Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Beleggingsfondsen Terug naar discussie overzicht

DWS Investments DWS Invest Global Agribusines

53 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Pinoooo 16 mei 2007 10:04
    Nieuw bij SNSfundcoach: DWS Investments DWS Invest Global Agribusiness:

    Doelstelling:
    Het doel van het fonds is het behalen van een zo groot mogelijke waardetoename van de beleggingen. Ten minste 70% van het vermogen wordt belegd in aandelen waarvan het zwaartepunt van hun bedrijfsactiviteiten in de landbouw ligt of die daarvan profijt trekken. De ondernemingen zijn actief binnen de complexe keten die voor de levensmiddelen toegevoegde waarde creëert. Daartoe behoren o.a. ondernemingen die actief zijn op vlak van verbouwen, het oogsten, het plannen, de productie, de verwerking, de dienstverlening en de verkoop van landbouwproducten (bedrijven uit de land- en bosbouw, fabrikanten van land- en bosbouwmachines, bedrijven uit de voedingsindustrie zoals veetelers, wijnbouwers, vleesfabrikanten en –verwerkers , supermarkten en chemiebedrijven).

    info.dws.com/dws/brochures.nsf/launch...

    Zou het kansen bieden? Of juist niet aangezien landbouwproducten prijzen nooit echt stijgend zijn geweest?
  2. [verwijderd] 18 mei 2007 22:29

    commodities algemeen
    De inflatie is voor een derde een gevolg van de olieprijs. En olie wordt op den duur schaarser en bovendien nemen de exploratiekosten toe. De vraag naar energie, (edel)metalen en agrarische grondstoffen is voor een groot deel toe te schrijven aan de industrialisatie van China, India en andere opkomende economieën. Deze opkomende economieën hebben steeds meer grondstoffen nodig om hun huidig groeitempo vast te houden. In Europa zal het groeitempo geleidelijk aan afnemen en voor een lange periode op een lager peil komen (vergelijk met de situatie in Japan). In de Amerika zal nog voor het einde van dit decennium een recessie ontstaan. Maar ondanks de terugval in het westen blijft ook daar de behoefte aan grondstoffen toenemen.
    Volgens fondsbeheerder Schroder staan we aan het begin van een bullmarkt op het gebied van commodities die zeker nog tien jaar duurt. De commodityprijzen staan historisch gezien zelfs laag.
    De kwetsbaarheid van gewassen door klimaatveranderingen maken water tot de belangrijkste levensbron en een tekort daarvan werkt onmiddellijk door in de prijzen van agrarische grondstoffen zoals mais, koffie en katoen.
    Commodities bieden bovendien bescherming in periodes waarin de inflatie sterk stijgt omdat de prijs van de producten meestijgt met de infatie.

    Het op Australië gerichte beleggingsfonds Parvest Australia Classis van BNP Parisbas belegt ca 15% in energie en industriële materialen en 68% in de diensteneconomie. De stijging over de afgelopen drie jaren bedroeg 135% (YTD 16,2%). Tijdens de correctie eerder dit jaar was de invloed nauwelijks merkbaar op de prijs van dit fonds. Ook het Fidelity Australia Fund doet het goed met 129% over de afgelopen drie jaren (27,5% in energie en grondstoffen en 65% in de diensteneconomie).

    De Schroder Alternative Solution Funds beleggen in een mix van grondstoffen, via futures en commodity gerelateerde aandelen. Een bezwaar hiervan is dat posities van tijd tot tijd doorgerold moeten worden naar een future met een latere leveringstermijn. Daar zijn ook de nodige kosten aan verbonden. Soft commodities zitten in een carry en dat brengt kosten met zich mee, (risico)premie, rente, bewaarkosten e.d. Het aanhouden van een brede range aan grondstoffen leidt n.m.m. tot een gemiddeld resultaat. Je spreidt dan natuurlijk ook de risico’s. Je zou juist steeds moeten bekijken welke grondstoffen in de picture zijn, maar dat vereist inzicht, specialisme en veel tijd die je daarvoor moet vrijmaken. Er is bij ABN AMRO een keus te maken uit turbo's op (edel)metalen en agrarische grondstoffen. Daarnaast zijn er ook energie- en grondstoffencertificaten die de Rogersindex volgen (RICI-certificaten).

    Kortom voor ieder wat wils, maar zoals gezegd het is een heel specifieke markt met eigen cycli waarbij door technologische vernieuwing soms de vraag naar bepaalde grondstoffen kan terugvallen.

    soft commodities
    Het DWS Invest Global Agribusiness richt zich op agrarische grondstoffen (landbouw), maar ook op de toeleveringsindustrie, zoals machinerieën voor de land- en bosbouw en de afnemers van de halffabrikaten zoals de voedingsindustrie. Ofwel van grondstof tot consument.

    De link in bovenstaand bericht toont de globale sector breakdown en een landenverdeling.

    Er zijn weing fondsen waarmee je kunt vergelijken. Immers bij het Robeco Food & Agriculture fund ligt het accent veel meer op het eindproduct Ahold, Nestlé, Procter & Gamble).
    Het Schroder AS Agriculture Fund is in oktober 2006 opgericht en de opgegeven performance over 6 maanden (t/m maart 2007) is 5,4% terwijl de Rogers index -1,03% doet.

    Qua performance doet DWS het goed met een YTD resultaat van zo'n 12%.
  3. Pinoooo 20 mei 2007 19:39
    Mooi stukje. Het aparte van dit fonds is natuurlijk dat hoge grondstofprijzen zeker niet altijd betekenen hogere koersen voor deze bedrijven.
    Een mislukte oogst kan zijn: dag omzet.
    Hogere inkoop van grondstoffen > hogere prijzen > lagere afzet/omzet?
  4. [verwijderd] 23 mei 2007 21:57
    quote:

    Pinoooo schreef:

    Mooi stukje. Het aparte van dit fonds is natuurlijk dat hoge grondstofprijzen zeker niet altijd betekenen hogere koersen voor deze bedrijven.
    Een mislukte oogst kan zijn: dag omzet.
    Hogere inkoop van grondstoffen > hogere prijzen > lagere afzet/omzet?
    Dat is volstrekt juist. Het is daarom de kunst te profiteren van het goede momentum. Maar dat is iets voor degenen die met turbo's werken.
    Keuze voor een beleggingsfonds is toch dat je hoopt op een goed rendement door de fondsbeheerder. Het fonds voorziet overigens wel in een behoefte en vergelijkbare fondsen zijn er nauwelijks.
  5. [verwijderd] 18 juni 2007 21:07
    Nu ook op Morningstar een artikel over DWS Global Agrinusiness. Ook Morningstar vergelijkt met Schroders en Robeco Food & Agri, zoals ik al eerder op 18 mei deed in dit draadje. Het artikel voegt nog wat macrogegevens over de markt toe.

    DWS Invest Global Agribusiness bestaat ongeveer een jaar, maar ligt sinds kort ook bij enkele Nederlandse fondsverkopers in de schappen. Het fonds belegt in bedrijven die gerelateerd zijn aan landbouw en vat dat heel breed op: van het kweken van vis en het maken van landbouwmachines tot de financiering van landbouwbedrijven

    Global Agribusiness komt uit de koker van het wereldwijde thematische aandelenteam van DWS en Scudder uit New York. De basisgedachte achter het fonds is dat de wereldbevolking snel groeit en gevoed moet worden. Volgens prognoses zullen er in 2050 zullen er 9,3 miljard aardbewoners zijn tegenover 6,3 miljard in 2004. De grootste groei zal zijn in Afrika, Azië en Latijns Amerika.

    Tegenover de sterk toenemende vraag naar voedsel en naar voedsel van hoge kwaliteit, staat dat landbouwgrond steeds schaarser wordt. De opbrengsten van de landbouw zullen dus moeten stijgen, wat innovatieve bedrijven in de kaart speelt. Daarbij is er nog een extra vraag naar landbouwgewassen vanwege de opkomst van biobrandstoffen.

    Kijkend naar de consumptie is er te zien dat in landen met lagere inkomens er relatief meer granen (inclusief rijst) genuttigd wordt en minder vlees. Met het stijgen van inkomen zal ook de meer landbouwintensieve vleesconsumptie toenemen.

    De fondsmanagers wijzen op het belang van landbouw voor een economie. In het verleden is er geen land geweest dat zijn armoede heeft kunnen overwinnen zonder een productiviteitsstijging in de landbouwsector. Daarbij heeft de gehele economie – en niet alleen de landbouwsector – profijt van hogere opbrengsten in de landbouw door stijgende levensstandaarden

    Het fonds belegt bijvoorbeeld in “aquaculture”, het kweken van vis. Nu nog wordt tweederde van de vis gevangen, maar de groei zal vooral plaatsvinden bij het kweken van vis. Een andere beleggingsmogelijkheid is in technologieën die de opbrengst in de landbouw verhogen: als genetische modificatie van zaden en kunstmest. Ook watervoorziening en landbouwgrond zijn gebieden waar het fonds – via aandelenbeleggingen – actief is.

    Het fonds belegt in aandelen, maar vat zijn thematische aanpak breed op. Niet alleen wordt belegd in producenten van landbouwgoederen, maar ook producenten van tractoren komen in beeld. Uiteindelijk ontstaat er een portefeuille die wereldwijd gespreid is met aandelen uit de VS als grootste regio (19,9%). Qua sectoren is er 43% belegd in “Consumer staples”.

    Het fonds dat november 2006 werd opgericht heeft sindsdien goede prestaties laten zien (rendement van ongeveer 20%) en daarmee de wereldindex achter zich gelaten. Het fonds heeft zelf geen expliciete benchmark en rekent 1,5% beheerkosten. Agribusiness wordt beheerd door Oliver S. Kratz, hoofd emerging markets en thematisch beleggen, en door Ralf Oberbannscheidt.

    Bij de constructie van de portefeuille wordt gekeken naar ondernemingen die een sterke marktpositie hebben, een goede balans en een goede kwaliteit van het management dat er op gericht is om winsten op lange termijn te behalen en daarbij een heldere strategie heeft geformuleerd. Daarbij moeten ondernemingen transparant en aandeelhoudersvriendelijk zijn. Ook diverse waarderingsmaatstaven spelen een rol in de samenstelling van de portefeuille. Uiteindelijk wordt de portefeuille getest op specifieke scenario’s als het uitbreken van pest of het mislukken van een oogst.

    Vergelijkbare fondsen zijn er niet veel Schroders heeft een Agriculture fonds en Robeco een Food & Agri fonds. Het fonds van Robeco vat zijn beleggingsmogelijkheden wat nauwer op dan het fonds van DWS terwijl zowel het fonds van Robeco als Schroders qua rendement sinds begin dit jaar achterblijven bij DWS Global Agribusiness. Doordat het laatste fonds nog maar relatief kort bestaat, vallen er nog geen rendementsvergelijkingen op langere termijn te maken.

  6. [verwijderd] 23 oktober 2007 21:53
    ABN AMRO introduceert een Soft Commodity Note. Een welkome aanvulling op het bestaande assortiment, aangezien de mogelijkheden voor beleggingen in soft commodities (mais, sojabonen, suiker en tarwe) tot op heden beperkt waren.

    In bijgaande link ook informatie over het Hot Commodity Note IV dat zich op industriële materialen (aluminium, koper, lood en nikkel), energie (aardgas en ruwe olie) en edelmetalen goud) richt.

    www.abnamromarkets.nl/MediaLibrary/Do...
  7. [verwijderd] 5 januari 2008 22:36
    Beleggen in een kopje koffie (NRC)
    Gepubliceerd: 22 december 2007 00:00 | Gewijzigd: 2 januari 2008 21:47
    Door onze redacteur Egbert Kalse
    Amsterdam, 22 dec. Goud, olie, tin en koper. De belegger die de kredietcrisis wil ontlopen, moet eens kijken naar grondstoffen in plaats van aandelen. De grondstof-beleggingstip voor 2008? Koffie.

    De kortste samenvatting van het beleggingsjaar 2007 luidt als volgt: aandelen en obligaties hebben verloren, grondstoffen gewonnen.

    Grondstoffen zijn in 2007 een ware hit gebleken onder investeerders. Terwijl de aandelenbeurzen sinds de zomer mondiaal onderuit gingen als gevolg van de problemen op de Amerikaanse huizenmarkt en de daaropvolgende kredietcrisis, bleven de prijzen van olie, goud, nikkel en zink, maar ook van graan en vlees stijgen. Daarmee bevestigden de grondstoffen een van hun belangrijkste reputaties: hun koersen bewegen zich nagenoeg onafhankelijk van welke financiële crisis dan ook.

    Grondstoffen, commodities in beleggersjargon, zijn er in heel veel soorten en ze zijn op verschillende manieren te verhandelen. Er zijn de traditionele grondstoffen, zoals olie, waardevolle metalen als goud, zilver en platina, en ertsen als aluminium, nikkel en zink. En er zijn de zogeheten soft-commodities, veelal landbouwproducten als suiker, katoen en koffie. Ze hebben een ding gemeen: het zijn bulkgoederen waarvan de kwaliteit grosso modo gelijk is, ongeacht de producent en ongeacht de hoeveelheid.

    Handelen in grondstoffen kan op een aantal verschillende manieren. Je kunt er direct in handelen, door ze aan te schaffen. Dat doet geen enkele belegger, dat is voorbehouden aan de verwerkers van de grondstoffen. Je kunt er middels zogeheten futures mee speculeren (op een toekomstige prijs op de betreffende grondstof). Dit is de meest traditionele manier van beleggen in grondstoffen. Op de future-markten zijn de soft-commodities dominant geworden. Ze worden gebruikt door boeren om prijzen voor hun gewas van tevoren vast te leggen, en door speculanten die op winst jagen. Beurzen waar veel in grondstof-futures gehandeld wordt, zijn de beurs van Chicago en de Londense beurs. Of je kunt er via gestructureerde producten in beleggen, combinaties van obligaties en aandelen.

    Simpel gezegd zijn klimatologische en demografische trends de aanjagers van de grondstofprijzen. Om met die laatste te beginnen: dankzij de explosieve groei van landen als China en India, is de vraag naar grondstoffen door die landen enorm toegenomen. De vraag naar metalen stijgt zoals blijkt uit de opmerking van Nicole Vetisse van zakenbank JPMorgan: „We hebben de komende 30 jaar meer koper nodig dan we de afgelopen eeuw hebben gebruikt”. Maar ook de voedselvraag stijgt nog steeds fors. Met name vlees, een luxe-product, komt dankzij de opkomst van de middenklasse in India en China, binnen het bereik van steeds groter wordende groepen mensen. Ian McNeil van ETFSecurities, dat in Londen in grondstoffen belegt via gestructureerde producten, verwacht dat deze trend doorzet.

    De klimatologische factoren zijn ook bepalend voor het succes van de grondstoffen, met name de soft-commodities. Een mislukte oogst in Australië, maar ook een oprukkende Sahara in Afrika heeft één-op-één invloed op de grondstofprijzen. Schaarste is het kernwoord voor succes. Of, zoals een analist het zegt: „De totale hoeveelheid goud ter wereld past in een tennishal.” En het mag een rare gedachtenkronkel lijken, maar hoewel dure grondstoffen nadelig zijn voor de consument zijn ze , voor de belegger aantrekkelijk.

    De beleggingsadviseurs van Schroders schrijven in hun outlook voor 2008 dat ze verwachten dat de vraag naar grondstoffen zal blijven stijgen. Tegelijkertijd wordt het steeds moeilijker om aan die vraag tegemoet te komen. De mijnbouwsector heeft steeds meer problemen met het vinden en ontginnen van ertsen, olie wordt schaarser en de hoeveelheid landbouwareaal in de wereld is beperkt en wordt zelfs steeds kleiner.

    Volgens analist Johan van den Hooven van Theodoor Gilissen Bankiers zal de kredietcrisis betrekkelijk onopgemerkt aan de grondstoffensector voorbij gaan. De grote vraag uit Azië kan nog wel even doorgaan, gezien de gigantische financiële reserves die daar zijn opgebouwd als gevolg van de export van producten.

    Door financiële innovaties wordt de handel in grondstoffen steeds toegankelijker. Technisch gezien wijkt het niet meer af van handel in aandelen of obligaties. Analisten verwachten dan ook dat grondstoffen steeds populairder zullen worden als diversificatie binnen beleggingsportefeuilles.

    Natuurlijk geldt niet voor alle grondstoffen dat ze zullen blijven stijgen. Vetisse van JPMorgan: „Toen dit jaar bleek dat de Chinezen een alternatief voor nikkel ontdekt hadden bij de productie van roestvrij staal, stortte de nikkelmarkt in”. Goud blijft aantrekkelijk, verwachten de zakenbanken, al was het maar omdat in India de vraag naar sieraden enorm hard stijgt (en tweederde van de goudvraag komt door sieraden).

    De grondstof-beleggingstip voor 2008? Koffie. De mondiale koffiereserves zijn gedaald tot slechts 13 procent van het jaarlijkse verbruik (een record), terwijl de vraag blijft toenemen. Één mislukte oogst en de prijs schiet omhoog, verwachten analisten. Maar zorg dan wel van tevoren voor een voorraadje in de keukenkastjes, want de prijs van koffie in de supermarkt zal net zo hard stijgen.
  8. frank77 20 januari 2008 15:06
    Hallo,

    Een vraagje over Schroder AS Agriculture.

    www.morningstar.nl/funds/overview.asp...

    Waar is dit fonds te koop? Ik zie het noch bij Fundcoach, noch bij Fundix.

    Bij Fundix zie ik wel Schroder AS Commodities met een mooi rendement.

    www.morningstar.nl/funds/overview.asp...

    Beide fondsen in ieder geval een positief rendement de laatste maanden. Waar zie je dat nog?

    Iemand ervaring met deze fondsen?

    Bij voorbaat dank!
  9. Chicken_Skin_Music 21 januari 2008 02:10
    quote:

    frank77 schreef:

    Hallo,

    Een vraagje over Schroder AS Agriculture.

    www.morningstar.nl/funds/overview.asp...

    Waar is dit fonds te koop? Ik zie het noch bij Fundcoach, noch bij Fundix.

    Bij Fundix zie ik wel Schroder AS Commodities met een mooi rendement.

    www.morningstar.nl/funds/overview.asp...

    Beide fondsen in ieder geval een positief rendement de laatste maanden. Waar zie je dat nog?

    Iemand ervaring met deze fondsen?

    Bij voorbaat dank!
    Ik heb 5% van mijn portefeuille in Schroder AS Commodities zitten. Moet bekennen dat ik maar een hele globale indruk heb van wat ze doen (handel in grondstoffen-futures), maar de afgelopen weken blijkt wel dat de correlatie met de aandelenmarkt erg laag is (wat je ook zou hopen en verwachten natuurlijk) en stijgt de koers vrij constant. Ik moet nog zien wat er gebeurt als grondstoffen t.z.t. sterk in prijs dalen. Ik heb proberen uit te vinden in hoeverre Schroders ook short mag gaan om daarvan te profiteren. Maar ik heb het nog niet uit kunnen vinden. Misschien heb jij meer succes...

    www.schroders.com/nlretail/channel_li...

  10. DrFlapdrol 21 januari 2008 08:25
    Ik ben eigenlijk nog steeds op zoek naar een beleggingsfonds in soft commodities maar kan dat niet echt vinden. Iemand goede suggesties?

    DWS Global Agri business heb ik trouwens al.

    Alvast bedankt!

    groet,
    Flap
  11. Pinoooo 25 januari 2008 11:49
    quote:

    Chicken_Skin_Music schreef:

    [quote=frank77]
    Hallo,

    Een vraagje over Schroder AS Agriculture.

    www.morningstar.nl/funds/overview.asp...

    Waar is dit fonds te koop? Ik zie het noch bij Fundcoach, noch bij Fundix.

    Bij Fundix zie ik wel Schroder AS Commodities met een mooi rendement.

    www.morningstar.nl/funds/overview.asp...

    Beide fondsen in ieder geval een positief rendement de laatste maanden. Waar zie je dat nog?

    Iemand ervaring met deze fondsen?

    Bij voorbaat dank!
    [/quote]

    Ik heb 5% van mijn portefeuille in Schroder AS Commodities zitten. Moet bekennen dat ik maar een hele globale indruk heb van wat ze doen (handel in grondstoffen-futures), maar de afgelopen weken blijkt wel dat de correlatie met de aandelenmarkt erg laag is (wat je ook zou hopen en verwachten natuurlijk) en stijgt de koers vrij constant. Ik moet nog zien wat er gebeurt als grondstoffen t.z.t. sterk in prijs dalen. Ik heb proberen uit te vinden in hoeverre Schroders ook short mag gaan om daarvan te profiteren. Maar ik heb het nog niet uit kunnen vinden. Misschien heb jij meer succes...

    www.schroders.com/nlretail/channel_li...

    Deze info vind je in de prospectus. Helaas niet:
    (H) Short Selling
    The Funds will not engage in short selling of investments.

    To implement its investment policy, the Fund may use standardised and nonstandardised
    (customised) derivative financial instruments. It may conduct such
    transactions on a stock exchange or another regulated market open to the public, or
    directly with a bank or financial institution specialising in these types of business as
    counterparty (Over The Counter trading). Even in extraordinary circumstances, the use of
    these instruments will not result in the Fund being leveraged nor will they be used to
    engage in short selling.
  12. Chicken_Skin_Music 25 januari 2008 18:50
    quote:

    frank77 schreef:

    .....
    Genoemd Schroder Agriculture (wel een fonds).
    Maar waar te koop?

    Even navraag gedaan bij Fundix. Hun antwoord luidt als volgt:

    "Bedankt voor uw e-mail. Wij zullen het betreffende fonds waarschijnlijk binnenkort toevoegen aan het assortiment van Fundix. Wanneer wij fondsen toevoegen dan wordt u daarover middels de maandelijkse nieuwsbrief en informatie op de site over geïnformeerd."

    "Waarschijnlijk binnenkort" is natuurlijk een tikkeltje vaag .... maar het klinkt toch alsof er in ieder geval plannen zijn.

  13. [verwijderd] 7 februari 2008 21:39
    Bij DWS COMM PLUS valt me op dat bijna 50% cash is. Ten minste dat vermeld Morning Star.

    Beetje vreemd?

    Ik overweeg DWS COMM PLUS, DWS AGRI en SCHRODER AGRI CULT alle drie te nemen. Mooie spreiding en je heb gelijk alles.
  14. [verwijderd] 7 februari 2008 22:38
    Toevallig kreeg ik net de nieuwsbrief van alex en jawel die gaat over Agribusiness.

    3 fondsen hebben ze in de aanbieding (al zie ik niet wat de aanbieding nu is)
    * DWS Invest Global Agribusiness LC (EUR) - fondscode
    * Robeco Food & Agri Equities D (EUR) - fondscode 22006
    * Schroder AS Agriculture Fund A (EUR) - fondscode 22248
  15. [verwijderd] 8 februari 2008 09:07
    Agri growth may be better than estimates:FM
    BS Reporter / New Delhi February 08, 2008

    Finance Minister P Chidambaram today said growth in the agricultural sector will be higher than the advance estimate of 2.6% for 2007-08 as productivity is expected to high in farm products like wheat, maize and soyabean.

    Speaking at a function organised by Nabard today, Chidambaram said government will take all necessary measures for growth in the farm sector. "The first charge of our resources is for agriculture so that it grows at 4% or more for the next 10-20 years," he said.

    www.business-standard.com/common/stor...
53 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 466 7.003
AB InBev 2 5.486
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.582 51.273
ABO-Group 1 22
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.132
Accentis 2 264
Accsys Technologies 23 10.555
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 188
ADMA Biologics 1 34
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 14 17.657
Aedifica 3 902
Aegon 3.258 322.677
AFC Ajax 538 7.087
Affimed NV 2 6.288
ageas 5.844 109.887
Agfa-Gevaert 14 2.048
Ahold 3.538 74.302
Air France - KLM 1.025 35.008
AIRBUS 1 11
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 467 13.036
Alfen 16 24.370
Allfunds Group 4 1.469
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.251
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 405
Altice 106 51.198
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.486 114.819
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.836 242.822
AMG 971 133.147
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 305 6.686
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 485
Antonov 22.632 153.605
Aperam 92 14.960
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 381
Arcadis 252 8.733
Arcelor Mittal 2.033 320.620
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 286
arGEN-X 17 10.288
Aroundtown SA 1 219
Arrowhead Research 5 9.724
Ascencio 1 26
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.108 39.087
ASML 1.766 106.207
ASR Nederland 21 4.452
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 484
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 32 13.639
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 64
Azerion 7 3.392

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 12 februari

    1. Faillissementen januari (NL)
    2. TINC Q4-cijfers
    3. Siemens Energy Q1-cijfers (Dld)
    4. ABN AMRO Q4-cijfers
    5. Ahold Delhaize Q4-cijfers
    6. Heineken Q4-cijfers
    7. Randstad Q4-cijfers
    8. TINC Q4-cijfers
    9. Hypotheekaanvragen wekelijks (VS)
    10. Kraft Heinz Q4-cijfers (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht