Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Bas Heijink - TA: Gatenkaas in de oliegrafiek

26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 november 2008 12:33
    Welke idioot heeft er tegenwoordig nog olie nodig? Het volk is al bijna bankroet.

    De trekschuit heeft de toekomst. Schoon en goedkoop en je bent niet afhankelijk van de grappen en grollen van de Russische maffia en talibanstrijders.

    Olie weer terug naar de $15. Dat is echt duur zat.
  2. [verwijderd] 20 november 2008 12:47
    quote:

    Paulus29 schreef:

    Welke idioot heeft er tegenwoordig nog olie nodig? Het volk is al bijna bankroet.

    De trekschuit heeft de toekomst. Schoon en goedkoop en je bent niet afhankelijk van de grappen en grollen van de Russische maffia en talibanstrijders.

    Olie weer terug naar de $15. Dat is echt duur zat.
    Eens Paulus. Vreemd trouwens he dat aan elke hype een einde komt maar dat vooral de nasleep erg lang is. Welke markt ook, patronen herhalen zich keer op keer en elke keer weer opnieuw stinken we er met z'n allen in. Vol in ongeloof achterblijvend dat "er nu toch al genoeg vanaf is" kopen we in de downtrend bij en houden we op met kopen op het moment de val afgerond is. En dan zijn de centen op.

    En ondertussen ontstaat er elders weer een nieuwe trend die uiteindelijk wellicht tot in het overdrevene wordt door getrokken tot....tot dat ook daar weer een einde aankomt en de bijbehorende waarden jarenlang niets doen.

    Nikkei(1989 top)
    Nasdaq(2001 top)
    KPN(2001 top)
    Goud(1980 vorige top)
    Olie(1970 hype en nu pas nieuwe top))
    Grondstoffen
    Voedsel
    huizenmarkt
    China

    De langstlopende hype is die van obligaties, denk dat die nog minimaal wel zeven tot tien jaar aan kan houden.

    Het zit tussen de oren bij de meesten en het is zaak te investeren aan het begin van een nieuwe trend en vervolgens achter je te laten van wat de jaren voorafgaand "hot" was.
  3. jrxs4all 20 november 2008 12:53
    De vorige recessies in Amerika waren in 1991 en 2001.

    Gemiddelde olieprijs in die jaren (en dat is al gecorrigeerd voor inflatie, prijspeil 2008) was 32 dollar en 28 dollar.

    Op dus naar de 30 dollar,

    JR
  4. skul 20 november 2008 13:06
    quote:

    jrxs4all schreef:

    De vorige recessies in Amerika waren in 1991 en 2001.

    Gemiddelde olieprijs in die jaren (en dat is al gecorrigeerd voor inflatie, prijspeil 2008) was 32 dollar en 28 dollar.

    Op dus naar de 30 dollar,

    JR
    Maar niet gecorrigeerd met beschikbare hoeveelheden in de grond en daarvoor hebben we juist de afgelopen jaren de meerprijs betaald. Tussen 1991-2001 was olie nog redelijk bereikbaar, nu moeten we er voor naar Alaska! Ik sluit 30 niet uit, maar het boomerang-effect op termijn zal vele malen sterker zijn.
  5. [verwijderd] 20 november 2008 13:11
    "In juli heb ik een 'short opinie' geschreven bij een olieprijs van rond de 140 dollar. Veel signalen stonden destijds op rood, ondanks dat sommige beleggers en analisten geloofden in een voortgang van de stijgende trend richting de 200 dollar of hoger"

    Inderdaad, je ging Short op 140 en hebt dubbelgedraaid op 130. Goed Gedaan Jochie!!!
  6. [verwijderd] 20 november 2008 13:23
    Ik vind een opinie over de olieprijs natuurlijk heel interessant, maar gezien de huidige stand van zaken zou ik liever wat reflectie willen op de recente columns van Bas.

    Hier een bloemlezing, voorzien van kort commentaar.

    --------------
    4 nov - Draaipunt bereikt
    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...

    "Wij hebben onze kortetermijnopinie voor de AEX al verhoogd naar long. Maar voordat we onze langetermijnopinie verhogen, moet er wel wat meer gebeuren.

    Richting 350a
    Nu de AEX vandaag de vorige top en de eerste zware weerstand rond 275 doorbreekt, staat de weg open richting in eerste instantie de 303. Een stijgende kortetermijntrend gaat echter altijd gepaard met de vorming van hogere toppen en bodems. Of er een volgende bodem gevormd wordt, hangt samen met de top die in de komende weken kan ontstaan.

    Deze top zal naar alle waarschijnlijkheid boven de 253 gevormd worden. Pas een beweging onder de gap (245) is negatief voor de korte termijn en houdt een verlaging in van onze kortetermijnopinie in. Uiteindelijk houden wij rekening in de komende weken met een vervolg richting maximaal 350."

    (Commentaar: geschreven bij slotstand AEX 4 nov 291, heden 230.)

    -------------------
    6 nov - Held op SOX
    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...

    "De huidige pullback beweging in de SOX is een mooie gelegenheid om nieuwe longposities in te nemen. De opwaartse potentie in is enorm. Verder wordt de SOX vaak gezien als voorloper van de bewegingen van andere indices.

    (...)

    In de daggrafiek is een omkeerpatroon voor de korte termijn duidelijker te zien. De derde en meest steile dalende toppenlijn is medio vorige week al krachtig gebroken. Tevens is er in de afgelopen dagen een hogere top neergezet. Voor de komende dagen houd ik rekening met de vorming van een hogere bodem in de SOX."

    (Commentaar: geschreven bij slotstand SOX 6 nov 225, heden 177.)

    --------------------------
    7 nov – Voor spek en bodem
    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...

    “Voor een verbetering voor het lange termijn beeld is er binnen de S&P 500meer nodig dan mijn huidige uitbodemingsscenario. Dit komt natuurlijk met name door de enorme capitulatie van enige weken geleden.

    In mijn vorige opinie gaf ik al aan dat eind oktober de definitieve bodemvorming zou plaats vinden voor de korte termijn. Dit gebeurde met een dubbele bodem rond de 850 punten. Hierna vond de draai eindelijk plaats.”

    (Commentaar: geschreven bij slotstand S&P500 7 nov 930, heden 806.)

    -----------------------------
    10 nov – Alle hens aan Nasdaq
    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...

    “De potentie voor de komende weken is groot. Het verbaast mij niet als het voormalige uitbraakniveau, nu rond 1.615, opnieuw wordt getest in de komende weken.”

    (Commentaar: geschreven bij stand Nasdaq 10 nov 1616, heden 1386

    --------------------------
    11 nov – Kantje boord, AEX
    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...

    “Het technische beeld van de AEX is de afgelopen week verder verbeterd. Na de vorming van een hogere top boven de 275 op de 291, lijkt de AEX nu bezig te zijn met de vorming van een hogere bodem rond de zone 258 – 260.

    (…)

    Ik verwacht dat op dit moment ook niet meer. Belangrijk voor het vervolg is dat vandaag of morgen de nieuwe hogere bodem een feit is en de AEX de aanval kan inzetten richting de 291 en 303.”

    (Commentaar: geschreven bij slotstand AEX 11 nov 257, heden 230.)

    ----------------------
    14 nov - Krachtige S&P
    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...

    “Voor de korte termijn is er wel degelijk sprake van een duidelijke bodemvorming. Gisteren werd een triple bodem gemaakt met een bullish engulfing. Dit geeft moed voor de komende weken. Wel dient de S&P 500 in de komende tijd een hogere top boven de 1007 te maken, wil de huidige beweging niet opnieuw verzanden.

    Volatiel
    Als dit in de komende weken niet gebeurt, neemt de kans op een doorbraak onder de 845 toe. Toch ga ik hier niet vanuit en verwacht ik deze maand nog de doorbraak boven de 1007. Positief is natuurlijk vooral de doorbraak die gisteren plaatsvond boven de dalende toppenlijn sinds de top van 1007.”

    (Commentaar: geschreven bij slotstand S&P500 14 nov 873, heden 806.)

    --------------------------
    18 nov – Herstel in gevaar
    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...

    “Ook de S&P 500 gaat langs het randje en test opnieuw de belangrijke zone tussen 845 en 850. Een structurele beweging hieronder geeft een sterk verkoopsignaal richting het dieptepunt uit 2002 op 770 punten.

    Ook binnen de AEX treedt vanochtend intraday een nieuw verkoopsignaal op. Vorige week werd de nog openstaande gap gesloten. Een structurele beweging (dus niet alleen intraday) onder de 243,65 geeft een verkoopsignaal.

    Richting 217
    De AEX kan dan in eerste instantie richting het dieptepunt van dit jaar rond de 231,50 en mogelijk zelfs richting de 217 (het beginpunt van de bullmarkt uit 2003). Pas een slot boven de dalende kortetermijntoppenlijn – sinds de top op 291 – die nu is te vinden rond de 258 geeft een signaal van uitbodeming.

    Hierna moet de uitbodeming nog wel bevestigd worden door het sluiten van de openstaande gap rond de 266 punten. Het zijn cruciale dagen. Let u vooral op het slot en de beweging van de S&P 500 vandaag.”

    (Commentaar: geschreven bij slotstand AEX 18 nov 250, heden 230. Opmerkelijk: artikel in puur TA-analytische stijl geschreven geen “ik vind” of andere mening te bespeuren.)

    Voor nu laat ik een oordeel over de waarde van bovenstaande analyses, meningen en voorspellingen graag aan anderen over. Het enige dat ik er nu over wil zeggen is dat ik per het artikel van 18 november een draai in de stemming meen waar te nemen.

    Graag jullie mening!

  7. [verwijderd] 20 november 2008 15:03
    de olieprijs gaat terug (misschien tot ca. 25 dollar?).
    De prijs gaat terug naar een niveau dat overeenkomt met de prestatie die de leverancier levert. De gigantische winstmarges vallen terug tot reeele. Er is meer dan genoeg olie en de vraag wordt de komende jaren steeds minder.
    Niet hier in Nederland maar vooral elders is men bezig om in recordtijden de alternatieve energiebronnen te ontwikkelen. Vergelijk het met de rubberindustrie en de opkomst van kunstrubber in het begin van de 20ste eeuw. De ondergang van de delimaatschappij is te vergelijken met de ondergang van Shell en zijn branche genoten.
    Het komt allemaal veel sneller dan iedereen verwacht.
    Marinus W.
  8. Henk Snaph 20 november 2008 15:15
    Geen wonder dat ING bij dergelijke analisten zo laag staat. Als er geen vraag is naar olie gaat toch iedere TA mank, of ben ik gek????

    Henks
  9. [verwijderd] 20 november 2008 15:31
    peakoil, peakoil, peakoil. Het wachten is op economisch betere tijden en dus ook helaas een olieprijs van $200 of meer.

    Zelfs het IEA geeft aan dat er in 2015 een dagelijks tekort van 6 miljoen vaten olie zal zijn.

    You do the math.

    www.peakoil.nl
  10. [verwijderd] 20 november 2008 15:39
    Nu kijk ik zo nu en dan naar de olieprijs en het valt mij op dat deze week de prijs in eens zeer stabiel rond de 52 dollar blijft liggen?
    Daarvoor was de prijs zo volatiel als wat, hoe kan dit? Is er een soort freeze afgesproken?
    www.livecharts.co.uk/MarketCharts/bre...

    zie link voor een prijsoverzicht.
  11. [verwijderd] 20 november 2008 17:50
    @Henk, NEE. Want dan zou de vraag sinds het hoogtepunt van 145 dollar per vat met een factor van ongeveer 3 (145/50) zijn afgenomen. Dat is natuurlijk niet het geval. TA werkt, ook voor olie.
26 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 466 7.001
AB InBev 2 5.485
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.582 51.216
ABO-Group 1 22
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.132
Accentis 2 264
Accsys Technologies 23 10.536
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 188
ADMA Biologics 1 34
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 14 17.651
Aedifica 3 901
Aegon 3.258 322.677
AFC Ajax 538 7.087
Affimed NV 2 6.288
ageas 5.844 109.885
Agfa-Gevaert 14 2.048
Ahold 3.538 74.297
Air France - KLM 1.025 35.002
AIRBUS 1 11
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 467 13.036
Alfen 16 24.341
Allfunds Group 4 1.468
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.251
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 405
Altice 106 51.198
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.486 114.817
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.835 242.777
AMG 971 133.112
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 305 6.686
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 485
Antonov 22.632 153.605
Aperam 92 14.949
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 380
Arcadis 252 8.732
Arcelor Mittal 2.033 320.598
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 286
arGEN-X 17 10.288
Aroundtown SA 1 219
Arrowhead Research 5 9.719
Ascencio 1 26
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.108 39.084
ASML 1.766 106.105
ASR Nederland 21 4.451
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 474
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 32 13.610
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 64
Azerion 7 3.390

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 februari

    1. Industriële productie december (NL)
    2. UniCredit Q4-cijfers (Ita)
    3. NX Filtration Q4-cijfers
    4. ASML ex-dividend (€1,52)
  2. 11 februari

    1. Kering Q4-cijfers (Fra)
    2. Wereldhave Q4-cijfers
    3. Barco Q4-cijfers
    4. Wereldhave Belgium Q4-cijfers
    5. BP Q4-cijfers (VK)
    6. Ondernemersvertrouwen mkb januari (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht