domin8tor schreef op 13 januari 2020 22:49:
[...]
Om de
winst met 30% te laten groeien, hoeft de omzet bij Adyen niet met 30% te groeien. De marginale kosten zijn erg klein bij Adyen, dus als een klant als Netflix de omzet al met 30% groeit, dan zal de winst die Adyen draait op die klant >30%. Corrigeren we voor grotere onderhandelingspositie van Netflix dan kom je wellicht weer uit op 30% toename van de winst.
Zo zijn er genoeg klanten van Adyen die de omzet met 30% laten toenemen. Bij Adyen is er ook direct sprake van een inflatie-hedge, mochten de prijzen toch onverwachts hard stijgen, dan haalt Adyen er nog steeds hetzelfde percentage tussenuit (en zoals gezegd, vooral vaste lasten basis, dus inflatie zullen ze zelf weinig last van hebben afgezien van personeel).
Valt me op dat je vaak negatief bent bij groei bedrijven @analytisch denker, zo ook TakeAway. Dit terwijl dit bij nader inzien vaak echt mooie bedrijven in een portefeuille kunnen zijn, zo ook Adyen. En dat inside selling , dat gebeurt bij bedrijven zoals Microsoft, Visa etc toch ook aan de lopende band, zijn het daarmee slechte bedrijven of business modellen, dacht het niet...
Investeerders van het eerste uur, verwacht je dat die nog gaan bijkopen? Hun core business is niet om bedrijven oneindig lang vast te houden, zij hebben een portfolio aan bedrijven als VC, en daarvan hoeft er maar 1 zoals Adyen te slagen. Zij verliezen miljoenen op andere investeringen. Oprichters zitten nog steeds op mega posities Adyen, waar zij gewoon box3 over betalen. Wat moeten zij, bijkopen?
Dat laatste zou ik idealiter ook zien, maar is totaal niet realistisch hier bij Adyen. Ik kijk niet op van het inside selling. Benieuwd naar de omzetgroei cijfers (en vooral de winst, verwacht dat die harder oploopt dan de omzet). Tevens let ik op de geografische ontwikkeling, ik hoop op een exponentiële groei in Azië, daar zijn bedrijven die de omzetten met ruime double digits laten groeien, zoals grab:
www.straitstimes.com/business/grab-ou...