Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Hoe verloopt de beursintroductie van BELGACOM ???

31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 15 maart 2004 15:25
    NADO,

    Het B A R R S T van de informatie over Belgacom op de BELGISCHE websites.

    Belangstelling is er meer dan genoeg. Uitvoerige reprotages vrijwel dagelijks in De Tijd en op diverse financiële websites in België.

    Mooie vergelijke studies vandaag gepubliceerd met verrgelijking: DT, KPBN, France Telecom, Telecom Italia, etc. etc.

    forteon/ cash/de tijd/ dexia/ KBC/ www. belgacomvanons/ de analist.be

    etc.etc.

    P.S. Ik heb ingeschreven.
  2. [verwijderd] 15 maart 2004 15:36
    haha, ffff, je hebt lef: inschrijven in een staatsbedrijf :) ga je ook intekenen als de NMBS naar de beurs komt? of de post?

    In al die artikels heb ik slecht 1 logische paragraaf onthouden: Belgacom komt naar de beurs omdat bestaande privé-aandeelhouders hun investering willen verzilveren. Waarschijnlijk doen ze dit omdat ze geen opwaards potentieel meer zien, want ze hebben het geld niet echt nodig. Welke redenering geloof jij? 1) De zittende aandeelhouders (die een goed beeld zouden moeten hebben) hebben gelijk, en er zit inderdaad geen opwaards potentieel meer in: blij er dan af of 2) De zittende aandeelhouders hebben ongelijk en verkopen hun belang veel te laag: schrijf dan in. succes met je Belgacom mandje...
  3. forum rang 7 ffff 15 maart 2004 15:37
    BRUSSEL - De beursgang van de telecomgroep Belgacom, die nog een week lang loopt, is nu al ruim overingetekend, zo vernam De Standaard. Zowel bij de particuliere als bij de institutionele beleggers is er overintekening. Verwacht wordt dat de begeleidende bankiers zullen verplicht worden om de orders te reduceren. Wie afgelopen week al intekende, wordt bevoordeeld.

    GISTEREN sloot de eerste fase van de beursgang van Belgacom af. Die liep van 8 tot 12 maart en wordt gevolgd door een tweede week van aandelenverkoop die eindigt op 19 maart. In twee weken tijd wordt (exclusief overtoewijzingsoptie) voor maximaal 3,55 miljard euro papier aan de man/vrouw gebracht. Een record voor een Belgische beursgang dat vrijwel niet te verbreken is wegens het gebrek aan grote Belgische bedrijven.

    Ondanks de druk op de beurzen en de vernietigende aanslagen donderdagochtend in Madrid, loopt de verkoop van de aandelen Belgacom goed tot zeer goed. De vraag, die op de eerste dag meteen sterk begon, is van dien aard dat het aanbod (134 miljoen aandelen) nu al overingetekend is.

    Dat suggereert dat beleggers niet alle aandelen zullen krijgen die ze vragen. De vraag vanuit sommige belangrijke markten is nog niet geregistreerd. Dat is onder meer het geval voor Groot-Brittannië en de VS. De roadshow in de VS moet zelfs nog plaatsvinden. De aandelen worden aangeboden in een prijsvork van 23 euro tot 26,50 euro. Op zondag 21 maart wordt de definitieve prijs bekendgemaakt.

    Opvallend is dat niet zozeer de hyperkinetische dotcombelegger voor Belgacom-aandelen gaat maar beleggers met een spaardersprofiel. Die worden duidelijk aangetrokken door het voorgespiegeld bruto dividendrendement van 5,1 % bij een verkoopprijs van 26,50 euro en 5,85 % bij een intekenprijs van 23 euro. De orders liggen ook aan de hoge kant.

    Het dividendrendement wordt berekend door het verwachte dividend te delen door de intekenprijs en dit getal te vermenigvuldigen met 100. Het totale rendement dat een belegger kan verwachten is dan het dividendrendement plus de koerswinst, of min het koersverlies van het aandeel.

    De jacht op de coupon lokt ook institutionele beleggers die hoog rendement zoeken. Met een langetermijnrente van nauwelijks 4 procent, is het Belgacom-dividend aantrekkelijk. In de mate dat de verrichting vooral beleggers lokt met een ,,langetermijn-ingesteldheid'' is dat hoopvol voor het toekomstig verloop van de beurskoers. Het voorgespiegeld rendement lijkt de bekommernis weg te nemen om het politieke karakter van het bedrijf, waar machtige vakbonden en de voogdijminister beloven een aardig woordje mee te praten.

    De verrichting staat nog een week open. Wie afgelopen week intekende zal beter bedeeld worden. Dat geldt ook voor wie intekende bij de verkopende bankiers (KBC, Dexia, ING, Fortis, Petercam). Vijftien procent van het aanbod is voorbehouden voor de particuliere belegger. Dit aandeel kan eventueel verhoogd worden. Er is ten slotte een overtoewijzingsoptie van 10 % die een maand lang kan uitgeoefend worden. Als dat gebeurt, krijgt de markt in totaal 147,4 miljoen aandelen te slikken.

    13/03/2004 Pascal Dendooven
  4. forum rang 7 ffff 15 maart 2004 15:40
    Klute,

    Ik heb duidelijk méér gelezen dan jij!

    Aanrader: De vergelijkende analyse die VANDAAG in de Tijd staat!

    Zowel op gebied van parameters als K/W EV / Ebidta percentage GSM , dividendrendement, schuldratio's komt Belgacom goed weg vergeleken met DT, KPN en Vodafone.

    Peter
  5. mbman 15 maart 2004 16:14
    Er is iets aan de hand met die berichtgevingen. Iedereen die op de beursdivisies van verschillende banken werkt en met wie ik gereld eens een babbel sla, zeggen dat de interesse zeer laag ligt.
    Allemaal zeggen ze: handen af, dit kan nooit goedkomen, want, zoals reeds gezegd, waarom zou je als investeerder je aandelen van de hand willen doen als het toch zo goed gaat.
  6. mbman 15 maart 2004 16:15
    Dit is mijn reactie op de vraag of je nu moet intekenen of niet op het versatel-forum:

    quote:

    schreef:

    zou het niet doen. Ze maken te veel publiciteit en tamtam omtrent hun beursgang omdat ze geen kopers vinden. De grote rush blijft uit.

    Overigens, Belgacom haalt zijn winst uit Proximus, de aanbieder van mobiele telefonie. Probleem daarbij is dat Proximus de eerste was in België, en dus lange tijd het marktoverwicht had. Dit kan echter niet blijven duren.
    Dan is er ook nog de claim vanwege Mobistar en Orange.
    En, last but not least, Belgacom blijft voor 50,1% in handen van de Belgische staat. En die staat niet echt bekend als vriendelijk voor de belegger (remember Nationale Bank en zijn reserves).

    O ja, ik ben Belg.
  7. forum rang 7 ffff 15 maart 2004 16:28
    Beste Belg,

    Tientallen van je landgenoten postten in het forum van Cash wel een totaal andere visie.

    Overigens klopt je bewering dat er geen belangstelling zou zijn absoluut niet. Zie ook bovenstaande berichtgeving uit De Standaard. Klopt ook niet met wat IK van bankmensen hoor!

    Diverse onafhankelijke beursspecialisten en beleggersverenigingen waaronder Inside Beleggen en " De Belegger: adviseerden hun leden in te tekenen.

    Alleen Kroftinvest niet, maar was de enige!
  8. [verwijderd] 17 maart 2004 11:57
    ffff, wees eerlijk en lees het interview met mensen uit de banken die lead zijn (www.tijd.be; dossier belgacom); ze stellen een matige interesse vast en geven toe dat ze zelf hun beleggers moeten opbellen met de vraag of ze willen intekenen, anders komen ze niet over de brug, en als ze komen is het voor kleine bedragen. Natuurlijk zeggen de uitgevers: het gaat goed! Wat dacht je? Als het niet goed gaat en ze geven dit toe blijven ze met nog meer aandelen zitten. En natuurlijk komt Belgacom goed uit de vergelijkende studie met andere operatoren, want ze zijn de enige met bijna geen schulden. Niet moeilijk. De hamvraag is: is telecom een aantrekkelijke belegging? Telecom wordt een basisdienst zonder toegevoegde waarde. Dit betekend: druk op de marges, nu al op vaste telefonie, binnenkort ook op mobiele diensten. Om aandeelhouderswaarde te creeren zullen de jongens van Belgacom inventief moeten zijn (bv: gerucht overname telindus om ook diensten & advies aan te kunnen bieden), maar dat zie ik niet op 1-2-3 gebeuren bij een staatsbedrijf. Blijft dus over: een log bedrijf met veel te veel personeel dat geen inventieve acties zal ondernemen en dit in een marktsegment dat evolueert naar een commodity-market. PS: heb je ook al stilgestaan bij het hele verhaal van de overdracht van het belgacom pensieonfonds naar de staat om de begroting op te smukken?? ook niet helemaal propere boekhouding, niet?
  9. forum rang 7 ffff 17 maart 2004 12:28
    Klute,

    Je haalt echt verschillende zaken volledig door elkaar:

    De vraag of er wel of niet belangstelling is een heel eenvoudige. De bankiers weten hoeveel er ingeschreven is. Kwestie van noteren. Het is dus gewoon een kwestie van: Vertrouw je die informatie. Natuurlijk barst het hier van achterdochtige complotten in de KK, maar gewoon simpele rechttoe-rechtaan berichtgeving is: ZEER GROTE BELANGSTELLING en DITO inschrijvingen. Dat betreft dus de belangsteling van de particulieren voor dat deel van de emissie: daar lijkt zelfs flink overingeschreven te zijn.

    Dat gaat dus volkomen voorbij aan het feit of het wel of niet een goede belegging is. Dat staat er volledig los van. Waar het mij om gaat is om simpel te melden dat de belangstelling volgens BETROUWBARE bronnen zeer groot is. Dus dat zijn niet die bankiers van mbman hierboven, want ik had ook van mijn bankiers ook gehoord dat de belangstelling zeer groot is en er flink ingeschreven werd.

    Dan verwar jij ook de uitkomst van de analyses. Ik heb geen zin dat hier allemaal over te tikken. Maar die analyses komen juist NIET van de uitgevende bankiers, NIET van Belgacom, maar van ONAFHANKELIJKE beleggingsinstanties die gewoon een nuchtere vergelijkende studie maken van DT, Telefonica, Telecom Italia, KPN, Vodafone en France Telecom. daaruit komt Belgacom goed te voorschijn als de emissiekoers aan het lage eind van de vork zit. Voor precies hetzelfde geld kwam daar Vodafone of KPN beter uit, maar het gaat er natuurlijk om om voor geïnteresseerden te kijken hoe Belgacom zich tot de concurrentie verhoudt. Met de grote belangstelling is natuurlijk nu wel de vrees gerechtvaardigd dat de emissieprijs relatief hoger zal zijn. Kwestie dat de institutionelen nu de emissieprijs dus nog wat gaan drukken. Ik hoop dat het hen lukt!

    Maar dus op beide door jou genoemde punten ben ik het oneens.

    Peter
  10. [verwijderd] 17 maart 2004 13:46
    De emissie van Belgacommen loopt van geen kant, de bandbreedte is 23-26.50 de grijze handel is momenteel 25 a 25.75, precies middenprik dus.

    Dus zo'n geweldige emissie gaat het niet worden.
  11. forum rang 7 ffff 17 maart 2004 14:23
    Dajor,

    Zelden zo'n onnozelaar als jij meegemaakt! Punt een: de emissie loopt volgens vrijkomende gegevens erg goed en punt twee; Alleen onnozelaars geloven in een "grijze markt" Die flauwe kul bestaat al jaren: de WorldOnline aandelen deden ooit 80 Euro in Londen, behalve als je hemel en aarde bewoog om ze daar te verkopen..... heb ik namelijk gedaan! Allemaal dikke flauwe kul. Noem mijn een liefhebber die echt concreet betaalt voor een grijze prijs en hij krijgt ze mij aangeleverd na 23 maart! Maar die zul je niet vinden!

    Hier een wat serieuzere bron dan jouw prietpraat: Budget Week is een onafhankelijk magazine voor beleggingen:

    BELGACOM NAAR DE BEURS

    Op 22 maart maakt onze nationale telefoonoperator zijn entree op de beurs van Brussel. Een opmerkelijke gebeurtenis, zowel omdat het over een vroegere overheidsmonopolist gaat, als wegens de grote beurskapitalisatie . Maar met de introducties van Deutsche Telekom en France Télécom op het einde van de jaren negentig in het achterhoofd, rijst de vraag of de koers na de eerste euforie niet riskeert terug te vallen. Wij denken van niet en raden u om aan in te tekenen. De definitieve prijs wordt op 22 maart bekendgemaakt en zal tussen 23 en 26,50 EUR liggen.

    Van RTT tot Euronext

    In 1992 kreeg het in 1930 opgerichte openbaar nutsbedrijf RTT het statuut van autonoom overheidsbedrijf : omgedoopt in Belgacom moest het zich voorbereiden op de openstelling van de telefoniemarkt voor concurrentie. In 1995 trad het consortium ADSB (telecom- en financiële groepen) tot het kapitaal toe en verwierf uiteindelijk 46,9 % van de aandelen. Op 22 maart gaat Belgacom, dat in België marktleider is voor vaste telefonie, mobilofonie en internet, naar de beurs : de groep koopt 9 % van haar kapitaal terug van ADSB, 52 % blijft in handen van de staat en de rest wordt aan het publiek aangeboden.

    Goede punten bij de start…

    Wordt de introductie een succes ? Er zijn alvast meerdere factoren die een goede afloop in het vooruitzicht stellen. Zo heeft Belgacom zich op het eind van de jaren negentig niet laten meeslepen door de toen heersende hype : voor de Belgische groep geen dure overnames of buitensporige investeringen om UMTS-licenties te veroveren (UMTS is de mobilofonietechnologie van de derde generatie). Terwijl de andere Europese telecomoperatoren hun kruit verschoten in deze waanzinnige wedloop, sleutelde Belgacom aan zijn rendabiliteit. Een belangrijke opdracht daarbij was de sporen van zijn verleden als overheidsbedrijf verder uit te wissen. Daartoe werd het aantal jobs in minder dan 10 jaar tijd met 32 % teruggeschroefd. En de inspanningen werden met succes bekroond : Belgacom is momenteel een van de meest winstgevende telecomgroepen van Europa. Bovendien heeft de groep, in tegenstelling tot haar concurrenten, erg weinig schulden, en dat ondanks de twee zware uitgaven die ze onlangs deed. Enerzijds moest ze bij de overdracht van haar pensioenfonds aan de staat 1,5 miljard euro cash op tafel leggen ter compensatie van het verschil tussen de activa van het fonds en de toekomstige uitgave die het betalen van de pensioenen voor de staat vormt. Anderzijds moest ze nog eens zowat 1 miljard euro neertellen voor de 9 % van haar eigen aandelen die ze van ASDB terugkocht. Deze solide financiële situatie moet Belgacom in staat stellen om in de toekomst 50 à 60 % van haar nettowinst als dividend uit te keren.

    … maar kruissnelheid vertraagt

    Dat wil niet zeggen dat de hemel wolkeloos is. Zo is er het feit dat Belgacom 51 % van zijn omzet uit de vaste telefonie haalt, en dat terwijl bijna iedereen een gsm op zak heeft en de e-mails over het web flitsen. De groep krijgt ook steeds meer af te rekenen met de concurrentie van kleinere operatoren die gebruik maken van haar netwerk en die goedkopere verbindingen aanbieden (Belgacom blijft wel de abonnementsprijzen innen). Voorts begint ook de telefonie via kabeldistributie (die 93 % van het Belgische grondgebied bestrijkt) een bedreiging te vormen (Telenet is daarvan het beste bewijs), te meer daar via de kabel ook een snelle internettoegang mogelijk is. De kabel vormt dus op twee vlakken een bedreiging voor Belgacom (dat 53 % van markt voor snelle internetlijnen in handen heeft).

    En dan is er de mobiele telefonie. Enerzijds vreet die de traditionele activiteit van Belgacom aan. Anderzijds genereert mobilofoniedochter Proximus 40 % van de groepsomzet. Spijtig genoeg is Proximus enkel in België actief, waar de markt stilaan verzadigd raakt. En Proximus mag dan 54 % van de markt controleren, Mobistar (33 %) en Base (13 %) beginnen stilaan marktaandeel in te pikken. Zo hebben ze dankzij een beter geslaagde marketing in 2003 meer geprofiteerd van de nummeroverdraagbaarheid (veranderen van operator met behoud van nummer).

    Prestaties bijschaven

    In de toekomst wil Belgacom meer aandacht besteden aan klantenbinding, zijn marketing verbeteren en nieuwe diensten aanbieden rond ADSL (snelle internettoegang), VDSL, zijn nog snellere opvolger, en natuurlijk UMTS (lancering in België voorzien voor 2005/06). De groep zal ook de vruchten kunnen plukken van haar partnership met Vodafone dat 25 % van Proximus bezit en dat al een nieuw soort internetdiensten rechtstreeks via een mobiel toestel aanbiedt, een service die op termijn moet profiteren van de UMTS-technologie.

    We verwachten ook dat de productiviteit zal verbeteren dankzij de motiverende invloed van de beursintroductie op het personeel (toekenning van aandelen). En mochten de hooggespannen verwachtingen niet waargemaakt worden, dan beschikt Belgacom nog altijd over een stevig vangnet aangezien de groep als eigenaar van de telefoonkabels abonnementen kan blijven factureren.

    Uw vertrouwen waard

    Volgens ons heeft Belgacom voldoende troeven in handen om de aangekondigde hoge-dividendenpolitiek vol te houden. Enkel een overname kan volgens ons roet in het eten gooien. Bovendien zal het aandeel snel in de Bel 20 en later in andere grote indexen opgenomen worden, wat de koers op korte termijn moet ondersteunen (massale aankopen door aan die indexen gelinkte beleggingsfondsen). We rekenen op een netto dividendrendement van zowat 4 %.

    In 2003 bedroeg de courante winst per aandeel 1,91 EUR. Voor 2004 rekenen we op een fikse stijging tot 2,27 EUR, o.m. dankzij de daling van het aantal aandelen (terugkoop eigen aandelen van ADSB) en omdat er minder moet uitgegeven worden aan pensioenen. De jaren daarna zal de groei wat vertragen. Een intekenprijs tussen 23 en 26,50 EUR per aandeel lijkt ons interessant. U mag meedoen.

  12. [verwijderd] 17 maart 2004 14:34
    En trouwens, zo onbetrouwbaar zijn die bronnen niet hoor... geloof mij maar, I will put my money where my mouth is, geef mij uw emailadres en ik zorg dat u een handelbare prijs krijgt, binnen de bandbreedte voor minstens 10.000 stukken.
  13. forum rang 7 ffff 17 maart 2004 16:37
    Dajor,

    Je wordt bedankt voor het aanbod, maar ik handel liever met betrouwbare bronnen.

    Mooi overzicht over die ondoorzichtige, totaal niet gecontroleerde, super vage grijze markt in onderstaand overzicht.

    Opvallend en uiteraard begrijpelijk de opstelling van de overheden: zowel de banken als de financiële overheden moeten er niets van hebben omdat het ook in de praktijk een ongecontroleerde vage bedoening is. Handel doe je met betrouwbare bankiers en brokers en niet met vage grijze bedrijven:

    Die Telebörse (Frankfurt/Main)
    Nr. 9/2000 - 24.02.2000


    Russisches Roulette
    Im vorbörslichen Graumarkt wird kräftig gemauschelt. Die neueste Idee:Aktienhandel über das Internet.

    von Volker Müller

    Kaufen, kaufen, kaufen: Die Deutschen sind aktiensüchtig. Ob Großunternehmen oder junges Startup Europas einstige Börsenmuffel stürzen sich auf alles, was an die Börse strebt. Fundamentaldaten spielen fast keine Rolle mehr. Von diesem Trend profitieren wollen nun auch Betreiber von Handelsplattformen im Internet. Sie bieten Anlegern erstmals Aktien von kleinen Unternehmen an, die noch gar nicht an der Börse sind, sondern dort ihre große Karriere angeblich noch vor sich haben.

    Frisch gestartet in diesem Geschäft ist Tradecross aus München. Seit dem 18. Februar läuft hier die Zeichnung der ISSP AG, einer Mini-Softwareschmiede aus München mit 400 000 Mark Jahresumsatz. "Beste Kurschancen für langfristig denkende Anleger", verspricht Tradecross-Gründer Volker Rofalski. Pro Monat will er Aktien einer neuen Firma unter die Leute bringen. Der spätere Handel der Wertpapiere soll dann über Tradecross rund um die Uhr möglich sein. Experten warnen schon jetzt: unseriös.

    Bereits seit Oktober 1998 existiert im Internet die Handelsplattform Webstock. Deren Erfahrung lässt an den vollmundigen Werbeaussagen zweifeln: Seit dem Start der Plattform im Oktober 1998 konnten Anleger lediglich die Aktien von zwei Firmen zeichnen: Internet 2000 und Paravisio Software Unternehmen, die selbst Branchenexperten kaum kennen. Versprochen hatte Webstock, ebenfalls pro Monat mindestens ein Unternehmen neu an den Markt zu bringen. Flaute herrscht auch beim Webstock-Handel: Tagelang liegen Angebot und Nachfrage völlig flach, nicht eine Aktie wechselt den Besitzer.

    Die beiden Plattform-Anbieter stört das nicht weiter. "Im vorbörslichen Handel besteht noch die echte Chance, an der Wertsteigerung der Firmen teilzuhaben. Diese Gelegenheit gibt es am Neuen Markt nicht mehr", sagt Volker Rolfalski. Die ISSP-Aktie im Nennwert von 1 Euro gibt Tradecross für 97 Euro aus - wo bei diesem Erstkurs noch Potenzial für eine Wertsteigerungliegen soll, ist fraglich. Zurückgehalten haben sich die Anleger auch im Juli 1999 bei der Emission der Paravisio Software AG: Lediglich zwei Investoren wollten die Aktien haben.

    Das Bundesaufsichtsamt für den Wertpapierhandel und die großen Banken zweifeln intern an der Seriosität der Internet-Börsen. Nach ihrer Meinung fehlen strenge Vorschriften. "Klare Vorgaben zur finanziellen Potenz wie auch zur Zuverlässigkeit und fachlichen Ausbildung des Managements wären nötig", sagt Udo Fenchel, Sprecher des Bundesaufsichtsamtes. Denn das Risiko für Anleger ist groß: "Die Märkte sind eng, die Liquidität ist niedrig. Deshalb sind enorme Kursverluste möglich", warnt Udo Fenchel.

    Besonderes Problem für Anleger: Der Handel in den Web-Börsen wird nicht amtlich überwacht. Fenchel: "Es findet keine Kontrolle bei der Preisfindung statt." Der Manipulation sind Tür und Tor geöffnet, heißt es bei etablierten Emissionsbanken. Interne Regeln, nicht durch Insidergeschäfte oder künstliche Umsätze Kurse zu beeinflussen, gibt es bei Webstock nicht, räumt selbst Aufsichtsratschef Axel Schultze ein.

    Pikanterweise ist Schultze in Personalunion Mehrheitsaktionär von Webstock, Chef des Aufsichtsrats sowie Gründer und Vorstandsvorsitzender der Internet 2000 AG. "Ich habe Herrn Schultze geraten, beide Firmen sauber zu trennen, also die Webstock-Anteile zu verkaufen", sagt Tradecross-Chef Volker Rofalski. Beide hatten 1998 Webstock aus der Taufe gehoben. Ein Jahr später verließ Rofalski mit fast dem ganzen Team die Firma, um Tradecross zu gründen. Der Grund: zu viele Möglichkeiten der "Kurspflege" bei Webstock.

    Rofalski wollte es besser machen und versprach: "Tradecross ist nicht verwoben mit den Firmen, die wir emittieren. Zudem wird das Emissions-Gutachten von neutralen Experten erstellt." Das Versprechen hielt gerade bis zur ersten Emission: Gutachter ist die Capital Markets Consulting AG in München zugleich auch die PR-Agentur von Tradecross.

    "Mir fehlt ein großes Stück an Transparenz bei den Internet-Börsen", sagt Kay Steffen, Leiter Equity Capital Marketing bei der DG Bank. Die Anleger hätten kaum eine Chance, sich über die Firmen zu informieren. "Die Investoren sind bloß Risikokapital-Geber." Das unterstreicht eine neue Umfrage der Uni Köln: Internet-Emissionen locken vorwiegend Zocker an.


    Alle Rechte vorbehalten. Das Kopieren oder Verwerten dieses Textes ist untersagt. Möchten Sie diesen Text nachdrucken oder in anderer Art nutzen, schreiben Sie bitte eine E-Mail an: info@tebiko.de



  14. [verwijderd] 17 maart 2004 16:55
    U bent heel duidelijk geen professional, grijze markt handel is al jaren een buitengewoon betrouwbaar segment van de internationale handel.

    Ik weet niet wie u precies bent om banken als: JP Morgan, UBS Warburg, Credit Suisse First Boston, Lehman Brothers, Salomon Brothers, ABN AMRO uw eigen Fortis Bank, Credit Agricole en Societe Generale af te doen als onbetrouwbaar, dit zijn namelijk de banken die deze emissie in de grijze markt prijzen.

    Overigens, als u werkzaam bent bij een instituut (lijkt er niet op, want u heeft schijnbaar geen enkel idee hoe de internationale effectenhandel in elkaar steekt) had u tijdens de emissie van WOL gewoon in Londen kunnen handelen in "grijze stukken", als u tenminste als instituut de capaciteit heeft om minstens 5000 stukken te handelen.
  15. forum rang 7 ffff 19 maart 2004 12:32
    Dajor,

    Grijze markt is kletsvehaal. In de praktijk kun je er niets mee.

    Overigens moet jij ook betere bankrelaties zoeken. belgacom-emissie is zeer voorspoedig gegaan zoals mijn connecties mij ook al aangaven.
    Jouw posting dat het helemaal niet goed liep was dus onjuist.

    Peter
  16. forum rang 7 ffff 21 maart 2004 11:50
    Belgacom: introductieprijs EUR 24,50 (update 2)
    (tijd-nieuwslijn) - Belgacom gaat maandag tegen EUR 24,50 naar de beurs. Dat is dicht bij het midden van de prijsvork EUR 23 tot 26,50. De definitieve introductieprijs werd zondag bekendgemaakt door Belgacom. Het aanbod voor particulieren werd ruim 2,5 maal overingeschreven en het aanbod voor institutionelen ruim drie maal.
    De impliciete marktkapitalisatie van Belgacom, met uitzondering van de aandelen in het bezit van Belgacom, bedraagt ongeveer EUR 8,6 miljard in de veronderstelling dat alle 3 miljoen aandelen die aan de werknemers en directieleden van Belgacom werden aangeboden verkocht worden en dat dat de overtoewijzingsoptie volledig wordt uitgeoefend. Indien dit het geval is zal ADSB niet langer aandelen bezitten.

    Het totale aantal door ADSB verkochte aandelen bedraagt 133,1 miljoen, en zal, in de veronderstelling dat de overtoewijzingsoptie volledig uitgeoefend wordt, 146,4 miljoen aandelen bedragen. Het totale aantal door Belgacom van ADSB ingekochte aandelen bedraagt 38,8 miljoen aandelen, voor een bedrag van EUR 950 miljoen. De totale opbrengst van het aanbod, met uitzondering van de aandelen die het voorwerp uitmaken van de overtoewijzingsoptie, bedraagt EUR 3.260 miljoen en zal, in de veronderstelling dat de overtoewijzingsoptie volledig wordt uitgeoefend, EUR 3.586 miljoen bedragen.

    De vraag in de institutionele tranche bedroeg meer dan driemaal het aantal aandelen dat oorspronkelijk aangeboden werd (zijnde 85% van het totaal aantal aandelen aangeboden in het aanbod, met uitzondering van de aandelen die het voorwerp uitmaken van de overtoewijzingsoptie).
    De vraag van de particuliere beleggers bedroeg ongeveer 2,5 maal de aandelen die oorspronkelijk werden aangeboden, zijnde 15% van het totale aantal aandelen aangeboden in het aanbod, hetgeen een vraag vertegenwoordigt van meer dan EUR 1 miljard. Ten gevolge van het succes van de vroege intekenperiode werd het aanbod aan particuliere beleggers verhoogd tot 17% van het totale aantal aangeboden aandelen. Bijgevolg zullen 22,6 miljoen aandelen toegewezen worden aan particuliere beleggers in België.

    Beleggers die tot 100 aandelen aangevraagd hebben krijgen 85% van die aandelen, indien hun aanvraag in de eerste week van de inschrijvingsperiode plaatsvond. Indien de aandelen in de tweede week werden aangevraagd, wordt slechts 42,5% van de gevraagde aandelen verkregen. Beleggers die 101 tot en met 250 aandelen hebben aangevraagd krijgen 70% toegewezen indien ze in de eerste week hebben ingeschreven en 35% bij inschrijving in de tweede week. Beleggers die van 251 tot en met 1000 aandelen hebben aangevraagd krijgen 60% van hun aandelen toegewezen bij inschrijving in de eerste week, 30% bij inschrijving in de tweede week.
    Beleggers die een order plaatsen bij een financiële instelling die geen lid is van het plaatsingssyndicaat, krijgen slechts de helft toegewezen vergeleken met aanvragen ingediend bij een lid van het plaatsingssyndicaat.
    Beleggers die hun order hebben geplaatst in de eerste week en bij een financiële instelling van het plaatsingssyndicaat krijgen 800 aandelen indien ze tussen 1.001 en 2500 aandelen hebben aangevraagd, 1.100 aandelen indien ze tussen 2.501 en 5.000 aandelen hebben aangevraagd, 1.400 aandelen indien ze tussen 5.001 en 7.500 aandelen hebben aangevraagd en 1.800 aandelen indien ze meer dan 7.500 aandelen hebben aangevraagd.
    Beleggers die een order plaatsten bij een financiële instelling die geen lid is van het plaatsingssyndicaat, krijgen slechts de helft van het aantal aandelen vergeleken met aanvragen ingediend bij een lid van het plaatsingssyndicaat. Beleggers die in de tweede week aandelen hebben aangevraagd krijgen eveneens slechts de helft tegenover beleggers die de eerste week al aandelen hadden aangevraagd.

    Na het aanbod bezit de Belgische Staat 51,6% van de aandelen en 56,8% van de stemrechten, Belgacom 9,2% van de aandelen (0% stemrecht), de werknemers en directieleden 0,8% van de aandelen en 0,9% van de stemrechten. De free float bedraagt 38,4%, met inbegrip van de aandelen die Sofina bezit en de stemrechten daaraan verbonden bedragen 42,3%.
    Maandagmorgen om 9.30 uur vindt de eerste notering van het aandeel plaats.
    (c) TIJD-NIEUWSLIJN (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)


    11:11 - 21/03/2004
    Copyright © Tijdnet

  17. forum rang 7 ffff 21 maart 2004 12:07
    Complimenten voor de verdeelsleutel van de aandelen.

    Daar is duidelijk goed over nagedacht! Hoewel ik maar een releatief klein gedeelte krijg toegewezen op de aangevraagde aandelen bij deze IPO ben ik wel onder de indruk van het denkwerk wat daarachter zit.

    Een mooie evnwichtige goed gespreide verdeling.

    Peter
31 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 466 7.007
AB InBev 2 5.494
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.582 51.389
ABO-Group 1 22
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.132
Accentis 2 264
Accsys Technologies 23 10.556
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 188
ADMA Biologics 1 34
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 14 17.665
Aedifica 3 902
Aegon 3.258 322.680
AFC Ajax 538 7.087
Affimed NV 2 6.289
ageas 5.844 109.887
Agfa-Gevaert 14 2.048
Ahold 3.538 74.327
Air France - KLM 1.025 35.010
AIRBUS 1 11
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 467 13.036
Alfen 16 24.426
Allfunds Group 4 1.469
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.251
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 405
Altice 106 51.198
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.486 114.819
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.836 242.835
AMG 971 133.169
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 305 6.686
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 487
Antonov 22.632 153.605
Aperam 92 14.962
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 381
Arcadis 252 8.737
Arcelor Mittal 2.033 320.625
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 286
arGEN-X 17 10.288
Aroundtown SA 1 219
Arrowhead Research 5 9.725
Ascencio 1 26
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.108 39.087
ASML 1.766 106.282
ASR Nederland 21 4.452
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 484
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 32 13.643
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 64
Azerion 7 3.392

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 12 februari

    1. Faillissementen januari (NL)
    2. TINC Q4-cijfers
    3. Siemens Energy Q1-cijfers (Dld)
    4. ABN AMRO Q4-cijfers
    5. Ahold Delhaize Q4-cijfers
    6. Heineken Q4-cijfers
    7. Randstad Q4-cijfers
    8. TINC Q4-cijfers
    9. Hypotheekaanvragen wekelijks (VS)
    10. Kraft Heinz Q4-cijfers (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht