Avalanche schreef:
Beursplein 5 schreef
Uit onderzoek is bijvoorbeeld gebleken, dat bij een dagelijkse of vrijwel dagelijkse consumptie van bietsuiker de levensverwachting met gemiddeld 11 jaar afneemt.
Biologische rietsuiker is voor de gezondheid een veel beter alternatief.
Over rietsuiker en bietsuiker het volgende, beide bestaan uit saccharose (C12H22O11), wat zelf een combinatie is van fructose en glucose. Eenmaal tot witte suiker verwerkt zijn er geen verschillen tussen rietsuiker en bietsuiker; er zit dan niks anders in dan saccharose.
In veel andere landen wordt rietsuiker ook wit verkocht, maar bij ons niet; de leveranciers denken (terecht) dat de consument het interessant vindt als er een kleurtje aan zit. Dat komt doordat één stap in het zuiveringsproces is overgeslagen, of omdat er suikerstroop (melasse) aan is toegevoegd.
FEIT IS DAT RIETSUIKER NIET GEZONDER IS DAN BIETSUIKER, vind je het een slecht, dan is het ander dat ook.
Beste Beursplein 5, geloof je nu zelf al die onzin die je hier schrijft?