naar verwachting in oktober dit jaar worden afgerond. De vakbond United Steelworkers moet nog haar goedkeuring geven voor de transactie. Sparrows Point genereerde in 2006 een operationeel resultaat van $ 143 mln.

    Het Amerikaanse miniterie van Justitie had eerder al geeist dat ArcelorMittal Sparrows Point gaat verkopen vanuit het oogpunt van concurrentie.

    Corina Ruhe
    corina@bfn.com

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

507 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 26 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 17 februari

    1. Economische groei Q4 vlpg (Jap)
    2. Handelsbalans december (eur)
    3. Wall Street gesloten op Presidents' Day volitaliteit verwacht
  2. 18 februari

    1. Reserve Bank of Australia rentebesluit (Aus)
    2. Greenyard Q3-cijfers
    3. Werkloosheid december (VK)
    4. Inflatie januari def. (Fra)
    5. ZEW economisch sentiment februari (Dld)
    6. Baidu Q4-cijfers (Chi)
    7. Empire State index februari (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht