Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Graag jullie mening

28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 oktober 2000 16:16
    Volgend jaar betaal je over het vermogen 40%x 3% =1,2%. Er is geen onbelaste vermogensgroei mogelijk (stockdividend was onbelast) Nu betaal je over de inkomsten geen belasting meer, voorheen was dit over vermogensgroei!!!!! Bij de Finansbank krijg je momenteel 5% rente, 3mnd 5,25, 12 mnd 5,75% en 10 jaar zelfs 7%. Waarom zoveel risico nemen met de sterk wisselende aandelenkoersen. Ook in deze snel aan verrandering onderhevige wereld zullen er winnaars, maar ook zeker verliezers komen. Je kunt de verkeerde richting opgaan. Gezien dat de meeste dividend/koers verhoudingen op dit moment veel lager is dan 4%, is 7% een hoog rendement. Er valt geen constructie meer te verzinnen om meer euro's/guldens over te houden. Waarom zou je nog aandelen kopen? Dit moet je alleen doen wanneer je koerswinst verwacht. Van je dividend uitkeringen moet je het niet hebben. Zou dit op lange termijn goed gaan? Alleen volgens mij als winsten van de ondernemingen verder omhoog gaan. Dit zal volgens mij moeilijk worden omdat: 1. Investeringen in de nieuwe economie, internet ed 2. Doorzichtige mark door informatietijdperk, hierdoor zullen de marges onder druk komen. Er dient steeds een groter omzet; hierdoor bruto marge gehaald worden om de kosten terug te verdienen. De spoeling wordt dus dunner. Ik ga op einde van het jaar (einde jaarsrally) 50% contant maken. Volgens mij komt er een einde aan de groei van de aandelenmarkt. Hoe denken jullie hierover? Ik sta open voor jullie mening.
  2. [verwijderd] 28 oktober 2000 16:38
    Beste Infobelegger, Dit is ongeveer ook mijn mening. De vraag is wanneer precies de groei gaat afvlakken of dat het al gebeurt. In dat geval zijn de volgende aandelen interessant: - aandelen met hoog dividendrendement en intrinsieke waarde; bijvoorbeeld Stork, Volkers Wessels Stevin e.d. met een dividend rendement van 6% of meer; - sectoren die blijven groeien, ook bij afnemende economische dynamiek, zoals gezondheidszorg, pharma e.d; - vastgoed, met dividend rendementen van ongeveer 10%. Vergeet niet dat veel bouwers grond en vastgoed in portefeuille hebben. Aandelen met een k/w van ongeveer 6 hebben geen groeiverwachting in hun koers zitten. Een beetje spreiding tussen obligaties, vastgoed en aandelen kan geen kwaad. Denk ook aan goud en zilver. Deze staan nog rond hun historisch dieptepunt. Groeten, SuperBart
  3. [verwijderd] 28 oktober 2000 16:52
    Dit is wel het meest bearishe stukje dat ik in tijden op dit forum heb gelezen! Aandelen die jarenlang niet in waarde stijgen, maar in waarde dalen? Dit verhaal past in een jaren 1930 scenario. Wist je dat toen de meeste mensen hun geld hebben verloren, niet op de beurs, maar aan banken die omvielen (weg spaarcentjes). Hoe safe is die Finanzbank? In jouw scenario past waarschijnlijk een deflatoire omgeving (zie Japan). Je zit dan het best met goudgerande langlopende staatobligaties (bij voorkeur in Euro, vanwege de lage koers van deze munt). Guldens zijn natuurlijk nog beter, mocht dat wangedocht van een Euro uiteindelijk ter ziele gaan (ik heb het nooit zien zitten). In zo'n rampenscenario worden staatsobligaties steeds meer waard. Zeker wanneer de rente daalt (deflatie). Je kunt dan het beste kiezen voor de 30 jarige staatslening (grootste rente hefboom). Let wel, bij een stijgende rente daalt deze obligatie in waarde. Goed alternatief is een 10-jarige lening (rentevast periode). Ik mag je overigens wel verklappen dat ik mij in de afloop van de Azie-crisis ook heb vergist. Toen leek dit scenario ook van toepassing. Maar er zijn nog zoveel mensen hun pensioen aan het opbouwen. Tot 2010 stroomt er dus geld naar de beurs. Zowel in de VS, als in Europa. Pas dan beginnen de ontsparingen (onttrekkingen). Dit doet de waarde van aandelen gemiddeld genomen stijgen. Waarom zou dit nu niet van toepassing zijn, zeker wanneer de rente weer gaat dalen en de olie-prijzen naar beneden komen. Je zou gelijk kunnen krijgen met je doem-scenario, maar het lijkt me niet zo waarschijnlijk. Een kleine, korter durende, bear market behoort echter wel tot de mogelijkheden. Maar kies dan wel een beetje een klasse-bank om je geld te stallen. Waarom koop je trouwens niet met 10% van de geld langlopende index calls om van een eventuele stijging te profiteren en zet de rest 90% rentedragend vast?
  4. [verwijderd] 28 oktober 2000 17:07
    Beste Superbart, Ik heb ook even een kijkje genomen op je nieuwe site en je model portefeuille gezien. Leuk initiatief. Ik moet het in grote lijnen met je eens zijn. Risico-spreiding over diverse beleggingscategorien is over het algemeen verstandig, zeker in deze onzekere tijden. behoud van vermogen zou dan voorop moeten staan. In een bearish scenario (krimp van de economie) moet je echter helemaal geen aandelen hebben en ook geen vastgoed. Heb je deze categorien wel, dan vertrouw je kennelijk in een nog steeds (marginaal) groeiende economie. Je zou dus diverse model portefeuilles kunnen hanteren, voor diverse economische scenario's. Infobelegger, die reactie vroeg, gaat duidelijk uit van een zwarter scenario dan Superbart doet, alhoewel ook de laatste zijn portefeuille behoorlijk defensief heeft ingericht. Aangezien ik persoonlijk niet zo negatief ben, zou ik eerder kiezen voor een type portefeuille, zoals Superbart die schetst. Alleen zou ik in plaats van indivuele aandelen (Stork) liever kiezen voor een hoog divident aandelen fonds.
  5. [verwijderd] 28 oktober 2000 18:43
    Rentetarieven zie www.finansbank.nl Dagelijks opvraagbaar 5% Deposito's 3 maanden 5,2% 12 maanden 5,75% 5 jaar 6,75% 10 jaar 7% Conclusie: Aandelen moeten 2,5% per jaar in koers stijgen, anders is een spaarrekening gunstiger VOORBEELD <2001 1000 aandelen à 10 euro= 10,000 Stockdividend 1/40=250 euro 2,5% (gemiddeld beursfonds) Resultaat 250 euro inkomen >2001 1000 aandelen à 10 euro= 10,000 Stockdividend 1/40=250 euro 2,5% (gemiddeld beursfonds) Gemiddeld Vermogen 1 jan.+31 dec./2 koers gelijk gehouden Belasting 1,2% van 10,125 euro is 121,50 euro Opbrengst 250 euro minus 120 is 128,50 euro Spaargeld 10.000 euro x 5% (laag aanhouden)=500 euro Belasting 10,250 (gemiddeld) x 1,2%=123 euro Opbrengst 500-123= 377 euro Meer resultaat 377 euro minus 128,50=248,50 euro Dit moet gecompenseerd worden door koersstijging met 248,50/100= 2,485% Stijgt de koers met 2,5% meer, dan zit je met de aandelen wel gunstig.
  6. [verwijderd] 28 oktober 2000 20:06
    Waarom zou je nog aandelen kopen (en niet je geld op een spaarrekening zetten) ? Omdat gemiddeld gesproken in de laatste eeuw op aandelen duidelijk meer rendement viel te halen dan op een spaarrekening. Dus als je investeert voor de lange termijn (dat hoeft dus niet te gelden voor de korte termijn!!!) heb je het in de afgelopen eeuw altijd beter gedaan met aandelen dan met een bankrekening. Maar hoe zit het dan met jouw voorspelling dat het moeilijk wordt voor de bedrijfswinsten om nog verder omhoog te gaan (vanwege de investeringen in nieuwe economie / doorzichtige markt)? Hierop is denk ik 1 van de bekendste en vaak beproefde beurswijsheden van toepassing: “geloof nooit in de uitspraak “nu is / wordt alles anders” “. Maar zelfs buiten die beurswijsheid vind ik je 2 argumenten niet sterk, immers: 1 normaal gesproken investeren bedrijven alleen maar als ze met de investering een rendement denken te halen dat toch in ieder geval hoger ligt dan, laten we zeggen, de 10 jaars rente op een Finanzbankspaarrekening. Als dat niet zo zou zijn, tja, dan zouden de bedrijven hun investeringen toch wel gewoon staken, en hun geld op die bankrekening zetten, toch ? 2 Lagere winsten door het informatietijdperk ? Moet ik hier nou uit opmaken dat winsten lager worden als mensen makkelijker aan meer informatie kunnen komen ? Draai het voor de grap eens om. Denk je dat bedrijfswinsten zullen stijgen als je het mensen nu opeens moeilijker gaat maken om aan informatie te komen ? Probeer je zelf trouwens ook niet om de winst van jouw beleggingen te optimaliseren door via het internet, het paradepaardje van dit informatietijdperk, advies te vragen ? Overigens, een andere beurswijsheid is dat het verstandig is om een deel van je geld liquide te hebben, dus als jij besluit 50% van je geld liquide te maken ben je zeker niet verkeerd bezig. Alleen wat de timing betreft (eind van het jaar) ben je wel erg ongelukkig. In het boek “de tien beste belegginsstrategien” van Peter van der Tuin kun je op pagina 57 resultaten zien van een onderzoek van de NIB (Nationale Investeringsbank) naar het seizoeneffect op de beurs. Het gemiddelde maandrendement van aandelen was ongeveer 1,3%. De maand die echter gemiddeld verreweg het meeste rendement gaf te zien was……(je raad het misschien al)……januari, met maar liefst 4,3% !!!! Dus misschien zou je beter nog een maandje kunnen wachten met het liquide maken van je geld……..
  7. bijna 28 oktober 2000 20:10
    Beste Infobelegger, ik worstel ook met dat dillema. Wat gaan de beurzen volgend jaar ons vertellen? Afzwakkende groei, dus minder bedrijfswinsten, allemaal logisch. Maar willen we dan op hetzelfde koersnivo blijven hangen dan moet wel de rente gaan dalen anders hebben we een levensgroot probleem. Dus die inflatie moet absoluut niet stijgen! Momenteel ziet het daar ook niet naar uit, maar het is wel een factor om meer op te letten dan ooit. De ideale jaren van dalende rente met srijgende winsten hebben we achter ons. De juiste sectoren er uit kiezen is denk ik belangrijker dan ooit. Mocht er echter inderdaad een eindejaarsrally komen, dan ga ook ik overwegen om de helft van mijn portefeuille te liquideren. groeten stier
  8. [verwijderd] 28 oktober 2000 20:26
    Dat is verrassende taal van Stier. Portefeuille liquideren. Toe maar. Als de markt volgend jaar 20% omlaag gaat, zal dit geen slechte keus blijken te zijn. Of dat gebeurt, is de vraag.
  9. [verwijderd] 28 oktober 2000 20:35
    Beste Cees, Eigenlijk zijn er twee vormen van neergang te bedenken, namelijk het milde jaren-70 scenario met inflatie en het heftige jaren-30 scenario met deflatie. In het inflatie scenario zijn goud/zilver, hoog dividend aandelen, en vastgoed ideaal. In het jaren-30 scenario zijn obligaties goed. Uiteindelijk heb ik maar 1 portefeuille waarin het risico spreid. Afhankelijk van mijn gevoel voor de toekomstige ontwikkelingen, deel ik mijn portefeuille in. Verder spelen natuurlijk ook persoonlijke factoren een rol, bij de keuze van het risico dat ik wil nemen. Zelf denk ik, dat wanneer het erop aankomt, centrale bankiers zullen terug deinzen voor verdere rente verhogingen, USA 1929 en Japan 1990 indachtig. Daardoor zal de inflatie gaan oplopen. Een beejte inflatie is NIET slecht. Zegt het voort, zegt het voort.... SuperBart
  10. [verwijderd] 28 oktober 2000 20:55
    Ik heb berekend dat de aandelenkoersen ieder jaar met 2,5% moet stijgen, anders in NU een spaarrekening gewoon voordeliger. Meer harde guldens in je achterzak. Inderdaad gemiddeld is er een hoger rendement met aandelen. Dit is nu nog gemiddeld altijd zo geweest. Dit wil niet zeggen dat het altijd zo blijft. De laatste jaren is het wel zeer fors gestegen. AEX van 300 gld naar 650 euro !!!! Gemiddeld goede stijging. Bedrijfeconomisch Door snellere informatie worden de marges krapper. Meer concurentie. Resultaat technisch; bedrijfskosten+rente+winst moeten worden gehaald uit de bruto marge. Ik neem de winst even mee, omdat hetgeen wat ik bedoel duidelijker overkomt. De bruto marges worden lager. Door groter concurentie en door snelle informatie. De economie groeit wel, omdat er door de arbeidskrachtem meer goederen en diensten geproduceert kunnen worden, hierdoor neemt de levensstandaard toe. Derhalve wel groei. Het gaat de belegger om zoveel mogelijke harde knikkers over te houden. Je weet wat je overhoudt van een spaarrekening. Nu is het zo dat door het nieuwe belastingstesel de spaarrekening weer aantrekkelijker wordt. Dat is nu éénmaal zo, dat kun je niet veranderen. De economie groeit wel, maar de winsten groeien minder hard. De telecom groeit fors, maar over een aantal jaren is dit een broodje, die je op iedere hoek van de straat kan halen. En dan verdien je er niet veel meer op. Ik beheer een grote portefeuille van mij vader; maar ik ga een groter deel save wegzetten. Een goed rendement is dan verzekerd. Met de opmerking dat het gemiddeld met de aandelen altijd beter is geweest, daar koop je nu niets voor.
  11. bijna 28 oktober 2000 20:55
    Beste Superbart, met nadruk de helft. En dan alleen na een hausse op de markten, die dan nu door moet zetten. Ik wil de komende tijd absoluut een dalende inflatie zien( op zijn minst gelijk blijvend). We weten dat de economie vertraagt en daardoor de bedrijfswinsten onder druk komen. Wordt dit niet opgevangen door een dalende kapitaalmarktrente dan krijgen we te maken met twee kwaden. Beste medebeleggers, dit zijn ingredienten voor een beurskrach. We moeten meer dan anders op onze hoede zijn, zeker omdat iedereen nog denkt dat het blijft gaan zoals het ging. Ik zal de laatste zijn die met stelligheden aankomt, omdat ik het ook niet weet. Ik hoop alleen dat de olieprijzen echt gaan dalen, dat er ontspanning komt op de arbeidsmarkt en dat de crisis in het Midden Oosten beheersbaar blijft. Dalende bedrijfswinsten in combinatie met uit de hand lopen van een of meerdere van bovenstaande factoren kunnen financiele markten niet hebben. Daarom vind ik het niet overdreven om meer behoedzaam te zijn dan in voorgaande periodes. Ik zit nog steeds vol in aandelen en heb voor de naaste toekomst alle vertrouwen maar dan wel met de vinger aan de pols. groeten stier
  12. [verwijderd] 28 oktober 2000 21:35
    je heb gelijk iedereen denkt maar dat het niet op kan maar het kan ook anders maandag zullen we nog hoger van start vanwege de ruim 200 punten van de dj de nasdag deed al niet veel meer daarna zullen we langzaam naar beneden gaan tot dat het misschien wel heel erg snel kan gaan forum leden denk nou eens na vorige week woensdag 619 nu bijna 680 geraakt dit noemt men nou een bear market rally we zullen het over een paar weken wel zien ik hoop niet dat ik gelijk krijg anders is het niet te over zien
  13. [verwijderd] 28 oktober 2000 22:49
    Beste info, In 1929 werd een plan gelanceerd om grootschalig te gaan beleggen voor kansarmen. Dit omdat de beurs nl. altijd een positief rendement opleverde. Plan is om een wel heel duidelijke reden nooit ten uitvoer gekomen. Deze 4% waanzin heeft een zelfde soort strekking. Ik denk dat we er eind 2001 dan ook niet meer van zullen horen om de zelfde reden als in 1929.
  14. [verwijderd] 28 oktober 2000 23:40
    Infobelegger, je schrijft "Nu is het zo dat door het nieuwe belastingstesel de spaarrekening weer aantrekkelijker wordt." Waarom dan ? Volgens mij betaal je in het nieuwe stelsel 30% maal 4% is 1,2% over het vermogen dat je hebt boven de belastingvrij voet van E 17000. Ongeacht of je dat vermogen nou op een spaarrekening zet of in aandelen stopt. Met aandelen heb je in het nieuwe stelsel echter nog wel extra vrijstellingsmogelijkheden, namelijk in het geval van maatschappelijk beleggen (E 45.380 extra vrijgesteld).....
  15. [verwijderd] 29 oktober 2000 01:35
    Op termijn zal de euro weer gaan stijgen, en de olieprijs weer terug vallen. Dit zal de inflatie weer doen afnemen. De enorme technologische vooruitgang zal misschien tot lagere marges leiden (meer transparante markt) maar er zullen ook enorme kostenbesparingen gerealiseerd worden. NB: Besluit je toch je geld bij de Finanzbank te brengen dan moet je er voor zorgen dat je niet meer op die rekening zet dan het bedrag waarvoor de DNB garant staat. Zo'n bank blijft voor het bedrag waarvoor de DNB niet garant staat een behoorlijk risico (ik geloof dat de Finanzbank een Turkse bank is, maar dat weet niet zeker). Ik heb er ook wel eens aan gedacht om daar wat geld te storten maar ik vind de aandelen toch een stuk aantrekkelijker (voor de lange termijn zal dat m.i. ook zo blijven)
  16. [verwijderd] 29 oktober 2000 12:44
    Beste Stier, Ik wil je ook geen ongelijk geven, maar je kwam nog al verrassend uit de hoek, nadat je vorige week nog de "beren" zwak hebt genoemd. SuperBart
  17. bijna 29 oktober 2000 18:23
    Beste Superbart, dat klopt, ik vond toen de argumentatie van de beren zwak omdat, en ik heb dat toen nog gemeld, niemand het gevaar van een overspannen arbeidsmarkt aankaarte. Ik had toen ook nog geen kennis van de cijfers die vrijdagavond in de VS bekend gemaakt zijn en die wijzen op een behoorlijk afkoelende economie. Ik schat nu de kansen op een stijgende markt nog hoger in dan op een dalende. Maar als dit alleen gebaseerd is op het feit dat het toevallig november of december is dan word ik daar een beetje onrustig van. In europa zal de economische groei ook gaan vertragen en ik hoop niet dat Duisenberg ,om de euro te steunen, de rente weer gaat verhogen. Dat zijn van die onzekerheden waar ik mij als belegger niet prettig bij voel. Afzwakkende groei en renteverhogingen dat bijt mekaar. Wat dat betreft heeft Greenspan meer armslag omdat de VS een sterke munt hebben. Hij kan dus, mocht de economie te hard afkoelen, de rente verlagen. En dat geeft dan steun aan de markten en is weer goed voor de euro. Dus beste Superbart, je ziet het, het is allemaal wat onzeker. En dat vind ik nou bepaald geen klimaat voor een rally op de beurzen. En zoals ik al in een vorig stukje gezegd heb ga ik voor de helft winst nemen als mocht blijken dat die rally, die dan m.i. te weinig draagkracht heeft, er toch komt. groeten stier
  18. [verwijderd] 29 oktober 2000 18:49
    Al de stukjes eens doorlezend, valt op dat vrijwel iedereen terughoudend optimistisch tot uitgesproken pessimistisch is. Wat er in een half jaar niet kan veranderen. Neem maar aan dat dit voor veel beleggers geldt. Misschien dat de professionele beroepshandel de AEX graag weer snel op 730 ziet staan, maar veel beleggers op dit forum hebben dan al (gedeeltelijk) weer winst genomen. Ik zou zeggen, doe met deze informatie je voordeel. Wat tenslotte de inflatie betreft. Een beetje inflatie is gunstig, het werkt als smeerolie voor de economie. Hoge energie-prijzen zijn echter helemaal niet gunstig, want deze hogere opbrengsten vloeien grotendeels weg uit onze economie en zijn juist slecht voor economische groei. Ik zou bovendien voorzichtig zijn met vastgoed. Niet alleen zijn uit veiligheidsoverwegingen reeds veel beleggers in vastgoed gevlucht, zodat de prijzen van vastgoedfondsen als behoorlijk zijn gestegen. Maar vergeet niet dat ook vastgoed varkenscycli kent. Gaat het economisch minder, dan kan snel leegstand ontstaan. Overigens, leverantie van stroom wordt al zo'n probleem in sommige gebieden dat uitbreiding van kantoren daardoor aanmerkelijk wordt geremd. Er komen grenzen aan de groei. Ook files zijn zo'n teken, dat niet moet worden misverstaan.
  19. Kanto 29 oktober 2000 21:00
    Ik heb een zwaar weekend gehad, zou je iets duidelijker kunnen zijn s.v.p. Nu moet ik tussen de regels doorlezen en dat lukt op dit moment niet zo best. bij voorbaat dank, Kanto
  20. [verwijderd] 29 oktober 2000 21:59
    Kanto, Is jouw oproep voor mij bedoeld? Ben ik niet duidelijk? Ik heb steeds geroepen dat een AEX boven 700 mij erg onwaarschijnlijk lijkt. Waarom zou er ineens nu wel een rally komen die de AEX op een all-time high neerzet? Dit zou eigenlijk belachelijk zijn. Ik zou maar op tijd winstnemen. Of beschermende puts onder je portefeuille leggen.
28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 466 7.005
AB InBev 2 5.493
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.582 51.370
ABO-Group 1 22
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.132
Accentis 2 264
Accsys Technologies 23 10.555
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 188
ADMA Biologics 1 34
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 14 17.664
Aedifica 3 902
Aegon 3.258 322.680
AFC Ajax 538 7.087
Affimed NV 2 6.289
ageas 5.844 109.887
Agfa-Gevaert 14 2.048
Ahold 3.538 74.320
Air France - KLM 1.025 35.010
AIRBUS 1 11
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 467 13.036
Alfen 16 24.405
Allfunds Group 4 1.469
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.251
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 405
Altice 106 51.198
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.486 114.819
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.836 242.831
AMG 971 133.165
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 305 6.686
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 486
Antonov 22.632 153.605
Aperam 92 14.961
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 381
Arcadis 252 8.736
Arcelor Mittal 2.033 320.625
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 286
arGEN-X 17 10.288
Aroundtown SA 1 219
Arrowhead Research 5 9.725
Ascencio 1 26
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.108 39.087
ASML 1.766 106.253
ASR Nederland 21 4.452
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 484
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 32 13.642
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 64
Azerion 7 3.392

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 12 februari

    1. Faillissementen januari (NL)
    2. TINC Q4-cijfers
    3. Siemens Energy Q1-cijfers (Dld)
    4. ABN AMRO Q4-cijfers
    5. Ahold Delhaize Q4-cijfers
    6. Heineken Q4-cijfers
    7. Randstad Q4-cijfers
    8. TINC Q4-cijfers
    9. Hypotheekaanvragen wekelijks (VS)
    10. Kraft Heinz Q4-cijfers (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht