Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

KPN Koninklijke NL0000009082

Laatste koers (eur)

3,514
  • Verschil

    -0,004 -0,11%
  • Volume

    9.807.200 Gem. (3M) 7,5M
  • Bied

    3,506  
  • Laat

    3,524  
+ Toevoegen aan watchlist

Er is hoop voor KPN. ²²²

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 november 2000 12:46
    Internet via de kabel blijft traag en is door regelmatige overbelasting irritant voor particulieren gebruikers. De oude coaxkabel die nu de meeste particulieren verbindt met het WWW zijn niet geschikt om massaal te internetten. O.a.UPC die bestaande wijken weliswaar aansluit op het wereldwijde glasvezelnet slaagt er maar niet in om de vereiste 2 MB/s voor het binnenhalen van data/video etc. de huiskamers binnen te brengen. Bedrijven die een vaste aansluiting en de benodigde MB/s willen op het glasvezelnet moeten flink betalen voor de service. Alleen de las van een glasvezelkabel kost al gauw zo’n 1000 gulden exclusief verdeelkast en graafwerkzaamheden. Voor een particuliere aansluiting is dit niet weg gelegd en de wijkaansluiting gaat door de coaxkabel die eigenlijk het meest geschikt is voor tv en radio. De particulieren die meer op de kabel willen dan E-mailen/chatten en surfen, zullen nog veel geduld moeten hebben voor de benodigde 2 MB/s. KPN heeft het vaste telefoonnet in bezit en is nu bezig met de introductie, na ISDN volledig uitgemolken te hebben met ADSL onder mixstream. ADSL is eigenlijk al een achterhaalde techniek maar is inmiddels al zoveel in geïnvesteerd dat overslaan weer een grote kapitaalvernietiging met zich mee brengt. Met ADSL kan wel de benodigde 2 MB/s binnengehaald worden met redelijke kosten (f.750,00) voor het installeren van een speciaal modem en een vast tarief voor maandelijks gebruik. Door massaal gebruik daalt echter ook hier de snelheid en de benodigde MB/s. Het nieuwe VDSL waarmee Qwest in Amerika met succes experimenteert is veel belovende en kan via speciale modems tot 65 MB/s de huiskamer binnen brengen, en alles via het vaste afgeschreven en betaalde KPN net! Zolang de kabellaars volop in de problemen zitten met kosten en overbelaste netwerken, heeft KPN voldoende tijd om het nieuwe VDSL te perfectioneren envoor redelijke prijzen te introduceren, krijgt het vast een voorsprong op de kabellaars. Internetten en massaal telefoneren via de satellieten blijft een voorlopige droom voor techneuten en gelovers. JR.
  2. [verwijderd] 24 november 2000 12:53
    Dat de DSL (A, S, V, sS of welke dan ook) de toekomst heeft boven kabel lijkt een duidelijke zaak. Alleen KPN heeft daarin helaas niet de toekomst. Laten we even eerlijk wezen, MXstream zuigt aan alle kanten. Ze krijgen het gewoonweg niet werkend. Het is Xstream traag, Xstream veel offline, etc. etc. En de vraag is maar of het oude KPN net het wel aan kan, zoveel mensen 24 uur per dag online. Dat zie je nu bij die eikels van kabelboeren (Casema, UPC). nee, 24 uur per dag online zijn mag niet, want dat kost te veel. Is het netwerk niet op gebaseerd. De nieuwe netwerken kunnen dat wel (zie b.v. Essent@home in Tilburg, die mensen kunnen niet eens offline zonder de computer uit te zetten). En de DSL netwerken van Versatel en Cistron en Colt schijnen daar ook weinig problemen mee te hebben. In andere woorden: KPN en DSL = not teh way to go.
  3. [verwijderd] 24 november 2000 22:32
    werkt prima dat adsl, heb je het van horen zeggen of heb je het zelf? Ik ben de hele dag mxstreamend online en het gaat retesnel, nu die koers van KPN nog.
6 Posts
|Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 14 februari

    1. Theon Q4-cijfers
    2. Hermes Q4-cijfers (Fra)
    3. Umicore Q4-cijfers
    4. Consumptie huishoudens december (NL)
    5. Economische groei vierde kwartaal vlpg (NL)
    6. Internationale handel december (NL)
    7. Economische groei vierde kwartaal 2e raming (eur) volitaliteit verwacht
    8. Moderna Q4-cijfers (VS)
    9. Detailhandelsverkopen januari (VS)
    10. Importprijzen januari (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht